JMRI

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: JMRI

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 3:02 pm

Kolegům Brejla a belgarat přeji mnoho šťastných chvil při používání programu TrainController a TrainProgrammer.
sidlo

Příspěvekod belgarat » sob 19 pro, 2020 3:25 pm

sidlo píše:Kolegům Brejla a belgarat přeji mnoho šťastných chvil při používání programu TrainController a TrainProgrammer.

:) a presne o tomto mluvim -- komunita (a nejen Sidlo) je presvedcena o tom, ze uzivatle - vlackari maji naprosto jine potreby, nez uzivatele "beznych" programu (CADu, kreslidel, navrhy diagramu procesu, konfiguracnich formularu apod), a tudiz ze je JMRI naprosto perfektni nastoj.

Ve sve vire nikdy neochabnou, protoze se jedna sebenaplnujici proroctvi: uzivatele s jinymi potrebami bud mlci, aby nebyli za hlupaky (podobne jako u viry nelze nic vylepsit, ci nahlizet jinak - neb vse je jiz dokonale) - nebo uz davno utekli. JMRI tedy perfektne plni svuj ucel. Q.E.D.
Naposledy upravil belgarat dne sob 19 pro, 2020 3:33 pm, celkově upraveno 1
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 3:32 pm

belgarat píše:uzivatele s jinymi potrebami ... uz davno utekli

Dá se to podložit čísly?
sidlo

Příspěvekod Brejla » sob 19 pro, 2020 3:37 pm

sidlo píše:Kolegům Brejla a belgarat přeji mnoho šťastných chvil při používání programu TrainController a TrainProgrammer.

Klidně si to v tom tvém vrcholném pravěku s JMRI a závistivým vzhlížením k TC užívej. :lol: Moderní průmyslové automatizační aplikace, které používám já, už jsou o hodně dále. Je pravda, že to není nejlevnější, ale mně si vždycky šetření zatím vždy vymstilo.
Brejla

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 3:49 pm

Brejla píše:

Klidně si to v tom tvém vrcholném pravěku s JMRI a závistivým vzhlížením k TC užívej. :lol: Moderní průmyslové automatizační aplikace, které používám já, už jsou o hodně dále. Je pravda, že to není nejlevnější, ale mně si vždycky šetření zatím vždy vymstilo.

Brejlo, už minule http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=26&t=8153&start=300#p284471 jsem tě vyzval, ať tvé skvělé řešení prezentuješ. Pokud je tak kvalitní jak píšeš, tak si ho někdo určitě pořídí. Zkus věnovat méně (určitě nezávistivého) času JMRI a konečně začni prezentovat ten tvůj nejlepší systém.
sidlo

Příspěvekod Brejla » sob 19 pro, 2020 4:37 pm

sidlo píše:
Brejla píše:

Brejlo, už minule http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=26&t=8153&start=300#p284471 jsem tě vyzval, ať tvé skvělé řešení prezentuješ. Pokud je tak kvalitní jak píšeš, tak si ho někdo určitě pořídí. Zkus věnovat méně (určitě nezávistivého) času JMRI a konečně začni prezentovat ten tvůj nejlepší systém.

Hardware je až na pár vyjímek, které si necháváme dělat na zakázku pro naše průmyslové aplikace (RFID mikročipy a miniaturní čtečky), běžně dostupný a může si ho každý pořídit (různé verze Simatic a Logo dle postupného vývoje, dispečerské panely Aveva-dříve Wonderware). Software je náš firemní a dodává se pouze s technologií-takže vyžadovat jeho prezentaci je nesmyslný požadavek.
Základ už tedy znáš a nic už ti nebrání si "železo" nakoupit a soft už si jistě snadno doděláš. :mrgreen:
Já se chlubit nepotřebuju, modelaříme hlavně pro svojí radost.
Brejla

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 4:48 pm

Brejlo, již poněkolikáté tě vyzývám, ať ten tvůj skvělý systém popisuješ ve vlastním vlákně.

Brejla píše:Základ už tedy znáš a nic už ti nebrání si "železo" nakoupit a soft už si jistě snadno doděláš. :mrgreen:

P.S. pokud je ten systém tak skvělý, jak neustále naznačuješ, tak tam nepiš že je něco potřeba si něco dodělat, pak to vypadá jako nepovedený polotovar.
sidlo

Příspěvekod belgarat » sob 19 pro, 2020 5:14 pm

sidlo píše:P.S. pokud je ten systém tak skvělý, jak neustále naznačuješ, tak tam nepiš že je něco potřeba si něco dodělat, pak to vypadá jako nepovedený polotovar.

