Pro zasmání

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Pro zasmání

Příspěvekod Davca » čtv 26 pro, 2024 6:58 pm

Zdravím,
"Limonádový Joe aneb Koňská opera" opět nezklamala. To by člověk neřekl, že (byť bez teček v názvu firmy) někteří výrobci modelů fungují minimálně od roku 1885 ...

acme.jpg

David
Davca

Příspěvekod rawen » čtv 26 pro, 2024 7:33 pm

Tak skoukni "Falešnou hru s králíkem Rogerem"

Radek
rawen

Příspěvekod fulda » pát 27 pro, 2024 8:38 am

Mají i svou stránku na Wikipedii. mimo jiné tam píšou, že v roce 1920 se toto jméno hojně používalo pro předbíhání ve vyhledávačích :)

Obrázek
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 27 pro, 2024 9:58 pm

Jo ACME ať s tečkami nebo bez je oblíbená zkratka: A Company Makes Everything, tedy továrna na všechno.
Edit: tak asi spíš s tečkami :wink:
Naposledy upravil Michal Šuhajda dne ned 29 pro, 2024 9:01 pm, celkově upraveno 1
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Zlámalík » sob 28 pro, 2024 11:49 pm

Michal Šuhajda píše:Jo ACME ať s tečkami nebo bez je oblíbená zkratka: A Company Makes Everything, tedy továrna na všechno.

...v tom případě "Making". Význam by jinak byl "Firma Dělá Všechno" vs. "Firma Dělající Všechno".
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod hank » ned 29 pro, 2024 6:56 am

Zlámalík píše:
Michal Šuhajda píše:Jo ACME ať s tečkami nebo bez je oblíbená zkratka: A Company Makes Everything, tedy továrna na všechno.

...v tom případě "Making". Význam by jinak byl "Firma Dělá Všechno" vs. "Firma Dělající Všechno".

:mrgreen:
"Ferda Mravenec, práce všeho druhu."
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod sidlo » ned 29 pro, 2024 10:15 am

Slovo acme znamená nejlepší nebo perfektní věc.
Překládat to jako zkratku názvu firmy je stejné jako překládat slova NERV nebo PES.
sidlo

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 29 pro, 2024 9:00 pm

Tak záleží jestli se chceme raději zasmát, nebo dělat z druhých hlupáky neznalé angličtiny...
Acme sice znamená vrchol (v Brně „špica”) :), ovšem proč by nemohlo být použito jako zkratka (obzvlášť když jsou za písmeny tečky). Podobně jako Národní Ekonomická Rada Vlády…

Nakonec to ACME muže být i Albert, Cyrus, Maria, Engelbert nebo cokoliv jiného.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod sidlo » ned 29 pro, 2024 9:29 pm

Nechtěl jsem dělat z nikoho hlupáky (nejsme v sekci digitál). Pokud to tak vyznělo, tak se moc omlouvám. Chtěl jsem pouze poukázat na to, že se může jednat o akronym.
sidlo

Příspěvekod fulda » pon 30 pro, 2024 7:57 am

Michal Šuhajda píše:Nakonec to ACME muže být i Albert, Cyrus, Maria, Engelbert nebo cokoliv jiného.
Na tej wiki co jsem dával jako odkaz to bylo myslím celkem srozumitelně popsáno. Tedy bylo tam vysvětleno proč se to používalo a několik běžných akronymů. Například velmi populární začatek "American Company ..." a tak dále.

Michal Šuhajda píše:...ovšem proč by nemohlo být použito jako zkratka (obzvlášť když jsou za písmeny tečky). Podobně jako Národní Ekonomická Rada Vlády…

... a abychom se vrátili k tématu tohoto vlákna, tak je potřeba poznamenat, že některé instituce (například Český Ústav Robotiky A Kybernetiky) se rozhodly, že nebudou používat zkratky vůbec.
fulda

Příspěvekod rawen » pon 30 pro, 2024 9:57 am

:D
rawen

Příspěvekod fulda » čtv 16 led, 2025 12:00 pm

bezostyšně vykradeno z linkedIn od Daniela Gamrota:
Obrázek
fulda

Příspěvekod marian_r » stř 05 úno, 2025 8:00 am

Automatický prepis hovoreného textu je rovnaká zábava ako automatický preklad.

"Teenager spray" je aktivátor na CA, a "cholesterol streifen" má byť polystyrol... 8)

gugel.jpg
marian_r

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 27 úno, 2025 9:10 am

Ahoj,
původně jsme to chtěl dát do sekce Moduly, ale je pro můj příspěvek příliš seriózní, a navíc bych musel založit nové téma, zatímco sem to celkem zapadne. :wink:

V noci na dnešek jsem měl totiž velice zvláštní sen. Po letech jsem se zúčastnil modulářského setkání. Ovšem nešlo o klasické setkání ve sportovní hale, ale o setkání virtuální.
Ve snu to vypadalo asi tak, že jsem si doma v pokoji sestavil modul s ocelovým příhradovým mostem v Chrástu (který tedy ve skutečnosti nemám, a zatím ani neplánuji), postavil ho na nohy, vyrovnal ho do roviny a připravil kabely. Ovšem pak jsem si otevřel laptop, a v teamsech (nebo podobné aplikaci, přesně nevím) ohlásil, na skupinu, že mám hotovo. Pak už jsem jen čekal na zahájení provozu, a až některá přilehlá stanice vypraví vlak. Jako majitel modulu jsem byl totiž "hláskař" i "strojvedoucí" a nakonec mi i "přijel" vlak. Průjezd vlaku po mém kousku trati jednak jsem musel odhlásit a pak ho posunout dál.
Vlak byla zpráva složená z obrázků, které byli kdysi populární jako Screensaver. Tuto zprávu jsem poslal na dalšího majitele modulu a pak jsem se radši probudil :shock: .

Ještě mě v polospánku napadla myšlenka, že naštěstí nemám víc modulů v různých větvích layoutu, protože bych v tom měl pěkný zmatek. :D

Nicméně když jsem se vzbudil docela mě to pobavilo a říkal jsem si, že se o sen podělím a třeba vykouzlím aspoň náznak úsměvu i na vašich tvářích...

Jen pro úplnost dodávám, že spát jsem šel bez užití jakékoli (legální i nelegální) drogy či alkoholu a v bdělém stavu bych takovou kravinu nevymyslel.
Naposledy upravil Michal Šuhajda dne pát 28 úno, 2025 10:28 pm, celkově upraveno 1
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod Petr S. » čtv 27 úno, 2025 10:40 am

:lol: :lol: :lol: , kdyby bylo nejhůř , zavolej na 377 813 111 nebo 284 016 111 , MUDr Chocholoušek ordinuje na obou místech .
Petr S.

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)