Pro zasmání

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Pro zasmání

Příspěvekod fulda » pon 19 bře, 2012 7:19 am

Hezkej návod na stavbu kurníku uprostřed článku: http://zpravy.idnes.cz/na-vejce-si-vezm ... domaci_cem
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 19 bře, 2012 10:12 am

No jo pan točitel je zviklej na svuj comonreil a málem se s toho počůral. Chudák kdyby viděl startovat vejtřesku zapalenejma novinama tak by se s toho asi pos.....(a nebo moji naftovou 309 v - 20) :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 29 bře, 2012 10:04 am

Moje dcerka někde vyštrachala fotky kolejiště TT,které jsem stavěl v roce 1986-7,včetně nějakých parních strojů,které jsem vlastnil. :lol: No o páře za 140,-Kč si můžu nechat ta leda zdát. :mrgreen: http://lengy.rajce.idnes.cz/historie
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radekkrupka » čtv 29 bře, 2012 10:08 am

miroslav lengyel píše:Moje dcerka někde vyštrachala fotky kolejiště TT,které jsem stavěl v roce 1986-7,včetně nějakých parních strojů,které jsem vlastnil. :lol: No o páře za 140,-Kč si můžu nechat ta leda zdát. :mrgreen: http://lengy.rajce.idnes.cz/historie

Bývalej téčkař - tak proč sakra teď děláš mastodonty? :)
radekkrupka

Příspěvekod Zx1974 » čtv 29 bře, 2012 10:38 am

Protože dostal rozum, jako spousta dalších :lol:
Zx1974

Příspěvekod radekkrupka » čtv 29 bře, 2012 10:46 am

Zx1974 píše:Protože dostal rozum, jako spousta dalších :lol:

Pokud se přestěhoval do hradu, nelze než souhlasit :)
radekkrupka

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 29 bře, 2012 11:59 am

Mysím, že stačí dostat rozum. Tak mě napadá, že znám modeláře, kteří přešli od TT k H0 či N, ale přeběhlíka od jiného měřítka k TT neznám ani jednoho. Čím to asi bude?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod PaMi » čtv 29 bře, 2012 12:03 pm

Michal Šuhajda píše:Mysím, že stačí dostat rozum. Tak mě napadá, že znám modeláře, kteří přešli od TT k H0 či N, ale přeběhlíka od jiného měřítka k TT neznám ani jednoho. Čím to asi bude?

Já se hlásím. Já přeběhl od HO k TT.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 29 bře, 2012 12:21 pm

Já jsem jako první měl taky mašinku od Pika v H0, se dvěma vozy a okruhem z papírových pražců a "U" kolejí. Dědictví z otcova mládí. Jezdil jsem s tím ručně po zahradě, jelikož už tehdy nefungovala. Pak přišel dárek v podobě nějakých TT modelů a bylo rozhodnuto. TT má hodně stavebnic, to se mi na tom měřítku líbí. Mimochodem, ta mašinka v H0, jako jediný pozůstatek z mého útlého mládí, je dneska už funkční. Teda skoro, jelikož jí chybí ozubené kolečko na hřídelce motoru...
Jeňa Sova

Příspěvekod TTmili » čtv 29 bře, 2012 12:31 pm

Míro, tys byl taky Téčkař :lol: . To zní pomalu jako vtip roku, ale páry tam byly tak asi jo.

Jinak já jsem taky přeběhlík z H0 do TT a to i přes to že když jsem přeběhl tak jsem si hodně pohoršil, ať po stránce vozidlového parku tak hlavně to že jsem se musel opět vrátit pěkně na koberec. Ale časem se to vykompenzovalo.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 29 bře, 2012 4:46 pm

radekkrupka píše:
miroslav lengyel píše:Moje dcerka někde vyštrachala fotky kolejiště TT,které jsem stavěl v roce 1986-7,včetně nějakých parních strojů,které jsem vlastnil. :lol: No o páře za 140,-Kč si můžu nechat ta leda zdát. :mrgreen: http://lengy.rajce.idnes.cz/historie

