petrh píše:JBr píše:Tak to jsme tu z S5 uz tri
tak to asi kvitujete zmenu lega + 010 za reginy:D
Tak tato změna se mně netýká, protože ty spoje (co používámKladno 5:37, Dejvice 15:12) jedou stále ve starých kolejích. Nebo po starých ?

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
petrh píše:JBr píše:Tak to jsme tu z S5 uz tri
tak to asi kvitujete zmenu lega + 010 za reginy:D
JBr píše:petrh píše:tak to asi kvitujete zmenu lega + 010 za reginy:D
No, popravde, ja mel radsi lego a 021. V predni casti vozu hned za lokomotivou byl hezky vyhled na trat
alf píše:..občas se něco většího semele,to je riziko dopravy,přesto oproti téměř dennímu výčtu mrtvých z našich silnic je železnice daleko bezpečnější..Při větším provozu dříve také byla spousta nehod,leč to podstatné - média nic nesměla zveřejňovat ,zatímco dnes si smlsnou na kdejaké prkotině..a když idiot vjede na blikající přejezd s červenou tak je to hned železniční nehoda...
...trať do Krásného Jezu není zrušena! Jen díky mizerné údržbě tehdejších ČD byl na ní zastaven provoz
PetrL píše:Už dlouho jsem nejel. Naposledy v r. 1989. Před tím občas coby voják zákl. služby a ještě úpřed tím pravidelně zprvu týdně a potom 2 roky denně cca 100km jako student. To bylo nejhezčí. Z těch 100km bylo asi 15 nádhernou lokálkou z Chodova do Lokte (dále do Krásného Jezu). Dnes právě už jen do toho Lokte. Zbytek je zrušen a zničen. To je něco, co ČD nemohu odpustit. Určitě jste slyšeli o trati dlouhým údolím, s řekou a spoustou tunelů a příhradových i obloukových mostů - no, spíš můstků. Jejímu zániku je věnováno i několik www stránek, namátkou např.: http://www.k-report.net/clanky/kudy-jez ... predmesti/ Tenkrát, když jsem tam denně jezdil, to byla všední záležitost. Víc nás jako studenty zajímala děvčata ve vlaku, než to okolí. Děvčata jsou tu pořád, ale dráha je pryč - a podle všeho nenávratně, i když snahy o její obnovení stále jsou... Trať byla tak krásná, že později a ještě v době, kdy jsem ani netušil, že někdy budu mít vláčky doma, jsem se tam vracel a fotografoval ta krásná místa a scenérie. Škoda, že jsem tu krásu neuměl vnímat dřív...
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků