Tapetuješ hezky, ale spletl jsi si vlákno. Tady se řeší průsery MTB v H0. Tillig v TT je jinde.
Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Colonel32 píše:Dovolil bych si trochu hlubší filozofickou úvahu. Prodejci sice udávají, že míra reklamovanosti u modelů MTB je velmi nízká, jenže je otázka, kolik lidí je s těmi modely bezvýhradně spokojených, a kolik z nich to nereklamuje jen proto, že jim to nestojí za námahu. V první řadě musíte mít vůbec sílu jít do konfrontace a říct prodejci - vy jste mi prodali zmetek a já požaduji náhradu. A to nemá každý. Další věc je, jak firmy reklamace řeší - že hledají všechny možné záminky, proč reklamaci neuznat (tradiční "Vy jste v těch botech CHODIL???"), takže to další lidi demotivuje, aby to vůbec zkoušeli, protože budou mít zbytečné náklady na dopravu, které zaplatí navíc. Další lidi to nezkusí proto, že sice ví, že tohle je mizerné, ale že lepší stejně neseženou (např. pokud někdo přinese domů T466.2 MTB v H0 a zjistí, že to má blbě kabinu - bude naštvanej, ale pak má na výběr stavět to z leptu nebo mít křívé MTB nebo nemít T466.2 vůbec). Otázka je, co se ale stane, pokud někdo ne zrovna znalý přijde do obchodu, pořídí si nějaké z těch konstrukčně zmršených MTBéček s motorem na jedno použití a ono mu to za chvíli jezdit přestane. Bude z těch, co to půjdou reklamovat, nebo to vzdá předem? Co když mu o prodejce neuzná (jako u 714tky v TT, "vy jste s tím určitě jezdil v kuse dýl jak výrobcem povolené 3 minuty"). Co když po takovémhle zážitku prostě na železniční modelaření zanevře úplně?
hummus píše: Takže pokud se Vás bude snažit obchodník odbýt tímto vysvětlením, tak je potřeba jej poslat do patřičných mezí a pokud možno už u něj nenakupovat
hummus píše: Podle zákona máte nárok na náhradu opodstatněných nákladů spojených s reklamací. Takže poštovné, jízdenku na vlak, autobus nebo MHD, posudek znalce můžete nechat proplatit obdchodníkovi.
hummus píše:Ano nezbývá než se soudit, nebo zkusit nejdříve mimosoudní domluvu přes ČOI. Stejné možnosti mám ale u jakékoliv jiné reklamace, když mi ji obchodník neuzná.
mac píše:Já se vrátím kousek zpět,kde Brejla upozornil na chybu na AMB stránkách a to k mylnému uvedení pětipólového
motorku u kocoura MTB, kdy toto bylo poté opraveno. Sice to sem úplně nepatří, ale je tam také již delší dobu
mylně u všech bastardů od Pika uveden počet hnaných náprav místo tři čtyři a u počtu bandáží místo dvou jedna .
Brejla píše:Konstruktér pohonů Pika obchodníky pěkně nachytal
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník