Zajímavost na AUKRU ?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zajímavost na AUKRU ?

Příspěvekod hank » ned 05 led, 2025 7:04 pm

Další zásadní omezení služeb na Aukru: Z nabídky možností platby volitelných prodávajícím úplně vymizela možnost zaslání platby kupujícím přímo na účet prodávajícího. Byly ponechány pouze možnosti platba přes Aukro a dobírka. :evil:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Martin70 » ned 05 led, 2025 8:28 pm

A ještě se z nákupu platí provize a připlácí se ochrana zaslaných peněz kupujícím. :cry: :roll:
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod mvck » ned 05 led, 2025 9:03 pm

Martin70 píše:A ještě se z nákupu platí provize a připlácí se ochrana zaslaných peněz kupujícím. :cry: :roll:

Přesně tak, Aukro se stává čím dál nepoužitelnější. Jako prodávající platím 8,5 % provizi, jako kupující jakýsi přiblblý servisní poplatek... Navíc tam podle mě nejde vyfiltrovat prodávající, které člověk nechce vidět. Třeba kdosi tam má desítky inzerátů s náhradními díly, samé plíšky, kardany atd. Rád bych tyto inzeráty přeskočil a tohoto prodejce "ignoroval", ale to asi nelze.
mvck

Příspěvekod Petr S. » ned 05 led, 2025 9:06 pm

A proč to používáte ?
Petr S.

Příspěvekod Patrik Novák » pon 06 led, 2025 1:12 am

Hank: ale to už je delší dobu, si myslím, proto mají někteří prodávající č.účtu dole v popisu aukce ??
Martin 70: ještě nedávno šlo odlišnost že to nechceš. Nebo už to nejde ?
Petr.S: občas se tam něco najde .
Patrik Novák

Příspěvekod Patrik Novák » pon 06 led, 2025 1:17 am

8,5% ? To asi není moc , už před x lety (min 15?) Bylo 7%

Ono je taky dost vychcánků , co ti napíšou po zakoupení, aby jsi napsal na aukro zrušení aukce aby si napsali o vrácení provize .
Patrik Novák

Příspěvekod hank » pon 06 led, 2025 6:40 am

Petr S. píše:A proč to používáte?

Patrik Novák píše:Petr.S: občas se tam něco najde.

Pro dost našinců - zvlášť těch, kdo chtějí něco nabízet v aukcích - je to jediná volba, protože eBay (zatím?) nekomunikuje česky. Ale někteří známí čeští prodejci modelů - provozovatelé e-shopů i kamenných obchodů - už na eBay nabízejí.
hank

Příspěvekod Jirkátor » úte 07 led, 2025 6:49 pm

hank píše:
Petr S. píše:A proč to používáte?

Pro dost našinců - zvlášť těch, kdo chtějí něco nabízet v aukcích - je to jediná volba, protože eBay (zatím?) ...

Myslím, že měl na mysli tu placenou "ochranu" kupujících. Už jsem tam chvíli nic nekoupil, ale naposledy ta volba šla odmítnout.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod jipol57 » úte 07 led, 2025 7:19 pm

Teď jsem kupoval dvojkolí, Kup teď. Aniž bych něco potvrzoval, tak si naúčkovali servisní poplatek 19Kč. A když jsem se díval do podmínek, tak bych si mohl vybrat mezi servisním poplatkem a ochranou. Ochrana je 8,5% z ceny, což je mnohonásobně dražší.

Petr S: A proč to používáte ? Je nějaký jiný způsob nákupu věci, která tam je vystavená, a chci ji? Možná nechtít ji. No to bych si pomoh. Nebo ještě koupit jinde, pokud najdu, ale dvojkolí jinde až za trojnásobnou cenu.
jipol57

Příspěvekod hank » úte 07 led, 2025 8:46 pm

Ono je na Aukru dost věcí, které by asi šly snadno řešit z úrovně správce webu. Například podrobnější členění sortimentu. Takhle tam např. půlku sekce lokomotiv TT s prominutím zasírá borec, který nabízí kontaktní plíšky do modelů. (Kolik jich asi tak prodává a komu?) A další věc, která mi na Aukru pije krev: Neexistence zákzanické telefonní linky. Odpověď na e-mail jim trvá obvykle nejmíň 5 dní.

Ale nemělo by mě to překvapovat. Allegro nedávno vcuclo český e-shop czc.cz s PC a další elektronikou, kam předtím dost lidí chodilo nakupovat komponenty k PC. Značka sice zůstala, ale sortiment se jim okamžitě drasticky omezil, v některých položkách až na nulu. Opět to trh vyřešil, akorát že v neprospěch zákazníků... :evil:
hank

Příspěvekod hank » úte 07 led, 2025 8:48 pm

Jirkátor píše:...naposledy ta volba šla odmítnout.

No jo, jenomže jako alternativa k tomu se už teď nabízí jenom dobírka.
hank

Příspěvekod jipol57 » úte 07 led, 2025 9:11 pm

hank píše:A další věc, která mi na Aukru pije krev: Neexistence zákzanické telefonní linky. Odpověď na e-mail jim trvá obvykle nejmíň 5 dní.

No jo, ale co si od ní slibuješ? "Nezavěšujte jste v pořadí", nebo podobná hláška. Nedávno jsem tam taky řešil dotaz, spíš žádost o změnu dopravy až po vyhrané aukci. Pár dní jsem si počkal. Asi nestíhají odbavovat všechny žádosti. A kdyby nabrali lidi, tak by se to zase projevilo na poplatcích.
jipol57

Příspěvekod hummus » úte 07 led, 2025 10:08 pm

hank píše:....Ale nemělo by mě to překvapovat. Allegro nedávno vcuclo český e-shop czc.cz s PC a další elektronikou, kam předtím dost lidí chodilo nakupovat komponenty k PC. Značka sice zůstala, ale sortiment se jim okamžitě drasticky omezil, v některých položkách až na nulu. Opět to trh vyřešil, akorát že v neprospěch zákazníků... :evil:

Ani bych neřekl, CZC nebyla žádná škoda. Pořád existuje spousta dalších E-shopů s PC a elektronikou.
Když jsem si skládal PC, tak CZC na celou sestavu nikdy nevyšlo nejlevněji. Jednou jsem tam dobře koupil grafiku a pár drobností.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod hank » úte 07 led, 2025 10:26 pm

hummus píše:
hank píše:....Ale nemělo by mě to překvapovat. Allegro nedávno vcuclo český e-shop czc.cz s PC a další elektronikou, kam předtím dost lidí chodilo nakupovat komponenty k PC. Značka sice zůstala, ale sortiment se jim okamžitě drasticky omezil, v některých položkách až na nulu. Opět to trh vyřešil, akorát že v neprospěch zákazníků... :evil:

Ani bych neřekl, CZC nebyla žádná škoda. Pořád existuje spousta dalších E-shopů s PC a elektronikou.
Když jsem si skládal PC, tak CZC na celou sestavu nikdy nevyšlo nejlevněji. Jednou jsem tam dobře koupil grafiku a pár drobností.

Je to možné, já jenom reaguju na stížnosti od lidí, na které jsem náhodou narazil.
hank

Příspěvekod nexus » úte 04 bře, 2025 8:15 am

Všechny vydané díly Plánků kolejišť od Milana Ferdiána jsou nyní na Aukru.
https://aukro.cz/milan-ferdian-plany-ko ... 7082836179
nexus

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)