Jirkátor píše:Vjezdová jízdní cesta z jednoho směru vede přes jasně definované úseky (trať, záhlaví, zhlaví, staniční kolej) a není možno aby došlo k nejasnostem, kde zrovna vlak je. Z opačného směru je to stejné.
Ten krátký úsek na konci staniční koleje je v podstatě nejzazší místo zastavení lokomotivy, aby nepřejela návěstidlo a nevjela do zhlaví na výjezdu, které je společné pro více staničních kolejí. Pokud toto zhlaví signalizuje, že je obsazeno, tak přes něj nemůže vjet jiný vlak, to je celkem logické. Jenom nevím, proč jsi v závorce napsal (trať, záhlaví, zhlaví, staniční kolej).
Jirkátor píše:Jde mi o to, že čelo sólo motoráku mi zastaví jinde, než Brejlovec se třemi osobními vozy a jinde Sergej s nákladními vozy.
Pomocí BBT ti může motorák zastavovat jinde než bude zastavovat brejlovec, ale musíš provést kalibraci lokomotiv a používat ucelené soupravy, protože BBT je vázáno na lokomotivu a blok. V TC se dají nastavovat pravidla pro zastavení mnohem sofistikovanějším způsobem, ale také tomu odpovídá cena, která ale ve srovnání s cenou ozvučených lokomotiv není zase tak šílená. Možná to jde i u RocRail, ale nepřišel jsem na to.
Jirkátor píše:To bych měl mít pro každou možnost samostatný úsek?
Tak tudy bych opravdu nešel. To už by bylo levnější pořídit si zmiňovaný TC.

Jirkátor píše:Radši zůstanu u MM.
No, předpokládal jsem, že se bavíme o automatizovaném provozu kolejiště, kdy vlaky mohou jezdit dle jízdních řádů automaticky. Pokud šlo o ruční řízení kolejiště, pak MM je dobré řešení.
Tomas Lebeda píše:Musím zkusit TC ten řeší zastavování typicky vrámci koleje s jedním detektorem obsazení
Jak v RR je i v TC toto podmíněno tím, že lokomotiva je zkalibrovaná a vykazuje stabilní provozní vlastnosti.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, TC, MP1