Podivna predstava, ze software je NEKDY "hotovy", byt by byl sebelepsi. Naroky uzivatelu rostou, podobne jak odborne "rostou" uzivatele, a jak se zvysuji HW moznosti a i zlepsuji SW postupy. Ten kdo ma svuj soft za dokonaly zaostava jednoduse proto, ze se nediva kolem sebe.
belgarat

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 5:17 pm

belgarat píše:Podivna predstava, ze software je NEKDY "hotovy", byt by byl sebelepsi. Naroky uzivatelu rostou, podobne jak odborne "rostou" uzivatele, a jak se zvysuji HW moznosti a i zlepsuji SW postupy. Ten kdo ma svuj soft za dokonaly zaostava jednoduse proto, ze se nediva kolem sebe.

podepisuji
sidlo

Příspěvekod Brejla » sob 19 pro, 2020 5:30 pm

sidlo píše:Brejlo, již poněkolikáté tě vyzývám, ať ten tvůj skvělý systém popisuješ ve vlastním vlákně.

Brejla píše:Základ už tedy znáš a nic už ti nebrání si "železo" nakoupit a soft už si jistě snadno doděláš. :mrgreen:

P.S. pokud je ten systém tak skvělý, jak neustále naznačuješ, tak tam nepiš že je něco potřeba si něco dodělat, pak to vypadá jako nepovedený polotovar.

Tak schválně: Kolikrát ti ještě budu muset napsat, že ten systém není určen pro širší veřejnost a ty se přesto budeš stále snažit něco vyšpehovat. V dřívějších příspěvcích jsem se ti snažil naznačit, že věci, které považuješ za neřešitelné se při troše úsilí a znalostí vyřešit dají. Nepřipadá ti tvé chování už dost schizofrenní :?:
Prostě se budeš muset smířit s tím, že zakrníš ve své komunitě a okolní svět bude postupovat stále dál.
Brejla

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 5:52 pm

Pokud tvůj systém není určen pro širokou veřejnost, pak s ním prosím neplevel vlákno o systému, který pro širokou veřejnost je. Protože potom tvoje příspěvky nemají vůbec žádný přínos. Je zřejmé, že existují jiné systémy které řeší věci jinak. Potom má smysl na ně uživatele upozornit, ať si jiný systém vyzkouší a potom si vyberou to co jim nejvíce vyhovuje. Psát o něčem, co nikdo použít nemůže není normální.
sidlo

Příspěvekod belgarat » sob 19 pro, 2020 7:15 pm

sidlo píše:Pokud tvůj systém není určen pro širokou veřejnost, pak s ním prosím neplevel vlákno o systému, který pro širokou veřejnost je. Protože potom tvoje příspěvky nemají vůbec žádný přínos. Je zřejmé, že existují jiné systémy které řeší věci jinak. Potom má smysl na ně uživatele upozornit, ať si jiný systém vyzkouší a potom si vyberou to co jim nejvíce vyhovuje. Psát o něčem, co nikdo použít nemůže není normální.

Sidlo, se vsi uctou, je videt ze jsi v oboru asi lama. Prave ti "hodne platici" zakaznici jsou dost narocni co se tyce kvality. Chybovosti, vykonu, ergonomie. Netyka se statni spravy a podobne verbeze, kde se uplatnuji (bohuzel) jina hlediska.

Nez si kdysi nas uzasny software v temnem davnoveku Webservis koupila VISA, drzkovala (po pravu) daleko vic nez university, ktere jej dostaly gratis pro vyukove ucely. A my jsme svihali, protoze mit pulmego a nemit pulmego dolaru je rozdil :-D V tomhle 'segmentu' bylo zakazniku par ... zato vsak vyzadovali jak funcknost, tak si klidne i priplatili za upravy

Odmitaas Brejlu ktery ma (rika ze ma) zkusenost z (predpokladam) sw pro high-end reseni (a logicky pak prislusne malo zakazniku). Delas troubu ze mne, ackoliv jsem vyvijel software, ktery pouzivaly radove statisice (po urcitou dobu vice nez 1.5M) uzivatelu. Je vubec nejaa praxe, ktera ve Tvych ocich kvalifikuje mozny disentni nazor na JMRI ?
belgarat

Příspěvekod sidlo » sob 19 pro, 2020 7:57 pm

Jestli jsem se tě nějakým nevhodným výrokem dotkl či urazil, tak se upřímně omlouvám, nebylo to nikdy mým záměrem. Mrzí mě to.

Tady http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=26&t=8153&start=300#p284468 Brejla píše používáme řídící systém, tak jsem nabyl dojmu, že je to něco užitečného i pro ostatní ostatní modeláře. Proto jsem ho vyzval, ať o tom ve vlastním vlákně napíše víc.
Tady http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=26&t=8153&start=330#p285467 Brejla píše že se jedná jen o hromádku drahých komponent průmyslové automatizace bez software – soft už si jistě snadno doděláš, tedy bez systému. I přes to, že je to v rozporu s prvním výrokem (systém/nesystém), tak jsem ho znovu vyzval ať si o tom píše ve vlastním vlákně.

Jo, lama jsem. Chtěl bych toho umět mnohem víc než umím. To co prezentuji jsou jen limity mých možností. Že si myslím že JMRI toho umí víc než jiné systémy, jo to je v rámci mého poznání pravda. Odlišné názory bych nenazýval disentními, to je příliš silný výraz. Nikdy jsem se nebránil poznat něco lepšího, a proto jsem vždy ostatní vyzýval ať předvedou co umí jejich oblíbený systém.

Asi tak.
sidlo

Příspěvekod belgarat » sob 19 pro, 2020 8:46 pm

sidlo píše:Že si myslím že JMRI toho umí víc než jiné systémy, jo to je v rámci mého poznání pravda. Odlišné názory bych nenazýval disentními, to je příliš silný výraz. Nikdy jsem se nebránil poznat něco lepšího, a proto jsem vždy ostatní vyzýval ať předvedou co umí jejich oblíbený systém.

O tom ze umi vic neni sporu (aspon co se mne tyce). Potiz je zpusob jakym to umi -- je to jak jsem navrhoval UI ja nekdy v r. '99, nez mi chytrejsi kolegove vynadali a ukazali jine moznosti (jako ze si stale myslim, ze navrh neumim; ale aspon poznam ten spatny). Je to neco jako kladivo, sroubovak a hrebiky, vruty vs. sponkovacka. Kdyz mas sponkovacku (TC), tak nektere veci ... proste neudelas. Nejde to. Sponkovacka je na rutinni 'bezne spojovani ... ktere zrychli (zefektivni, zprijemni) nasobne. A jen na urcite materialy. Zato se hrebiky, vruty a prislusnym naradim - a hlavne sikovnosti zvladnes o hodne vic situaci. JMRI jsou hrebiky vsech moznych velikosti a nekolikero kladiv + sada bitu. Akorat komunita jednak sponkovacky nevynalezla, ale navic je presvedcena, ze jsou zbytecne. Navzdory tomu, co se v IT ted (na rozdil od 90. let) povazuje za standardni praxi.

TO je to, co mne stve, ne ze je JMRI v dobe kamenne. Jinak je jasne, ze to je opensource, tedy ze zasady meritokracie. Co das, to dostanes. Nedas nic, dostanes ... no - to co uznaji za vhodne ostatni. Jedna vec je investovat svuj cas do "spinavho kodovani", ale presvedcovat pritom ty co sebe vidi jako mistry remeslnliky, ze sponkovacka ma smysl je jina ... na to jsem bud stary, nebo malo trpelivy. A JMRI nema takovy potencial, aby se mi to "vyplatilo" (samozrejme nemyslim financne).
belgarat

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 31 pro, 2020 7:34 am

Pánové, mohli byste si laskavě tady přestat měřit pindíky a přestat se chvástat tím, co jste všechno v životě dokázali? Nikdo, kromě Vás, na to není zvědavý. Pokud nemáte nic smysluplného, čím byste chtěli přispět do diskuze, tak bude lepší, když se svých komentářů zdržíte. Možná se tomu budete divit, ale některé z nás zajímá to, co tady sidlo prezentuje a jsme mu za to vděční. Nepotřebujeme tady diskuzi o tom, který software je lepší. Tohle je vlákno o JMRI a je pro modeláře, kteří se pro tento software rozhodli na základě své svobodné vůle a možností, které mají. Agitaci si nechte do práce anebo na doma. Děkuji. :D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Software