Rozumbradové a všehomistři

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Rozumbradové a všehomistři

Příspěvekod Colonel32 » ned 28 pro, 2025 3:45 am

Prosím, může mi někdo polopaticky vysvětlit, jestli je Zdeno troll a nebo jen nebohá oběť Dunningův–Krugerova efektu? Pomohlo by mi to k pochopení kontextu této debaty.
Colonel32

Příspěvekod fulda » ned 28 pro, 2025 8:43 am

Colonel32 píše:Prosím, může mi někdo polopaticky vysvětlit, jestli je Zdeno troll a nebo jen nebohá oběť Dunningův–Krugerova efektu? Pomohlo by mi to k pochopení kontextu této debaty.

Tak já už jsem svůj názor několikrát naznačoval. Vliv Dunning–Krugera tu bude, o tom není pochyb, ale v současné době má mnohem větší vliv senilita. Zhruba podle definice uvedené TADY (uvedené dva příznaky). Ale moc to nekomentuji, protože si uvědomuji, že nás to čeká všechny.
Však se na to podívej - před mnoha lety byl v roli okresního poloboha. Dokázal okopírovat minibox a v některých případech tomu i rozuměl. Hýřil radami a každý ho poslouchal. Pak se ale svět o kousek posunul a on zůstává čím dál více pozadu. Je v roli běžných starců, kteří jsou přesvědčeni o tom, že oni to dělají nejlépe a ti mladí tomu vůbec nerozumí a měli by na ně pohlížet s úctou. To se projevuje třeba tím, že každá jeho rada obsahuje větu "už to tak používáme dvacet let, tak co nám do toho kecáš". Mno a ten Dunning–Kruger ho pak nutí k tomu, aby se snažil shodit jakýkoli návrh a nápad, který není z jeho dílny.

Smutné je, že nás všechny čeká ta první polovina. Doufám, že mi alespoň zůstane zvědavost a úcta k rozvoji a budu schopen nějakého normálnějšího projevu.

Blbé je, že tady jsem právě v roli toho mladého, který mu naprosto neskrývaně kazí image a proto má potřebu ke každému mému postu napsat alespoň něco negativního a každé moje vlákno zaprasit. Pochopitelně tím trpí okolní komunita. Vezměme si příklad toho testeru. Celkem jednoduchá konstrukce, ke které jsem zveřejnil schéma a průměrný středoškolák by měl být schopen ho zreplikovat. Není tam jediná programovatelná součástka, jen spoustu přesných odporů divných hodnot, takže to prodražuje nákupní seznam, pokud kupuju součástky pro jeden kus (jeden odpor stojí stejně jako 10 odporů a to je o pár procent méně než 100 odporů). O náročnosti toho zařízení mluví to, že jsme jej s Pavlem a Richardem patlali v hospodě a přišlo nám jako dobrej ftip trávit čas tím, že jsme na plošňák a krabičku malovali obrázky piva.
Mno a místo nějakého objektivního hodnocení a nějaké veřejné konzultace a diskuze tu máme zaprasené vlákno, které působí dojmem, že je to složité a snaží se vyvolat dojem, že to vlastně ani nemůže fungovat. Místo toho se mi pár zoufalců pokouší psát soukromé zprávy, což pochopitalně nevede k žádnému rozvoji a už vůbec ne ke všeobecnému rozšíření. Nebo možná jen ke všeobecnému pochopení, jaká je to jednoduchá pomůcka, která možná ani není pro celou řadu lidí důležitá, ale tu už se nedozvíme, protože vlákno bylo zapraseno a informace rozmazané.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod HonzaM » ned 28 pro, 2025 8:54 am

Mohl bys Zdeno popsat v čem se podle tebe liší X3 a čím je vyjímečný proti “normálnímu” LocoNetu jak je používán na setkáních FREMO, tedy rozvod začínající RSLCD? A v čem je výjimečný vedzes?
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » ned 28 pro, 2025 9:34 am

toto vlakno si zprasil a znehoddnotil Fulda sam, protoze je podrazak a neumi diskutovat a komentovat.
Vzdy vydava svoje blbosti jako fakta o kterych se nesmi diskutovat !!
Nema cenu ty jeho blaboly komentovat, prosto se nam zaseknul u Xpressnetu a nic nove se nenaucil.
---
My mame problem s adresami vyreseny a adresy se nam nestraceji uz asi 3 roky.
Na zaklade tohoto faktu si upravte Fuldove blaboly a osocovani !
zdeno

