Říčany

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Říčany

Příspěvekod StaraPakna » pon 01 bře, 2010 12:15 pm

Takové povzdechnutí z dnešního rána na žel. stanici Říčany......

Překvapil mne mile poměrně velký počet cestujících jedoucích jak z Říčan tak do nich. Vlaky jezdili co chvilku za půl hodiny 7:35- 8:10 tři na prahu dva od ní a velmi mile mne potěšila jejich venkovní čistota. Žabotlamy jezdily ve dvou soupravách na Prahu v jedné zpět. Přesto mi přišlo že jsou soupravy dost volné (ikdyž špička již vlastně končila).
Smutek mi přišel z prohlídky nádražní budovy která už plní pouze funkci bytového domu, a spodek jest zavřen a vybydlen byť zabezpečen proti bezdomovcům. Funguje bistro lokálka vedle budovy a jízdenky koupíte v podchodu k nádraží u smluvního prodejce. Takováto budoucnost železnic zdá se mi býti smutná.
Začínám a každý začátek je těžký, mám to ale na koho svést mám tři syny.
Moduluju N-ko
StaraPakna

Re: Říčany

Příspěvekod yurax » pon 01 bře, 2010 1:24 pm

StaraPakna píše:Takové povzdechnutí z dnešního rána na žel. stanici Říčany......

Překvapil mne mile poměrně velký počet cestujících jedoucích jak z Říčan tak do nich. Vlaky jezdili co chvilku za půl hodiny 7:35- 8:10 tři na prahu dva od ní a velmi mile mne potěšila jejich venkovní čistota. Žabotlamy jezdily ve dvou soupravách na Prahu v jedné zpět. Přesto mi přišlo že jsou soupravy dost volné (ikdyž špička již vlastně končila).
Smutek mi přišel z prohlídky nádražní budovy která už plní pouze funkci bytového domu, a spodek jest zavřen a vybydlen byť zabezpečen proti bezdomovcům. Funguje bistro lokálka vedle budovy a jízdenky koupíte v podchodu k nádraží u smluvního prodejce. Takováto budoucnost železnic zdá se mi býti smutná.

Ja bych do Rican nejel vlakem jiz ze zasady a pouzil bych 3xx bus MHD. Duvod? Jediny - protihlukove steny.
yurax

Příspěvekod MirekTT » pon 01 bře, 2010 1:48 pm

StaraPakna píše:Takováto budoucnost železnic zdá se mi býti smutná.

A jak teprve museli krvácet srdce našim otcům a dědům, když končila pára. Časy se mění. Kdo ví, čeho se dožijeme my, naši synové, vnukové....
MirekTT

Příspěvekod StaraPakna » pon 01 bře, 2010 1:58 pm

yurax píše:
StaraPakna píše:Takové povzdechnutí z dnešního rána na žel. stanici Říčany......

Ja bych do Rican nejel vlakem jiz ze zasady a pouzil bych 3xx bus MHD. Duvod? Jediny - protihlukove steny.

No já tam jaxi čekal na kolegyňku služebně. :)
Začínám a každý začátek je těžký, mám to ale na koho svést mám tři syny.
Moduluju N-ko
StaraPakna

Příspěvekod yurax » pon 01 bře, 2010 4:43 pm

MirekTT píše:

A jak teprve museli krvácet srdce našim otcům a dědům, když končila pára. Časy se mění. Kdo ví, čeho se dožijeme my, naši synové, vnukové....

To musela byt velmi smutna doba a proto mi prijde uz dlouho hodne zvlastni, ze vetsina modelaru ma epochu prvnich dieselu, ktere odstavily pary do srotu (sergej, hektor, rosnice...), nejradsi.
yurax

Příspěvekod MirekTT » pon 01 bře, 2010 4:52 pm

To je jednoduché yuraxi. Pro mne je to období, kdy jsem začal vlaky vnímat a profesně jsem diesely prošel. Pravda, jako učni jsem makali na rekonstrukci nějaké páry na Dolním - na řadu si nevzpomenu, ale zas až tak moc páru nežeru. Spíš jako raritu. A na kolejišti - no - měla by tam být. Syn žere tauruse a nechápu ho já, on zas neví, proč mně bere M262.
MirekTT

Příspěvekod radekkrupka » stř 03 bře, 2010 7:53 am

yurax píše:
MirekTT píše:

To musela byt velmi smutna doba a proto mi prijde uz dlouho hodne zvlastni, ze vetsina modelaru ma epochu prvnich dieselu, ktere odstavily pary do srotu (sergej, hektor, rosnice...), nejradsi.

Páry byly sice vrcholem romantiky, nicméně s nástupem nových trakcí se pohodlí a kultura cestování zlepšily. Z parní mašiny byl všude v okolí neskutečný binec - prach, saze, popel,... byly toho plné i vagony. Nejsem si jistý, jestli naši dědové/otcové vyložene plakali...
radekkrupka

Zpět na Nezařazeno (off topic)