Vaše další koníčky kromě vláčků

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod diego.dan » ned 09 srp, 2009 6:16 pm

pro mě myslivost a příroda - zejména České středohoříl.Časově nic moc :cry:
HO ZATÍM PLÁNUJI,OD 28.8.2009 ZÁČÍNÁM STAVĚT
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Janek » ned 09 srp, 2009 7:56 pm

to já jsem u dobrovolných hasičů a vedu kroužek mladých hasičů, další aktivitou je vedení vodáckého oddílu jako vedoucí, jezdím občas na kole, sedím u PC taky dost často, tvořím weby a zabývám se marketingem na internetu
H0 - DCC - PC - ŽELEZNICE - ELEKTRO
http://kolejiste.blogspot.cz
Janek

Příspěvekod 151.018-9 » pon 10 srp, 2009 9:23 am

Mimo vláčku dělám ještě : hasiče , modelařinu z palstu ( auta , kamiony ) , tusirstika , skauting taky mě baví vařit a péct , zahradničit .
Miluju 350 ; 151 ; 150 ; 363 ;362 ;163;162; 371; a halvně 749 a H0
151.018-9

Příspěvekod BND30 » ned 07 bře, 2010 1:54 pm

no u mě... hmm... barák, kolínská řepařská drážka (skoro každá sobota), fajfky (sbírání i kouření), můj pes, samozřejmě modely (hlavně H0e), a rekreační střelba :D
kdo si hraje (s vlackama) ten nezlobi
BND30

Příspěvekod 123.marek » ned 07 bře, 2010 4:46 pm

-jak jinak než modely
-česká a československá železnice
-jiná technika krom aut a MHD
-matika
-ticho
-samota
-čtení-hlavně horory a detektivky,ale taky čtení fóra
-focení(ne sebe to naopak nesnášim)
-Inkscape(zatím jen učení v něm)
123.marek

Příspěvekod TTmili » ned 07 bře, 2010 5:14 pm

Koukám nás "dobráků" je tady taky dost. Já osobně běhám dorost a starám se o techniku (včetně naší Liaz). Co vy ostatní? Janek napsal vedoucí, tak to musíš mít nervy ze železa (soudě podle tý nový, mladý generace co u nás teď máme) :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod michal » ned 07 bře, 2010 10:15 pm

Tak já si hraji s akvaristikou (4 akvárka), pomalu mi začíná veteránská sezóna, historie - hlavně Přemyslovci a ještě nějaké malé sběratelství
michal

Příspěvekod michalz » pon 08 bře, 2010 1:26 pm

U mě je to zatím škola :D
A jinak focení MHD a železnice, hudba, elektronika, počítače hlavně software (ne hry)
8)
TT - anolog, "Zatím" U profil ,V epocha s Pulzní regulací
michalz

Příspěvekod BND30 » pon 08 bře, 2010 1:32 pm

jooo málem bych zapoměl na mého fichtla Jawa 20 pionýr originál na značkách a se vším všudy :D jo jenže i v mladé generaci jsou výjimky. jako já. ve škole mám přezdívku "dědek". to dělají moje zájmy a koníčky. železnice, stará auta (hlavně trabant), láska k trampu, ..... no jó jsem děda v tele 15letého dětska :D
BND30

Příspěvekod TTmili » úte 09 bře, 2010 4:55 pm

Můžu jen potvrdit slova BND30..... Když někde řeknu že jsem modelář tak řeknou že jako pěkný koníček ale že tím jako mladý zabíjím čas, a když řeknu že jsem železniční modelář tak už si pomalu všichni klepou na čelo a dívaj se na mě skrz prsty. Hold dneska jsou u mladých asi ty hodnoty jinde, pokud vím dřív to bylo zcela normální (cca 35 let zpátky modelařil strýc).
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod BND30 » úte 09 bře, 2010 5:31 pm

to víš. ostatní chodí s odhalenýma místama jaklo ledviny v divných mikinách a poslouchají buch buch duc duc.... mají nakřivo kšiltovky a za školou hulí mariánu. já si doma nacpu fajfku kvalitním tabákem, nemusím se pred tátou schovávat (ten si nacpe semnou) a dělám na kolejišti. jsem klidnej, spokojenej, starej člověk co poslouchá Wabiho Ryvolu :D ...
BND30

