Přezdívky lokomotiv na našich drahách

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod juroH0 » úte 27 kvě, 2008 5:56 pm

iank ta 300.6 tak to pocujem poprvykrat :lol: mate niekto foto alebo aspon nejake info ohladom toho?
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Jarda H. » úte 27 kvě, 2008 6:19 pm

TTcko píše:neni to uplna pravda kouknete se zde
http://lokomotivy.euweb.cz/w_prezdivky.php
lok. řada 300.6 » Kafemlejnek
lok. řada 310.0 » Kafemlejnek

To TTcko : Ale jóoo, máš pravdu - ta 300.6 je pro mne překvápko :shock: :!:

To JuroH0 : překvapilo mne to jako tebe, obrázek 300.6 najdeš třeba tady http://lokomotivy.webzdarma.cz/300_6.htm

a tady je klasická 310.0 :
http://lokomotivy.webzdarma.cz/310_0.htm

a z textu jsem vytáhl co je podobné u obou typů :
Z konstrukčního hlediska se jednalo o lokomotivy (tedy ty 300.6) velmi podobné lokomotivám řady 97 Rakouských státních drah (ČSD ř. 310.0), i když například kotel byl modernější a výkonější. Na kotli byl vpředu parní dóm s dvěma pojišťovacími záklopkami. Za ním byl písečník, z kterého padal písečníkovou trubkou písek pod hnací nápravy. Po stranách kotle byly vodní vany, z nichž levá byla zkrácena o 1,3 m3 ve prospěch uhelného prostoru. Během provozu došlo u některých lokomotiv k dosazení nástavce na uhlí, a tím ke zvětšení uhelného prostoru.
Lokomotivy měly původně komín soustavy "Prüssmann", u některých lokomotiv byl nahrazen baňatým komínem shodným s řadou 97 Rakouských státních drah (ČSD ř. 310.0).
Měli dvojčitý parní stroj s vnějšími válci a rozvodem Allan-Trick a vnitřní rám se třemi pevně uloženými nápravami, z nichž prostřední byla hnací. Původně měli lokomotivy pouze ruční závažnou brzd, během provozu dostávaly parní brzdu pro lokomotivu, která brzdila dvě nápravy.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTcko » stř 28 kvě, 2008 4:46 am

Me nejprve taky :lol: :shock:
Ale jinak Štokr to byla krasna lokomotiva...
Miluju tt lokomotivy a kolejiste
TTcko

Příspěvekod juroH0 » stř 28 kvě, 2008 5:22 am

mne osobne sa najviac paci slachticna :P
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 28 kvě, 2008 7:12 am

Krásný jsou snad všechny páry, ale nedám dopustit na "Ušatou" nebo se jí taky říká "Bulík"(když už jsme v tématu o přezdívkách), tedy řada 464.0.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jarda H. » stř 28 kvě, 2008 7:42 am

Správně kolegové ! V parních lokomotivách je kouzlo a um šikovných lidských rukou, to se jen tak neokouká :shock: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Miss

Příspěvekod Yarda » stř 28 kvě, 2008 7:52 am

Určitě všechny páry mají své kouzlo, ale kdyby se měla volit MISS PÁRA, tak bych hlasoval pro papouška 477 :-)
Yarda

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 28 kvě, 2008 7:56 am

Jarda H. píše:Správně kolegové ! V parních lokomotivách je kouzlo a um šikovných lidských rukou, to se jen tak neokouká :shock: :!:

Včera večer na mě přítelkyně koukala jak na ekzota, přestože už je na lecos zvyklá, když jsem si po večeři asi hodinu (teda podle ní, myslím, že to bylo max. 20minut) prohlížel, stokrát ohmatanou knížku Toulky s párou... :) Nakonec se zeptala, když už jsem asi podesátý koukal na fotku "Ušatých" v Klatovském depu, jestli se to učím zpaměti :)
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod TTcko » stř 28 kvě, 2008 8:47 am

Michal Šuhajda píše:
Jarda H. píše:Správně kolegové ! V parních lokomotivách je kouzlo a um šikovných lidských rukou, to se jen tak neokouká :shock: :!:

Včera večer na mě přítelkyně koukala jak na ekzota, přestože už je na lecos zvyklá, když jsem si po večeři asi hodinu (teda podle ní, myslím, že to bylo max. 20minut) prohlížel, stokrát ohmatanou knížku Toulky s párou... :) Nakonec se zeptala, když už jsem asi podesátý koukal na fotku "Ušatých" v Klatovském depu, jestli se to učím zpaměti :)

O je to ja pod stromecek dostal krasny karty s parnima masinama. :lol:
Miluju tt lokomotivy a kolejiste
TTcko

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)