Bývalej téčkař - tak proč sakra teď děláš mastodonty? :)

Já jsem začínal samozřejmě s H0,ale po vojně jsem se pustil do TT,abych měl kam uskladnit potomky. :D Nejdřív to byl kufr 180x90 a potom jsem začal s tím co je na fotkách.Byl to vyklápěcí panel mezi dvěma sklápěcími postelemi dětském pokoji. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Odo » čtv 29 bře, 2012 8:19 pm

My měli s bráchou jako malí TT (nějakou páru + osobní vagóny, modrého hektora + pár nákladních vagónů, všechno BTTB). Později jsme dostali H0, táta to koupil od nějakého "končícího" modeláře (hromada kolejí + nějaké domečky + sergej + V100 + nějaké nákladní vagóny). Vše jsme si stavěli jen na koberci nebo linu a snili o velkém kolejišti pročítajíce ABC a Malou železnici :). No a teď jsem začal od píky opět s TT. Takže nejsem typický přeběhlík z H0 8) .
TT / DCC / ČSD / ep. IV
csd.rajce.net / stavím si kolejiště pro radost, nejsem modelář (ani elektrikář)...
Odo

Příspěvekod Radek Strnad » pát 30 bře, 2012 9:03 am

Jsem téčkařem 30 let a přechod k mastodontům bych považoval za velezradu.Rozumu můžu mít kolik chci,ale pokud nebydlím na hrádě jako Míra :D ,tak se přeci nebudu dobrovolně obírat o delší soupravy a dopravní koleje.Můžu-li jezdit se čtyřvozovým rychlíkem,nevím proč bych měl najednou mít jen tří či dvouvozový :roll: .Jistě, v ep.VI.takoví chcípáci běžně jezdí,ale to pro mě není rychlík,ale parodie.Na mastodonty se rád podívám na výstavách,uznávám,že se jim do břicha vejde spousta elektronických vychytávek,k mání jsou snad modely všech mašin na světě od několika výrobců,ale mě baví ten adrenalin při čekání co a v poslední době i jak nám kdo vyrobí.A pokud to není dokonalé,rád si s chutí zabastlím na zdokonalení,někdy, bohužel i obyčejném uvedení modelu do normálního digitálního provozu.Někdy se rád zapojím do plamenných diskuzí nad kvalitou některých výdobytků naší velikosti.O tyto věci se netéčkaři sami ochuzují(i když současná diskuze v mastodontí komunitě o barče je také slušná) :lol: .Jóó téčko......to je neustálé vzrušení,čekání,překvapení,zklamání,ale hlavně královská velikost středu. :mrgreen: Kdo chce toto vše zažít,neměl by s přechodem na tuto velikost dlouho váhat-modelů je čím dál víc a pak už to třeba takové vzrůšo nebude.... :wink:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 30 bře, 2012 10:22 am

Radek Strnad píše:Jsem téčkařem 30 let a přechod k mastodontům bych považoval za velezradu.Rozumu můžu mít kolik chci,ale pokud nebydlím na hrádě jako Míra :D

Prdlajs na hradě,v panelovém domě. :D No já když se vracel po 30 letech zpátky k vláčkům,tak jsem původně z důvodů,které uvádíš,chtěl původně vrhnout na N-ko. :lol: jak jsem už mnohokráte zmiňoval.Netratil bych nic ani na výběru a kvalitě neb Fleischmann dělá obě velikosti jak H0 tak N :mrgreen: ale zrak už není co býval. :? A že bych toužil po problémech jaké mají s hnacími vozidly kolegové zlatého středu,tak to tedy ne.:D Bohatě si vystačím s jednou bestií od Trixe :oops: a jednou od Roca,ta už je ale vyřešena. :P
miroslav lengyel

Příspěvekod juroH0 » ned 08 dub, 2012 9:32 am

trocha čierneho humoru...
Přílohy
tn_300320121697.jpg
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)