Kdyz jsem zacal programovat SZZ ke svemu kolejisti (softwarovy model elektromechaniky, ovladani kolejiste pres DCC), tak jsem si rikal, jak by bylo super tam dostat jeste poloautomaticky hradlovy/releovy blok. Softwarove to nasimulovat neni problem. ale na kolejisti, kde je jen koncova stanice a skrytak to nema moc smysl, leda bych si tam udelal "robotickeho" vypravciho ve skrytaku a prehazoval si odhlasky a souhlasy s nim. Na modulovce by to ale slo realizovat jedna basen. Navic by se tim dalo krasne eliminovat i telefonicke dorozumivani mezi stanicemi, odhlasky a souhlasy by se davaly pres blok a pokud by se slo az do extremu, tak i predvidane odjezdy by se daly davat pres pocitac, jako se to dneska uz bezne dela. Hacek je bohuzel v tom, ze by sousedici stanice musely byt ovladane pocitaci spojenymi do site a musel by se k jejich ovladani pouzit specialni software. Zacal jsem psat prototyp konfigurovatelneho software, ktery by simuloval elektromechanicky ridici stroj vcetne bloku, ale zatim jsem to dal k ledu -- chybi cas a hlavne motivace, ze by to nekdy nekdo vubec pouzil

TT/D V/VI.