Jakou železniční správu preferujete při výběru svých modelů?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Jakou železniční správu preferujete při výběru svých modelů (na svých kolejištích)

ČSD
86
64%
ČD
21
16%
ŽSR
1
1%
DB, DR
2
1%
ÖBB
2
1%
SBB
3
2%
PKP
0
Žádná hlasování
MÁV
0
Žádná hlasování
jiná
2
1%
přivýběru modelů se železniční správou neřídím
17
13%

Celkem hlasů : 134

Příspěvekod TTmili » čtv 22 led, 2009 9:16 am

Já teď taky moc tyhle věci neřeším. Kupuju hlavně to co je ČSD nebo se na ČSD dá předělat. Podobně jako Nomed se snažím ČD vyhnout ale do budoucna mám v plánu něco na způsob modulového kolejiště kde by byl styk ČSD a DR (v měnší míře) a na tom kolejišti co stavím teď mít provoz jen tak pro zábavu (DB, DB-AG, ČD (cargo), aj.). Prostě to co se mi bude líbit to bude jezdit na jednom malým kolejišti a modelový provoz bude na modulovým kolejišti s představou roku cca 1980.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod PetrL » čtv 22 led, 2009 9:46 am

Houmr píše:
George V. píše:No ono to hlasování nemůže být přesné, protože mnozí z nás preferují vícero železničních správ. Já se chystám na takový "malý pohraniční styk". Byť jsem hlasoval pro ČD, můj vozový park je z mírné většiny tvořen vozidly DB, a to hlavně nákladnímy vozy...

Ano já třeba preferuji ČSD, ale chci mít na kolejišti i zastoupení DR, taky malý pohraniční styk.

Jsem z pohraničí a modeluji níže uvedenou éru. Proto mi také vyhovuje, že některé vozy mohu klidně používat i DR. Dokonce taková perlička - do Aše jezdil vlak přes kousek německého území. Pro dnes už neznalé - bylo to samozřejmě území těch "hodných" Němců z NDR :D . V tomto úseku byl násep trati vysypán světlým štěrkem, vyzdoben květinami a z tmavých šutrů vyskládán nápis "Freundschaft". Stál tam i - dnes už nevím, jestli drážní zaměstnanec, nebo pohraničník a myslím, že salutoval při průjezdu každého vlaku. Kdo ví - možná až nebude co dělat (???) a budu vymýšlet z dlouhé chvíle ptákoviny, tak si to tam také dám. Myslím, že už brzy nastane doba, kdy se bude každý ptát co že je to za blbost. Já ale budu moci říct - kdepak blbost to je fakt, tak to bylo!
TT-Analog, IIIc/IVa
PetrL

Příspěvekod JBr » čtv 22 led, 2009 9:49 am

Ja si stojim zase za svym pozdnim obdobim epochy V (nebo spis podle nekterych neoficialnich znaceni epochou VI). Takze CD, CD Cargo a soukromi dopravci - RT, OKDD, Viamont... Mam samozrejme i nejaka starsi vozidla, na prestavbu ceka BR86 a malej Hektor, ale to je prave vyhoda vyssi epochy. Zatimco v dobe CSD tezko muzu pustit na koleje CDC Brejlovce, tak opacne to muzu udelat s klidem - nostalgicke jizdy s parama se poradaji neustale a Hektori sice u CD uz nejezdi, ale ruzni soukromnici a spolky je stale udrzuji (a Posazavsky pacifik i v peknem CSD zbarveni). Navic je to doba ve ktere ziju a byt si pamatuju z detstvi dunici cervene Brejlovce s nekolika osobnimi vozy na osobacich, kde se dnes prohani jen Regionova, ta soucasnost, i pres ten "upadek", me proste laka vic.

Na zaver pridam jednu perlicku. Kdyz jsem se onehda na burze ptal pana Kwasnicy, zda uz nema nejake obtisky CD Cargo, dostalo se mi od vedle stojiciho pana kazani "o te divne mladezi, ktera nevi co je dobre"... Nuz, kazdemu co jeho jest :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod alf » pát 23 led, 2009 2:47 pm

Ten poslední odstavec mě dostal! :lol: ono to tak bude,a je to asi otázka věku.Já si už obdobím-koupím co se mi líbí a pak se uvidí prošel..Jelikož jsem odchovanec socializmu,spíš se kupovalo co se sehnalo...Naštěstí jsem záhy měl jasno co chci..a radostná současnost v které žiju(a pracuju) mě naopak vůbec neláká..Když si "hrát"tak stylově,takže nejen vlak v epoše,ale i auta,budovy a další doplňky.Je to i o financích,nebudu je tříštit na něco co se mi stylově nehodí..a to nejsem počítač nýtů :lol: Věc názoru..
alf

Příspěvekod Jarda H. » pát 23 led, 2009 4:49 pm

JBr píše: ..... Na zaver pridam jednu perlicku. Kdyz jsem se onehda na burze ptal pana Kwasnicy, zda uz nema nejake obtisky CD Cargo, dostalo se mi od vedle stojiciho pana kazani "o te divne mladezi, ktera nevi co je dobre"... Nuz, kazdemu co jeho jest :)

Tak to je ten věčný a nekonečný souboj generací :lol: , kdy starší generace nechápe tu mladší :wink: - tentokrát ukázka v oblasti železničního modelářství, kde bych to spíše nečekal :lol: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Martin HO » pát 23 led, 2009 6:14 pm

Tak počet hlasujících se již nemění, možno snad vyslovit první postesknutí:

Přestože příznivců ČSD je víc jak 4x více, Roco udělá Brejlovce v ČD a nikoli v ČSD.
Martin HO

Příspěvekod alf » pát 23 led, 2009 6:33 pm

Nevadí..hodit jiný lak už není takový problém..bůhví jak model bude vypadat..vyměnit nárazníky a pár detailů už pak nebude problém..
Ad.souboj generací...prostě každý vyrostl v jiné době,někdo vlhne při pohledu na cargo :lol: nebo karkulku a pilštyka,jiný nad rozjetým štokrem..
alf

Příspěvekod Martin HO » pát 23 led, 2009 9:11 pm

Lak možná ne, ale popisy ano. Konkurenční je pouze tamponový tisk, a to není jen tak. Ale to nebylo smyslem mé poznámky.

