Údržba hnacích strojů

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WD40 / GT85

Příspěvekod yurax » čtv 11 úno, 2010 8:33 am

Tomáš píše:
Jjo já použil už dávno něco podobnýho jako WD,akorád od fy.Den Braven na ty táhla párovky BR 86 a stroj šel do kytek,plast se roztekl

tak to veliky dik, zachranil jsi mi minimalne jeden (prvni) stroj!
yurax

Příspěvekod Jirka1 » čtv 11 úno, 2010 9:33 am

Donatelli píše:Důrazně všechny varuji před prostředkem zvaným kontox. Používá se na čistění el. vodičů, kontaktů apod. Po nastříkání na plastové součásti lokomotiv BTTB se přemění plast na jakousi hmotu podobnou formelíně. Vlastní zkušenost. Jinak čistím lihem, tech. benzínem, hadříky a na ozubení klasický kartáček na zuby namočený v již uvedeném. Jenom to chce nespěchat a dělat všechno důkladně.

JJ, mám tutéž zkušenost. Naštěstí to bylo ale jenom na přestavníku BTTB. :roll:
Jirka1

Příspěvekod Tomáš » čtv 11 úno, 2010 12:32 pm

Jirka1 píše:
Donatelli píše:Důrazně všechny varuji před prostředkem zvaným kontox. Používá se na čistění el. vodičů, kontaktů apod. Po nastříkání na plastové součásti lokomotiv BTTB se přemění plast na jakousi hmotu podobnou formelíně. Vlastní zkušenost. Jinak čistím lihem, tech. benzínem, hadříky a na ozubení klasický kartáček na zuby namočený v již uvedeném. Jenom to chce nespěchat a dělat všechno důkladně.

JJ, mám tutéž zkušenost. Naštěstí to bylo ale jenom na přestavníku BTTB. :roll:

JJO na to jsem zapoměl,vyčistil jsem lihem BTTB přestavník,pak že do něj trochu šplíchnu,toho sajrajtu..po pár minutách se ten červenej kolík rostekl,a celej vnitřek naleptal
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Re: WD40 / GT85

Příspěvekod Tomáš » čtv 11 úno, 2010 12:34 pm

yurax píše:
Tomáš píše:
Jjo já použil už dávno něco podobnýho jako WD,akorád od fy.Den Braven na ty táhla párovky BR 86 a stroj šel do kytek,plast se roztekl

tak to veliky dik, zachranil jsi mi minimalne jeden (prvni) stroj!

Fakt bacha na to.ono když to má povolovat ty zrezivelý věci tak to fakt bude asi dost agresivní.Já koupil v lékárně ten lihobenzín 3dcl za 60kaček a funguje to parádně
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod maayaa » čtv 11 úno, 2010 6:40 pm

Fuj WD nepoužívám ani na namazání kola,max když chci umejt řetěz.Ten sajrajt rozpustí všechno a první voda ho zase odplaví.Takže silně špinavý součástky na kole možná,ale pak umejt vodou(s nějakym prostředkem na mytí kol)a pak hned namazat.
Jinak modely ,tam kde je olej a sajrajt tak lihem rozpustit a utřít do sucha pak vazelína a olej na modely(přiměřeně).Na špinavý kolečka používám tvrdou šedou gumu(v práci s ní kolega čistí špinavé doteky u relé pro zab. zař.),a pak vazelína a olej na modely
maayaa

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)