Modelový zvuk vs "modelový zvuk"

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Modelový zvuk vs "modelový zvuk"

Příspěvekod Pietro » pát 18 bře, 2011 9:59 pm

Pánové, díky za názory. V podstatě stojím před otázkou jestli mám někdy v budoucnu přitlačit na pilu a investovat do digitálu. Jestli pak nebudu zklamán, když to úplně nesplní mé očekávání. Nejvíc je vidět (slyšet) ten zvuk, který není někdy úplně ideální. Jak tu bylo řečeno nejlépe je na tom pára, kde je ten zvuk výrazně rytmický a tam se ztratí případné vady na kráse nahrávky zvuku. Jednou z věcí s kterou nejsem spokojen je ta síla zvuku, která se moc nemění. Kdy loko, která je daleko na vedlejší trati (několik modelových km) je slyšet, jako by mi právě projela pod nosem na nádraží, odkud celou jízdu sleduji a řídím. Jasně, ono to moc nejde, když těch pár km je ve skutečnosti 1 - 2 m :)
No, budu z povzdálí sledovat vývoj a v příhodné chvíli "zakročím" :) Prozatím se stejně starám jen o položení nových kolejí a podobu layoutu. Druhá věc je vozový park, který se zatím skládá jen ze starých dobrých BTTB :)
TT (prozatím trosky analogu) - under construction
Epocha (zatím bez rozlišení) asi přelom 3 a 4.
Pietro

Příspěvekod rokony » čtv 05 led, 2012 6:53 pm

Řešením problémů se zvukem by mohl být systém, který by nebyl zabudovaný do lokomotivy, ale centrálně (jak už bylo řečeno výše) PC s reproduktory pod kolejemi, které by si zvuk plynule podávaly podle polohy vlaku.
Zvukově by to bylo "nebe a dudy".
Já mám jen analog, takže zvukové moduly jdou mimo mě, ale právě tvořím napevno zabudovaný zvukový systém na nádraží.
Jedná se o analogový generátor zvuku parní lokomotivy, kde půjde nastavit počet válců a drobné nepravidelnosti v chodu, aby zvuk nebyl tolik monotónní. Bude tam možnost přednastavení pro více lokomotiv (moje všechny 3 :mrgreen: )
a na speciálně upravené ovládací páce bude tlačítko pro zvuk jako při plném záběru - zvuk se zesílí a syčení páry bude ostřejší.
Bude se používat podle potřeby a citu.
Četnost zvuků pracovních cyklů loko. se bude určovat podle napětí v kolejích a bude nastavitelná pro každou lokomotivu extra.
rokony

Příspěvekod chameleon » čtv 05 led, 2012 7:50 pm

miroslav lengyel píše:: Hned vedle výtažné koleje bydlela komunita minoritních spoluobčanů a patřilo k naší nejoblíbenější zábavě,že jsme jeli do poslední chvíle pěkně pomaloučku a teprve na úrovni jejich obydlí začal Čmelda pracovat na plný výkon :lol: Tato činnost se prováděla pravidelně kolem jedné ráno,takže jejich nadšení se projevovalo házením kamenů :mrgreen:

dlouho jsem se tak nenasmál :P :P
Dík :P
chameleon

Příspěvekod czhunter » pát 06 led, 2012 8:17 pm

Já osobně si myslím, že zvuk do modelů nepatří. Dokonce tam nepatří ani světýlka, hejblátka a to že vlaky vůbec jezdí je jen nutné zlo :)
Ale to je dáno odkojeností v plastikovém modelářství, kde se takovým věcem vysmívají.

Ale jak se říká, "dětem se to líbí" :lol:

Edit: Napadá mě, co přijde příště? Už to jezdí, svítí, hlučí. Začnou modely snad někdy i správně smrdět?
Naposledy upravil czhunter dne sob 07 led, 2012 1:01 pm, celkově upraveno 2
czhunter

Příspěvekod Rozsíval Jaroslav » sob 07 led, 2012 9:48 am

czhunter píše: Ale jak se říká, "dětem se to líbí" :lol:

Mě se to taky líbí :)
HO - analog
Rozsíval Jaroslav

Příspěvekod chameleon » sob 07 led, 2012 7:04 pm

Já myslím, že se může hejbat a svítit a vydávat zvuky na kolejišti cokoliv, ale s citem
Když se samy otevřou vrata na vlečce tak je to paráda, ale mít doma deset nonstop blikajících hasičských vozů hasících budovu, tak by mi po roce asi jeblo :P Nebo když 2roky leží na asfaltu po bouračce mrtvola, za asistence svítících policajtů a sanitek, a FCS vozy se tomu místu musí pořád uhýbat :roll:
Pro mě jsou zvuky brejlovce od roco příjemným zpestřením, ale musím ještě najít CV pro snížení hlasitosti :wink:
chameleon

Příspěvekod jarnotrulli » čtv 19 led, 2012 8:48 pm

Abych pravdu řekl, tak jsem taky nebyl moc velkým zastáncem zvuku, ale když jsem si pořizoval "Hrbouna", tak jsem si řekl, že do něj ten zvuk dám. A jsem naprosto nadšen!!! Výše zmiňované neduhy, jako moc zvuků za krátkou dobu, je jen věc nastavení dekodéru. Já mám nastaveno, že když lokomotiva jede rovnoměrně, po rovině tak jen ševelí. Ale při rozjezdu s těžkým vlakem - to je prostě paráda!!! a brždění ve stanici taky!! Tak mě to učarovalo, že další lokomotivu jsem objednal taky se zvukem (novou Němku od Roca) a přemýšlím o ozvučení všech lokomotiv (mám jen páru). Ale je to každého věc....
jarnotrulli

Příspěvekod petr47 » ned 22 led, 2012 10:17 pm

Také jsem si o zvuku myslel své,ale co jsem to sám poznal tak bez zvuku už nic provozovat nebudu.A jak psali diskutující přede mnou,je to o "fírovy" a nastavení dekoderu.A určitě to bude stále "vymakanější a vymakanější" :wink:
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod alexander » pon 23 led, 2012 9:26 am

Absolútne planá debata, podobne ako analóg versus digitál.
Argumenty, prečo nie, slúžia hlavne na to, aby si dotyčný to NIE zdôvodnil sám sebe a je jedno z akého dôvodu...
alexander

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)