RocRail dvě výhybky společně

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

RocRail dvě výhybky společně

Příspěvekod tondislav » ned 16 bře, 2025 3:55 pm

Na Youtube jsem našel video, kde lze jednoduše při zadání stejné adresy přepnout při kliknutí na jednu výhybku zároveň přestavit i další výhybku.https://www.youtube.com/watch?v=rubHyiX6CB0&list=PLELK2WK_76xGkLj79WrptGq9-TqNWnJkJ Chtěl bych to využít při přehození čtyřech výhybek najednou na dvojitém křížení. Problém je v tom že vlastní adresu výhybky je třeba zadat do portu. Má s tím někdo zkušenost? Mne to nejde i když použiji doplnění adresy do správného okna, v grafickém plánu Rocview se mi nepřehodí graficky, s tím by mohl být problém i třeba v automatickém režimu. Zkoušel jsem různé kombinace, nemohu na to ale přijít.

děkuji za radu T.
tondislav

Re: RocRail dvě výhybky společně

Příspěvekod TheJaro » ned 16 bře, 2025 8:34 pm

Zajtra skúsim, napíšem výsledok
TT-čkár ako repa :),IV-VI ZSR/ZSSKCARGO,začiatky z DCC,Z21 Čierna+MM+RocRail+mobil
Pomaly sa učím..
TheJaro

Re: RocRail dvě výhybky společně

Příspěvekod skalak » ned 16 bře, 2025 9:27 pm

tondislav píše:v grafickém plánu Rocview se mi nepřehodí graficky, s tím by mohl být problém i třeba v automatickém režimu

Ve virtuálním režimu a při ručním ovládání se mi výhybky společně také nepřehazují. Bylo by to možné vyřešit pomocí akcí.
Pokud je ale zapnutá a připojená skutečná centrála, tak se výhybky se stejnou adresou přehazují společně fyzicky na kolejišti i graficky v Rocview.
Podle trasování v Rocrailu dochází k přehození druhé výhybky asi 1 s po první.
Hádám, že k přestavení výhybek se stejnou adresou dochází až na základě potvrzení příkazu centrálou.
V automatickém režimu k problému nedojde. Rocrail si každou výhybku přestaví samostatně, takže dojde pouze k opakovaní stejného příkazu.

Petr
skalak

Zpět na Software