Příspěvekod TTmili » úte 09 bře, 2010 6:40 pm

Tak nějak to vidím, jen já si nezabafám z tý fajfky ale dám si pivko, nebo vínečko a co se týče hudby tak su taky řekněme divočejší. Orientace směřuje k takovýmu tomu nešemu rocku řekněme od Olympiků, přes Elány až po Kabáty a pár dalších.
Každopádně ta modelařina není koníček (a to mi dají za pravdu i ti dříve narození) ale životní styl.....
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod BND30 » úte 09 bře, 2010 6:44 pm

to souhlasím. člověk se jako modelář musí narodit. :D ... ja zas pivko nemusím. mě moc nechutná. to radši frťana Spišské borovičky :D . nebo taky chlastačky u nás na drážce v Kolíně. a Kabáty a Olympic taky někdy poslouchám. záleží na náladě. :D
BND30

Příspěvekod pavel L » pon 15 bře, 2010 8:24 pm

Zdravím Vás, tak já to mám s koníčkama, že někdy nevím co dříve! Je mi 40let, od 12let mám vláčky, které kombinuji s ostatními zálibami. Pak už jen záleží, zda jsou chvilku v útlumu nebo na vrcholu. Před 18 lety jsem je začal střídat s muzikální kapelou, kde jsem skládal, zpíval a hrál na bicí. K tomu jsem choval hady, tchoře, kuny,dravce i třeba medvědy mývaly, atd. Pomalu jsem končil po 15letech s hlavním koníčkem závodním Judem, na vojně jsem se nedostal do Dukly, ale k PTP. Po vojně ještě dva roky kapela, ale tu začalo střídat cestování do zahraničí. Třikrát do roka jsem jezdil po mnoho let pravidelně do Skandinávie a pak různě od Irska po Porugalsko,Turecko atd. Při tom jsem jen navštěvoval a fotil hrady, přírodu a vlaky. Přišla svatba, barák, zahrada a pořádně jsem se rozjel s mým psím spřežením (rekord v zápřahu psů-27psů v jednom spřežení, překonán světový rekord z USA r. 1952-25 psů. Monentálně stojím pravidelně už 8 let na stupních vítězů, 2. a 3. místo v MIDU např. 3*25km z MIST. EVROPY) Jinak byl jsem první se SAMOJEDY, kdo se tam probojoval. Narozením syna jsem rozjel znova vláčky, poslední výstavu vláčků, která trvala 3 měsíce jem udělal před dvěma roky a pak už jen ke mně jezdily školky a školy. Děti obdivovaly vláčky, psy a jiná zvířata. Bohužel ten panel 4,5*4,5 metru jsem před 14 dny prodal. Za skoro celou sbírku jsem koupil nové auto, abych mohl vozit 13 psů atd. S vláčky ale nekončím, stavím už rok 9 metrů dlouhý panel. Ale teď hlavní je sehnat dost peněz na nejvěší Evropský závod na saních v Pyrenejích, trvá 14 dní. Pak budu muset ubrat, už mě zlobí kyčle a mám náběch na artrozu kolen a po tom co mě v dubnu po zkolabování odvezla rychlá, je načase zase stavět panel. http://www.ct24.cz/regionalni/76587-v-h ... skych-psu/ http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region ... olaky.html http://www.dolniujezd.cz/web_site04/o_o ... c_2008.pdf
Z vlaků nejraději mám TGV, Eurostar, Šinkanzen, dále jsem zatížen na parní lokomotivy (hlavně barevné) - nejoblíbenější je německá zelená a červená BR18/02, z českých Papoušek a malá Rosnička. Pokud má někdo stejné zaměření, rád si s ním budu dopisovat.
Děkuji P.Lněnička
e-mail: pavel.lnenicka@seznam.cz
pavel L

Příspěvekod Atkins » pát 09 dub, 2010 7:31 am

Kytara, basa, "zvyřátka", pivko, linuch, virtuální železnice v podobě Trainz simulátor - k poslednímu, máte-li obdobné zájmy, otevřel jsem diskusní fórum:
http://forum.rohlik.cz
Tak se příjďte kouknout. :D
Žabí tlama je moje velká láska :D
Atkins

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)