Příspěvekod fulda » pát 02 led, 2026 8:13 am

radeksindy píše:
Jak známo, Uhlenbrock definoval persistenci daleko dřív než Digitrax.
Jenomže to není standard. Digitrax to do nových verzí centrál, a tím pádem do standardu, dal jinak a 0xD4 používaná UB v Digitraxech nefunguje.
Myslel jsem, že máš větší znalosti.
Digitraz neudržuje LocoNet v takovém stavu jak píšeš. LocoNet je síť, třeba jako Ethernet. A na síti se přenáší data. Ethernet definuje jak se přenáší data, ale jestli se bude přenášet IPX nebo TCP/IP už nedefinuje. Stejně tak je to u LocoNetu. Zaplatíš si za rezervaci opcodes a máš je rezervované. Nic víc, nic míň. Takže Uhlenbrock je stejný standard jako každý jiný.

zdeno píše:Zkus si precist treba clanek https://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2020060001 pro innspiraci.
Tak úplně přesně nevím, co bych se tam měl inspirovat?
Třeba to, že používáš verzi 13, zatímco verze 15 byla zveřejněna 12 května (Máj) 2020? Že jsi ani nepochopil jméno toho dokumentu? Nebo že jsi se ani neunavoval se registrovat jak ten dokument vyžaduje? Schválně jsem si stáhnul poslední Developer List a jako náhodou tam ani Zdeno ani Janeček není.
fulda

Příspěvekod zdeno » pát 02 led, 2026 9:15 am

fulda píše:
radeksindy píše:
Jak známo, Uhlenbrock definoval persistenci daleko dřív než Digitrax.
Jenomže to není standard. Digitrax to do nových verzí centrál, a tím pádem do standardu, dal jinak a 0xD4 používaná UB v Digitraxech nefunguje.
Myslel jsem, že máš větší znalosti.
Digitraz neudržuje LocoNet v takovém stavu jak píšeš. LocoNet je síť, třeba jako Ethernet. A na síti se přenáší data. Ethernet definuje jak se přenáší data, ale jestli se bude přenášet IPX nebo TCP/IP už nedefinuje. Stejně tak je to u LocoNetu. Zaplatíš si za rezervaci opcodes a máš je rezervované. Nic víc, nic míň. Takže Uhlenbrock je stejný standard jako každý jiný.

zdeno píše:Zkus si precist treba clanek https://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2020060001 pro innspiraci.
Tak úplně přesně nevím, co bych se tam měl inspirovat?
Třeba to, že používáš verzi 13, zatímco verze 15 byla zveřejněna 12 května (Máj) 2020? Že jsi ani nepochopil jméno toho dokumentu? Nebo že jsi se ani neunavoval se registrovat jak ten dokument vyžaduje? Schválně jsem si stáhnul poslední Developer List a jako náhodou tam ani Zdeno ani Janeček není.

zase blaboly a osocovani druhych, zacni u seba !! Zase iba fnukani cloveka, ktery si mysi, ze je "rozumbrada a vsehomistr" !!
---
Myslel jsem, ze mas vetsi znalosti !! V tomto povazujem politiku Digitrax za moudru, kazda nova vec by mela bud vyhnit nebo dozrát.
---
Jinak muj clanek bol uverejneny v 4 mesiaci 2020 a ja nejsem egoista a nemusim byt vsude uvedeny. Sidlo mi to nabizel. To by si nebyl ty, abys to nezneuzil !!
A poucit se muzes v tom, ze v tom clanku nikoho a nic nezhazuji a neosocuji.
zdeno

Příspěvekod fulda » pát 02 led, 2026 12:57 pm

zdeno píše:ja nejsem egoista a nemusim byt vsude uvedeny. Sidlo mi to nabizel. To by si nebyl ty, abys to nezneuzil !!

Jo, tak s tímhle přístupem bych se rozhodně chtěl potkat na setkání.
Ten papír jednoznačně říká, že proč to ID potřebuješ a proč má bejt unikátní. Takže pokud si myslíš, že to pro tebe neplatí, tak jsi buď ukradl ID které někomu patří, nebo jsi si zase vymyslel svojí hloupost, která bude jen dělat bordel v síti a všichni se budou divit, že něco nefunguje.
fulda

Příspěvekod zdeno » pát 02 led, 2026 3:49 pm

fulda píše:
zdeno píše:ja nejsem egoista a nemusim byt vsude uvedeny. Sidlo mi to nabizel. To by si nebyl ty, abys to nezneuzil !!

Jo, tak s tímhle přístupem bych se rozhodně chtěl potkat na setkání.
Ten papír jednoznačně říká, že proč to ID potřebuješ a proč má bejt unikátní. Takže pokud si myslíš, že to pro tebe neplatí, tak jsi buď ukradl ID které někomu patří, nebo jsi si zase vymyslel svojí hloupost, která bude jen dělat bordel v síti a všichni se budou divit, že něco nefunguje.

to zase o cem pises ?? Mohl by si to vysvetlit ?? Vis co je to ačohentismus ??
Jinak poturcnecc horsi Turka !!
----
Jinak SV13+ je velmi silny nastroj a do provozu na modulovce bych se bal to pustit.
V naproste vetsine (vzdycky) s tim pracujem oddelene od provozu. Prece jenom su to systemove promenne.
zdeno

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)