Radku, díky za snahu a informace
Ještě takové malé zamyšlení ohledně barevného provedení / beru to zatím tak, že ex C4i-30 jsou naše kořistní Ca 4-55xx / - ze zvědavosti jsem mrknul na polské stránky "rumia" na stránky jednotlivých modelů a modely ČSD označené jako Ca 4-xxxx jsou v takové té řekl bych typické české vagonové zeleni ? Vím, že obrázky zkreslují (skutečné modely jsem navíc v ruce neměl), podle porovnání katalogu se barva skříně zčásti blíží provedení modelů drah DR (jakási zelená) , přitom by dle mého měla odpovídat barvám DRG (šedozelená či jaká to vlastně je) ?!
Proč ? Jako kořistní vozy jsme je zdědili v r.1945 po říských drahách DRG a myslím, že kromě rychlého přemalování značení vozu a přemalování označení původního provozovatele moc nátěrových úprav nebylo ?! Navíc snad tyhle vozy zmizely po r.1952 z našich tratí. Dráhy DR byly nástupnickou organizací po DRG v dřívější NSR, tedy od r.1949 -
aspoň v téhle informaci já žiju .... Takže by ty naše Ca 4-55xx měly být šedozelené ala DRG ?! Nebo že by se v poválečných letech přestříkala opravdu celá skříň vozu ?
Jak to bylo s používáním kořistních vozů pro osobní dopravu ? Neberte prosím tehle příspěvek jako rejpání či hledání blech, spíše jen jako debatu o historii a taky trochu (možná) další barevnou fikci výrobce modelů ?! Anebo se mýlím já a je to všechno jinak ! Taky je to možné .....

PS : mluvím o modelech ve velikosti TT