Je přece rozdíl nabídne-li výrobce hotovou lokomotivu, která bez jakékoli úpravy splňuje představy o kvalitě modelu (včetně barevného řešení a profesionálních popisů), nebo když jsem nucen model se stejnou pořizovací cenou kvůli odlišnému barevnému provedení ještě dodatečně upravovat novým nátěrem a potiskem.

Přitom pro výrobce je úprava barevného řešení a potisku přece jen jednodušší než při individuálních řešeních.

No nezbývá než doufat, že ROCO v dalším doce přinese i model Brejlovce v provedení ČSD.

Toť můj názor.
Martin HO

Příspěvekod Tax » sob 24 led, 2009 10:27 am

Ja som ČSD pozitívny a obľubujem obdobie 1928 -1939 a potom 1945-56 a 1957-67. Zastávam názor, že zhruba po roku 1975 skončil zlatý vek železnice a odvtedy nevzniklo žiadne zaujímavé vozidlo - nech sa nikto nehnevá, ale hranaté x6x krabice nie sú pre mňa príťažlivé. Zato hektory, berty, karkule, bobiny, laminátky - to je pre mňa to pravé orechové no a motorové vozy od tých najstarších cez modré šípy až po krokodíle M286.0/1 :wink:
Tax

Příspěvekod Zippich » sob 24 led, 2009 7:56 pm

Ve jménu plurality přidám tedy také svůj pohled.
Okázale ignoruji vozidla ČD, starší se zájmem okukuji, ale na domácím kolejišti modelujeme výhradně dobu, "kdy svět byl ještě v pořádku", tedy 2.epochu před válkou. Hned na druhém místě je u mně naše domácí železniční správa před rokem 1918, tedy K.k.st.B. a její vozy na loukoťových kolech bez brzd a lokomotivy s baňatými jiskrojemi na vysokých komínech.
Jak mohl autor ankety na tak důležitou kapitolu našich vlastních dějin zapomenout? Trestuhodné!!
;-)
Zippich

Příspěvekod Martin HO » sob 24 led, 2009 9:22 pm

Žádná anketa nemůže postihnout všechny nuance, proto je v ní kolonka jiná.
Martin HO

Příspěvekod Zippich » sob 24 led, 2009 9:27 pm

Martin HO píše:Žádná anketa nemůže postihnout všechny nuance, proto je v ní kolonka jiná.

Ohóóó. KkstB není "nuance", alébrž součást naší historie zhruba stejně dlouhá, jako ČSD...
Zippich

Příspěvekod Hekttor » ned 25 led, 2009 8:56 am

JBr píše:Na zaver pridam jednu perlicku. Kdyz jsem se onehda na burze ptal pana Kwasnicy, zda uz nema nejake obtisky CD Cargo, dostalo se mi od vedle stojiciho pana kazani "o te divne mladezi, ktera nevi co je dobre"... Nuz, kazdemu co jeho jest :)

Nechci se stavět do role jeho tiskového mluvčího, ale protože Radka K. znám, řekl bych, že jako zaměstnanec dráhy a tedy přímý svědek jejich současného stavu tímto povzdechem chtěl možná vyjádřit něco v tom smyslu, jako "Říkejte si co chcete,ale ČSD byla zlatá éra našich drah - stavěly se nové tratě, vyvíjely nové lokomotivy a vagony, náklady se vozily vlakem místo smradlavými kamiony, lidi z malých vesniček se vozili vlakem do práce, a současná éra, byť ozdobena barevnými logy, je spíš obdobím pomalé demontáže naší železnice."
A Zippich má samozřejmě pravdu - období K.k.st.B. je rozhodně pro naši železnici významnější, než třeba položka SBB v anketě, nejen pro délku svého trvání, ale také proto, že z něj ČSD přímo a kontinuelně vychází.
Hekttor

Příspěvekod JBr » ned 25 led, 2009 9:05 am

Hekttor píše:Nechci se stavět do role jeho tiskového mluvčího, ale protože Radka K. znám...

Do role tiskoveho mluvciho se stavet nemusis, protoze tohohle pocastovani se mi nedostalo od pana K., ale od nejakeho nahodneho vedle stojiciho :) Tak je to ostatne i napsano v mem puvodnim prispevku.

Ja samozrejme chapu co ho k tomu muze vest, jen mi to i vzhledem k memu veku prislo spis vtipne a proto jsem se o to podelil.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Hekttor » ned 25 led, 2009 10:02 am

A jo, já neumím číst :oops: Pardon.
Tak, můžeš to brát jako lichotku. Mě také začal jeden pán včera v Bille tykat, když mě prosil o podání košíku, tak jsem si řekl: "Ejhle, čtyřicítka na krku, a on to nepoznal " :D
Hekttor

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)