Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
medvidek píše:Ja mam s panem Veselim taky jednu negativni zkušenost a podělim se s Vani o ni. Je to cca 3 roky zpět kdy jsem objednal set vozu Wap (3 ks ) s tim že měl dodaci lhutu 3 tydny. Udělal jsem klasickou objednavku přes shop a čekal,tři tydny uplynuly a vozy nikde tak jsem odjel na planovanou dovolenou a stale kontroloval email jestli se VDV neozvou že vozy poslaly a nic. Jake bylo překvapeni z navratu z dovolene kdy ve schrance byl papir že mam dobirku,ale lhuta vypršela a balik poslaly zpět a koukam na webu jsem byl vyvěšen jako nespolehlivy zakaznik. Okamžitě jsem do VDV volal,zvedla to nějaka pani ktere jsem vysvětlil situaci s tim at okamžitě smažou me jmeno a nic,učinily tak až po zaslani 300kč na jejich učet za poštovne a balne,objednavku jsem ve vzteku zrušil a vozy koupil u pana Daleckeho. Z toho plyne že jsem byl vyvěšen jako nějaky podvodnik,pan Vesely nedodržel dodaci lhutu a ještě jsem musel vyhodit do vzduchu 300kč. Takoveto jednani bylo nad me chapani. Budu rad když to klidně panu Veselemu přepošlete,me občanske jmeno je Zdeněk Hásek a jsem z Liberce
George V. píše:Ale také to cosi vypovídá o vstřícnosti k zákazníkům. Neznám jiného obchodníka, který by měl něco podobného takto striktně zakomponováno do podmínek. Je také dobrým zvykem, že je zákazník obeznámen E-mailem, že byla zásilka odeslána. E-mail přece nic nestojí, jen pár minut času a navíc pokud má ochodník E-shop přes IS, tak se dá ten mail generovat i automaticky. Věřte, že mně by toto obchodník udělal jenom jednou...
Houmr píše:No nedá mi to nereagovat, když Vám tak vadilo, že si lidé objednané zboží nevyzvednou nebylo jednodušší si dát do podmínek ať zaplatí předem a měli jste klid, já když něco prodávám tak si do podmínky taky dám platbu předem a není s tím žádný problém. Takto můžete osočit i člověka, který nebyl doma třeba ze zdravotních důvodů a neměl šanci si balíček vyzvednout. Myslím si, že odeslání Emailu s upozorněním o odeslání zboží je v dnešní době naprostá samozřejmost
medvidek píše:Přiznam se že kdybych měl studovat obchodni podminky každeho eshopu tak nic jineho nedělam a ze zkušenosti od ostatnich eshopu jsem vyplnil kontaktni udaje a udělal objednavku,u produktu bylo uvedeno že dodaci lhuta je 3 tydny a tim to pro mě skončilo. Co mě naštvalo nejvic bylo že i přes 30 minutovy telefonat kdy jsem pani vše vysvětlil a okamžitě uhradil zminěnou pokutu nebyla schopna očistit me dobre jmeno na kterem si velice zakladam do doby kdy byly penize připsany na učet. Kdyby přistoupila na dohodu že když penize nedorazi do cca 4 dnu vyvěsi jej znovu bral bych to,ale bylo mi zděleno že to nejde což považuji za nefer a nedovede te si představit ty otazky v klubu modelařu u nas v Liberci proč jsem na černe listině. Ja ktery jsem považovan za velice spolehliveho a čestneho. Z toho duvodu jsem už žadnou objednavku nikdy neudělal a zboži z produkce VDV jsem kupoval u překupniku. Nikdo jiny takto nastaveny eshop nema a taky žiji,např. pan Dalecky když nedodrži lhutu a zboži odesila po lhutě vždy se taže emailem jestli mam o zboži stale zajem a jestli ho mohou odeslat. To že vyrobce neni schopen dostat svych zavazku nebo to ma uvedeno někde na 20 strankovem listě obchodnich podminek je zavadějici. Timto končim a přeji panu Veselemu dobre zdravi a klidne dožiti kdesi v NDR
George V. píše:Ale také to cosi vypovídá o vstřícnosti k zákazníkům. Neznám jiného obchodníka, který by měl něco podobného takto striktně zakomponováno do podmínek. Je také dobrým zvykem, že je zákazník obeznámen E-mailem, že byla zásilka odeslána. E-mail přece nic nestojí, jen pár minut času a navíc pokud má ochodník E-shop přes IS, tak se dá ten mail generovat i automaticky. Věřte, že mně by toto obchodník udělal jenom jednou...
medvidek píše:Važeny pane s nicem Dědek,mam restauraci-rodinny podnik a věřte že pracuji 18 hodin denně a proživam uplně to same co pan Vesely,ale kdybych na hospodu vyvěsil ceduly s lidmi ktere znam a dluži mi par korun tak to mohu zavřit. Navic vozy pana Veseleho-byt byly na vysoke urovni až na kinematyky ktere jsem musel všechny předělat byly za dost vysokou cenu o proti konkurenci,tak byt na mistě pana Veseleho klanim se svym zakaznikum až k zemi ( kor v dnešni době kdy spousta lidi nema ani co do huby) a na koničky penize nejsou. Muj společnik ma firmu kde se vyrabi na vstřikolisech tak mi tu prosim nepovidejte co to obnaši,moc dobře to vim. Na cele teto zaležitosti je smutne to že se mi dodnes nikdo neomluvil a nebylo to uvedeno ani na strankach VDV,pouze jsem byl smazan.
Z meho pohledu arogantni chovani ktere mělo za nasledek 0 objednavky z me strany. Takto se prostě v dnešni době busines neděla.
Jeden podobny přiklad s panem OBCHODNIKEM Daleckym,kdy po pul roce nedodani zboži,ktere jsem měl objednane (vina byla na straně vyrobce) mi bylo zaslano soukrome zboži pana Daleckaho a to ZADARMO
semza píše:George V. píše:Ale také to cosi vypovídá o vstřícnosti k zákazníkům. Neznám jiného obchodníka, který by měl něco podobného takto striktně zakomponováno do podmínek. Je také dobrým zvykem, že je zákazník obeznámen E-mailem, že byla zásilka odeslána. E-mail přece nic nestojí, jen pár minut času a navíc pokud má ochodník E-shop přes IS, tak se dá ten mail generovat i automaticky. Věřte, že mně by toto obchodník udělal jenom jednou...
Nedovolím si nereagovat. Můj zaměstnavatel provozuje naprosto odlišný e-shop od tohoto zde popisovaného. Já sám se o něj starám kromě své standardní náplně práce a vím, co je to za práci, ukončovat manuálně objednávky, které systém sám generuje. Jedná se o ukončení objednávky, vypsání čísla zásilky a potvrzení ukončení objednávky. Celkem tedy tři úkony a to nepočítám objednání přepravy, protože nemáme tak časté zasílání, aby k nám dopravce jezdil pravidelně každý den. Je to práce tak na pět minut. Navíc ještě zasílám osobní poděkování za objednávku, kde znovu píšu číslo zásilky, odkaz na trasování zásilky a dobírkovou částku. Takže ještě dalších 5 minut. A rozhodně si nemyslím, že je to ztracený čas. Naopak, zákazník je přesně a včas informován, že je mu doručována zásilka, na kterou čeká a může si např. připravit peníze na dobírku. Řekl bych, že toto všechno je jakási služba navíc, kdy se zákazník může přesvědčit, že je o něj pečováno, jak si zaslouží. Pokud bych si někde objednal zboží, kde bych se dočkal situace, jako výše uvedené, také bych zde nenakupoval.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník