FB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: FB

Příspěvekod prcek » stř 22 led, 2025 12:37 pm

Co se tyká FB (Meta) a Cukříka, tohle nedávno odkazoval odkazovaný Kechlibar
https://www.esquire.com/uk/latest-news/ ... ta-dumb-f/

Nesouhlasím s Kulsudem, že FB profil jde nastavit ke spokojenosti uživatele. Nejde, cílem FB je udržet vás na něm co nejdéle a zobrazit vám co nejvíce reklam jedno od koho, klidně i lži a podvody. Takže možná se vyhnete plochozemcům, ale bude z vás lákat kontakty, podstrkovat vám lidi, které možná znáte, koťátka, štěňátka a jiné blbosti, reklamy na cokoli kam jste zabrouzdali v minulých dnech atp.
Příspěvky ve skupinách, do kterých se přidáte vám nezobrazí v pořadí, ve kterém byly přidány, ale v nějakém vlastním, jde to sice přepnout, ale musíte to udělat pokaždé, notifikace o nových příspěvcích také nemáte pod kontrolou. Najít tam něco zpětně, je téměř neřešitelné.
Pro mé účely je to mimořádně neohrabaný nástroj (Nedávno jsem v jiném kontextu četl přirovnání k zametání krumpáčem, že to sice jde, ale nějak to není ono.), který se snadno vymkne z rukou. Pokud to někdo chce používat, nijak mu v tom nebráním, já to občas dělám, ale připravte se na hromady hnoje a že se i při vší opatrnosti občas umažete.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod greenery » stř 22 led, 2025 2:30 pm

Ja mam pasivni registraci, abych mohl sledovat skupiny, co me zajimaji. Napriklad studny a vse kolem nich :-).
Co me mj mimoradne irituje, ze defaultne je nastaveno filtrovani komentaru tak, ze se zobrazuji tzv. relevantni.
Fakt by me zajimalo, kdo a co urcuje, co je relevantni.

Zastavam take nazor, ze je to medium mimoradne manipulativni.
greenery

Příspěvekod Kulsud » stř 22 led, 2025 2:48 pm

prcek píše:Co se tyká FB (Meta) a Cukříka, tohle nedávno odkazoval odkazovaný Kechlibar
https://www.esquire.com/uk/latest-news/ ... ta-dumb-f/

Nesouhlasím s Kulsudem, že FB profil jde nastavit ke spokojenosti uživatele. Nejde, cílem FB je udržet vás na něm co nejdéle a zobrazit vám co nejvíce reklam jedno od koho, klidně i lži a podvody. Takže možná se vyhnete plochozemcům, ale bude z vás lákat kontakty, podstrkovat vám lidi, které možná znáte, koťátka, štěňátka a jiné blbosti, reklamy na cokoli kam jste zabrouzdali v minulých dnech atp.
Příspěvky ve skupinách, do kterých se přidáte vám nezobrazí v pořadí, ve kterém byly přidány, ale v nějakém vlastním, jde to sice přepnout, ale musíte to udělat pokaždé, notifikace o nových příspěvcích také nemáte pod kontrolou. Najít tam něco zpětně, je téměř neřešitelné.
Pro mé účely je to mimořádně neohrabaný nástroj (Nedávno jsem v jiném kontextu četl přirovnání k zametání krumpáčem, že to sice jde, ale nějak to není ono.), který se snadno vymkne z rukou. Pokud to někdo chce používat, nijak mu v tom nebráním, já to občas dělám, ale připravte se na hromady hnoje a že se i při vší opatrnosti občas umažete.

Souhlasím, dokonale to skutečně nejde. Takže kdo snadno podléhá lžím, reklamám a nevyžádanému obsahu, tak FB neřešte.
Kulsud

Příspěvekod jipol57 » stř 22 led, 2025 3:12 pm

prcek píše:... cílem FB je udržet vás na něm co nejdéle a zobrazit vám co nejvíce reklam jedno od koho, klidně i lži a podvody...

Souhlasím. Ale jejich představám se vymyká, že jako neregistrovaný si můžu prohlídnout jen 2-3 obrázky (když dostanu odkaz). A zase výzva k registraci. Doufají, že se zaregistruji. Marně, raději nějaký obrázek oželím, než upadnout do spárů FB.
jipol57

Příspěvekod fulda » stř 22 led, 2025 3:13 pm

greenery píše:Ja mam pasivni registraci, abych mohl sledovat skupiny, co me zajimaji. Napriklad studny a vse kolem nich :-).

Představa pasivního / přihlášeného uživatele je hezká. To je něco jako žralok vegetarián.
Jednou jsi odevzdal své osobní informace, tak už na věky budeš v mašinérii.

greenery píše:Co me mj mimoradne irituje, ze defaultne je nastaveno filtrovani komentaru tak, ze se zobrazuji tzv. relevantni.

Není "kdo", ale "co". Hodnotící pravidla mixují "na čem dokážeme vydělat" s tím "co ho zajímalo minule". Kouzlo spočívá v tom, maximalizovat ty ravní, ale zachovat takové množství těch druhejch, aby jsi neutekl.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod BohousP » stř 22 led, 2025 5:40 pm

FB odmítám od jeho počátku. Sice jsem už párkrát narazil na odkaz, kerý bych si rád prohlédl, ale vždycky si řeknu "Co bych dělal, kdyby mi nešel internet?" A tvářím se, že jsem spokojen i bez kopce cukru.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod jafobe » stř 22 led, 2025 5:50 pm

hank píše:
HonzaM píše:Také jsem se tam setkal s vyjádřením některých proč odmítají modely.biz, protože se zde laťka klade příliš vysoko a oni chtějí něco jednoduchého.

Svatá prostoto... :roll: Co už může být jednoduššího než mikrokolejiště na poličce 100x25 cm s počtem výhybek 0-2?

...no dobrý příklad jednoduchosti je třeba Bubny zastávka Gymnazijní 8)
Ale taky se nesmí zapomenout na to jak je mikokolejiště zpracováno, i v tom mohou být velké rozdíly.

Ale hlavní problém byc spíše viděl jinde, ve strachu jít s kůži na trh... ono dost lidí nejen těch kteří začínají nenajdou dost odvahy, byť jsou zde poměrně anonymní, ukázat svou tvorbu když vidí co tady dělají Ti zkušenější. A někteří "zkušenější" zapomínají že i oni jednou začínali...
A je to občas i o kritice... moc lidí neumí podat konstruktivní kritiku, ale občas jen kritiku v podobě že si vyleje své ego reakcí na něco vytrženého z kontextu... a taky dost lidí neumí s kritikou pracovat, a hned se čertí že to byl umělecký záměr a kdesi cosi. A pokud se sejde obojí odradí to od přispívání i ty otrlejší. A tak někteří hledají nejrůznější skupiny jinde než zde, kde jim to ostatní pochválí i kdyby to stálo za prd... ale to není moc dobrá cesta k tomu se posunout někam dál či výš... :oops:

Neměli by sme zapomínat na to, proč tady na foru jsme.

Neberte si to prosím nikdo osobně, je to jen vyjádření toho jak to vnímám dost často já, nejen tady u modelářů ale i jinde, třeba u fotografů... :roll:

Jaromír
jafobe

Příspěvekod jozef » stř 22 led, 2025 7:16 pm

ahoj všetkým
dovolím si napísať aj ja pár riadkov k téme FB.
Pár rokov som sa venoval rezbárstvu, čisto amatérsky, teda hobby a vtedy som navštevoval toto forum:https://www.rezbarstvo.sk/diskusia/viewforum.php?f=1 bol som neregistrovaný ale prečítal som hádam celé a čítal som každý nový príspevok, no bol som tam každý deň. Postupne ale začalo príspevkov ubúdať a teraz tam už asi nepíše nik, posledný príspevok je tuším z roku 2020. Prečo? Všetci sa odsťahovali na FB. Dúfam že takéto neštastie nepostihne aj toto forum.
Ináč môj vzťah a názor na FB je asi taký ako napísal "BohoušP" o dva príspevky vyššie
jozef

Příspěvekod greenery » stř 22 led, 2025 7:57 pm

fulda píše:
greenery píše:Ja mam pasivni registraci, abych mohl sledovat skupiny, co me zajimaji. Napriklad studny a vse kolem nich :-).

Představa pasivního / přihlášeného uživatele je hezká. To je něco jako žralok vegetarián.
Jednou jsi odevzdal své osobní informace, tak už na věky budeš v mašinérii.

greenery píše:Co me mj mimoradne irituje, ze defaultne je nastaveno filtrovani komentaru tak, ze se zobrazuji tzv. relevantni.

Není "kdo", ale "co". Hodnotící pravidla mixují "na čem dokážeme vydělat" s tím "co ho zajímalo minule". Kouzlo spočívá v tom, maximalizovat ty ravní, ale zachovat takové množství těch druhejch, aby jsi neutekl.

Jj, s tím se počítá, odevzdal jsem se už tolikrát........
Nicméně nijak se tam neodhaluju, nemám zajem, aby si mě kdokoli a jakkoliv názorově profiloval zrovna v tomhle prostředí.
Vlezu tam parkrat za měsíc, předpokládám že jsem i pro reklamní šíbry dostatečně nezajimavý.
Alespoň tedy reklamy na čerpadla mi nechodí :D.
Takže žralok vegetarián. Je tam, ale nekouše.
greenery

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)