Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Jirka1984 píše:Zde je zmínění blok s vyhybkou v bloku:
Jo michaluv_d nápad jsem nezkoušel protože bych asi potřeboval potom dvě obrazovky:)
Jirka
Jirka1984 píše:A ještě jeden poznatek mám a nevím zda to je správně.
Když vlak vjede do toho bloku kde je čekejte NE nebo Lokomotiva se ctvereckem a jen projíždí tak po vjezdu useku IN zpomalí,pak jakoby zjistila že má jet tak se znova rozjede. To by asi taky nemělo dělat,si myslím...
Jirka
Jirka1984 píše:Takže já budu muset řezat a řezat a pajet a pajet další detekce.
Jirka
Jirka1984 píše:Ahoj,něco málo z mojich poznatků o Rocrailu.
Diky kolegovi Rosikovi jsem rozbehhal jízdní řády.
Při nastavení bloku čekejte " NE" vlak pak dokáže projíždět či zastavovat v bloku pomoci políčka " pravidelná zastavka"
Co mě zklamalo( nebo nevím jak udelat) že nejde pokračovat jízdním řádem z jiného bloku- dle návodu wiki musí následující jízdní řád začít tam kde předchozí začal.
Moje idea byla že přijede rychlík do nádraží,tam mu znonci jízdní řád,následně bude pokračovat jízdní řád motoracku který vyjede že SN,nabere lidi z rychlíku a pojede do koncové stanice.
Takhle to musím řešit dvouma jizdnima radama a ty nejdou( neumim) sladit.
Další problém který jsem měl byl pribrzdeni vlaků a následně rozjetí při vjezdu do bloku vyřešen pomoci rezervace dvou bloku.
Při této rezervaci ale nemůže zase další vlak skoro nikam tak stojí protože je obsazeno.
A tím se dostávám do závěru,představy jsem měl úplně jiné než je praxe ale faktem je že jeste rocrail neumím pořádně ovládat.
U většího kolejiště to chce více bloku aby vlaky pořád nečekali. Takže já budu muset řezat a řezat a pajet a pajet další detekce.
Jinak požitek z jízdy není a člověk pořád čeká.
Jirka
hopeter píše:Když je řeč o časovém jízdním řádu tak zeptám. Jde někde nastavit kratší interval než jedna minuta ? Příklad : první vlak vyjede z nádraží v čase( relativním ) 0:00 a druhý opačným směrem v 1:00 což je někdy dost dlouhá doba. Chtěl bych udělat odjezd druhého vlaku třeba 0:20...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník