Zajímavost na AUKRU ?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zajímavost na AUKRU ?

Příspěvekod hank » pon 11 dub, 2022 8:21 am

Tak jsem zamáčkl slzu. Toto sympatické dvojče saských vozů v TT z Windbergbahn od Matthiase Kehrera

s-l1600.jpg

vydražil nějaký ostalgik za 156 EUR...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod milostt » pon 11 dub, 2022 5:09 pm

TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod JendaTT » pon 11 dub, 2022 5:49 pm

Je na tom ČSD, to se prodá... :D
JendaTT

Příspěvekod czhunter » ned 01 kvě, 2022 5:00 pm

I na eBay se vyskytují hodně divné věci ...

https://www.ebay.de/itm/394052015934?ha ... SwHd9iZYLz

jako srandička dobrý, ale za skoro 900 Euro?
czhunter

Příspěvekod Zippich » čtv 12 kvě, 2022 7:42 am

Opravdu hezký model vechtru na prodej.
V zajímavém měřítku 1:1. Vím, poněkud to vybočuje z rámce tohoto tématu. ale náhodou jsem na tenhle inzerát narazil a nedalo mi to, se o tu informaci nepodělit. Je to kousíček za hranicemi na trati, kde se pořád něco děje a na kterou pořád míří čočky šotoušů, na známé cyklostezce podél Labe. No řekněte, existuje pro nás, vláčkaře, lepší místo na dovolenou?
https://www.immowelt.de/expose/25j7m59
Zippich

Příspěvekod hank » čtv 12 kvě, 2022 8:12 am

Zippich píše:Opravdu hezký model vechtru na prodej.
V zajímavém měřítku 1:1. Vím, poněkud to vybočuje z rámce tohoto tématu. ale náhodou jsem na tenhle inzerát narazil a nedalo mi to, se o tu informaci nepodělit. Je to kousíček za hranicemi na trati, kde se pořád něco děje a na kterou pořád míří čočky šotoušů, na známé cyklostezce podél Labe. No řekněte, existuje pro nás, vláčkaře, lepší místo na dovolenou?
https://www.immowelt.de/expose/25j7m59

Především je to důkaz, že Německo je na rozdíl od Čechistánu pořád ještě normální země. Podobné rekreační nemovitosti se v tuzemsku běžně nabízejí za 2 - 4 milióny Kč a že by realitka přímo do nabídkového inzerátu veřejně napsala, kolik shrábne ona, to jsem snad ještě nezažil; v konkrétním případě je to 7%, což mi připadá přiměřené. Když jsem v r. 2012 kupoval byt, tak realitka s prominutím odrbala prodávající o šestinu ceny, za kterou jsem to koupil.
hank

Příspěvekod vvitty » čtv 12 kvě, 2022 8:18 am

hank píše: Když jsem v r. 2012 kupoval byt, tak realitka s prominutím odrbala prodávající o šestinu ceny, za kterou jsem to koupil.

No to je ale spis blbost tech prodavajicich... nejak mi unika jakou sluzbu by za ty procenta musela udelat.

I nejlepsi makleri si dneska berou podstatne mene... a odvadi za to excelentni sluzby.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod look23 » čtv 12 kvě, 2022 8:47 am

hank píše:Především je to důkaz, že Německo je na rozdíl od Čechistánu pořád ještě normální země. Podobné rekreační nemovitosti se v tuzemsku běžně nabízejí za 2 - 4 milióny Kč a že by realitka přímo do nabídkového inzerátu veřejně napsala, kolik shrábne ona, to jsem snad ještě nezažil; v konkrétním případě je to 7%, což mi připadá přiměřené. Když jsem v r. 2012 kupoval byt, tak realitka s prominutím odrbala prodávající o šestinu ceny, za kterou jsem to koupil.

Když jsem kupoval byt, tak odměna realitce byla celá výše rezervačního poplatku. Zbytek pak šel prodávajícím.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod vvitty » čtv 12 kvě, 2022 9:27 am

Ve finale neni vyse provize extra podstatna - podstatne je co za to prodavajici dostane.
Jsou realitky kde i 1 Kc je moc, protoze jejich "prace" spociva v nafoceni hnusnych fotek kalkulackou a flaknuti na sreality. Priprava smluv spociva v oprani vzoru z internetu a podani zadosti o prevod na kastr. Ve finale se s takovym "expertem" nemovitost proda klidne o par let pozdeji a 20% pod cenou ktere by dosahnul schopny makler.
A naopak jsou makleri pro ktere je samozrejmosti ze v rozpoctu ktery maji (pod heslem provize neni vyplata, ale rozpocet) zajisti pripravu nemovitosti, uklid, profesionalni fotky za odpovidajiciho pocasi, 3D model nemovitosti, virtualni prohlidku, komplet odborne pripravene smlouvy... a jejich provize se prodavajicimu nakonec vrati protoze prodaji za podstatne vyssi cenu nez smudla z prvniho prikladu.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod hank » čtv 12 kvě, 2022 9:33 am

vvitty píše:No to je ale spis blbost tech prodavajicich...

Zeť majitelky byl zadlužený (česká klasika: podvedl ho společník v živnosti) a potřebovali ty peníze rychle.
hank

Příspěvekod hank » čtv 12 kvě, 2022 9:36 am

vvitty píše:Ve finale se s takovym "expertem" nemovitost proda klidne o par let pozdeji a 20% pod cenou ktere by dosahnul schopny makler.

Dokonce jsem tehdy při hledání bytu narazil na případ, kdy realitka (jedna z těch větších a známějších) bez vědomí prodávajícího snížila inzerovanou nabídkovou cenu o desítky procent.
hank

Příspěvekod vvitty » čtv 12 kvě, 2022 9:53 am

No v te dobe bylo celkem zvykem prodavat i nemovitosti na ktere dotycny nemel smlouvu, takhle nam nekolik "realitek" inzerovalo byt o par set tisic levneji... zrejme v domneni ze kdyz sezenou kupce, tak ukecaji cenu. Obvykle jsem na ty inzeraty volal kdyz me nekdo vytocil :D :D

Nutno rici ze od te doby se trh celkem zkultivoval, ty nejvetsi prasarny uz se nedeji... uvidime napresrok, az bude opet nouze o kupujici, jestli se zas smejdske praktiky ve vetsim vrati.
vvitty

Příspěvekod hank » čtv 12 kvě, 2022 4:41 pm

hank

Příspěvekod Pavel-HP » pát 13 kvě, 2022 10:04 am

Dobrej blázen.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod look23 » pát 13 kvě, 2022 11:55 am

Auktiva je kategorie sama o sobě.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM