workous píše:Ještě k blokům, v tomto programu je třeba mít dva senzory obsazení na blok pak to funguje daleko lépe než z jedním. Roman uvádí v testech tři detektory pro přesnější zastavení ještě budu zkoušet,ale ty dva jsou minimum. Ještě by mne zajímalo, neřešil detekci úseků mezi bloky což si myslím musí být vzhledem k tomu, že pokud např. odepnutý vagon zůstane samo musí mít odpor na soukolí RocRail hlásí a vypne systém jako "ducha v úseku"

.
Podle manuálu je v Rocrailu doporučeno mít dva senzory na blok, aby bylo možné generovat událost
enter a
in.
Takže jsem se domníval, že pokud je např. staniční kolej jeden blok, je doporučeno rozdělit jí na dva detekované úseky. To ale není přesné.
V případě generování události
in dojde k zastavení vlaku. BBT se generuje pouze v rámci události
enter.
Takže já jsem například rozdělil staniční kolej v polovině, aby bylo možné zajistit stejně dlouhé detekované úseky z obou stran.
To má za důsledek, že lokomotiva zastaví v půlce staniční koleje. Příště si musím pořádně číst manuál před tím než začnu drátovat

.
Jako doporučené řešení pro detekci v bloku je v rámci Rocrail následující schéma.
|Plus-------------------------Block----------------------------Minus|
|-OffsetPlus--|--------------Platform--------------|--OffsetMinus-|
1 2 3 4 5
1 = ENTER sensor
2 = Start of platform -> REAR
3 = Center of platform -> CENTER
4 = End of platform -> FRONT
5 = IN sensorhttps://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc-bbt-enTedy senzory by se podle doporučení měly provést na staniční kolej tři.
Jeden jako detekce obsazení na celé staniční koleji a na obou koncích další dva "bodové" detektory které budou generovat událost
inNicméně s blokem budou vždy propojeny jen dva - detekce obsazení a koncový detektor generující událost
inJe tu, ale ještě jedna možnost a to použít pro modelové zastavení funkci BBT generate IN, které je umožňuje zastavit i v bloku který má pouze jeden senzor.
Nicméně je to postup který Rocrail moc nedoporučuje.
https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=bbt-generate-in-enBudu rád, když mi poradíte jestli jsem to nepochopil špatně a zda toto nelze nějak elegantně řešit.
Případně proč generování
in v bloku s jedním senzorem není doporučené?
Jak toto řeší třeba TrainController?