Train contr.7

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod jares » čtv 12 lis, 2009 7:26 am

Jestli máš verzi 5.8, tak upgrade na Silver stojí 49 EUR. Podle mne to za těch necelých 1400,- Kč stojí

To znamená, že verze Silver umí minimálně to samé, co TC 5.8? Mně 5.8 přestal na XP fungovat a řeším, co dál. To znamená, že přechodem na Silver o žádné funkce nepřijdu?
jares

Příspěvekod Houmr » čtv 12 lis, 2009 4:32 pm

No nevím, já bych řekl, že to asi nebude chybou programu, zkusil jsi to třeba na jíném PC? Já ho měl nainstalovaný na více PC a vždy to chodilo bez omezení v pohodě. Máš originální licenční klíč?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod PaMi » pát 13 lis, 2009 7:46 am

jares píše:Jestli máš verzi 5.8, tak upgrade na Silver stojí 49 EUR. Podle mne to za těch necelých 1400,- Kč stojí

To znamená, že verze Silver umí minimálně to samé, co TC 5.8? Mně 5.8 přestal na XP fungovat a řeším, co dál. To znamená, že přechodem na Silver o žádné funkce nepřijdu?

Souhlasím s Houmrem. Nevidím chybu v TC5.8, ale někde jinde. Jestli chceš zůstat u 5.8, popiš co Ti přestalo fungovat a konfiguraci DCC systému. Třeba to tady dáme dohromady.
Jinak Silver umí to samé jako 5.8. Je u něj intuitivnější ovládání (např. nastavení bloků apod.) a budeš u něj mít podporu od výrobce i příští roky (podpora 5.8 myslím končí koncem tohoto roku).
Pozor jenom při převádění souborů z 5.8 do verze 7. Nejdříve si zazálohuj někam plán v 5.8, protože jakmile ho otevřeš ve verzi 7 a uložíš, tak ho již nikdy ve verzi 5.8 neotevřeš.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Vratná smyčka

Příspěvekod jares » stř 09 pro, 2009 6:24 am

Dobré ráno, chtěl bych se zeptat, zda si TC 7 poradí s vratnou smyčkou, chtěl bych použít smyčkový modul od Lenze a nevím, jestli tím nezmatu software. A dále, umí TC postavit vlakovou cestu, ve které vlak dělá úvrať? Případně je nutné to rozdělit na dva samostatné vlaky?
Díky
jares

Příspěvekod Houmr » stř 09 pro, 2009 9:14 am

Ano vratná smyčka není problém, v ní dojde k otočení vlaku bez problémů.
K druhé otázce: Nemám s tím vlastní zkušenost, ale já bych asi použil dva plány (Schedules) jeden by vlak navedl do úvrati a druhý z úvrati. Vlak nevím jak by jsi chtěl rozdělit, to nedává smysl. Použití modulů obsazení je samozřejmě nutností aby software věděl, kde se vlak nachází a kterým směrem jede.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod kvasha » stř 09 pro, 2009 11:01 am

... asi myslel rozdělení na dva úseky.

Každopádně doporučuji právě možnost rozdělení na dvě cesty a to i přes to, že za určitých nastavení by TC měl úvrať zvládnout. (mluvím o ver.7). Není vůbec problém obě cesty/plány spolu navázat, že jakmile první skončí, začne druhá a tím dojde ke kontinuální jízdě s otočením směru v úvrati.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod jares » stř 09 pro, 2009 12:07 pm

Děkuji za radu ohledně TC 5.8, už jsem to vyřešil zakoupením Silveru, ten funguje. Měli jste pravdu, problém byl asi někde jinde, přestalo to fungovat od okamžiku, kdy jsem si nainstaloval nějaký SW k MP3 přehravači
jares

Příspěvekod jares » pát 05 bře, 2010 8:17 am

Měl bych dva dotazy: mohou být v jednom bloku dva stop indikátory? Například, pokud je uprostřed bloku zastávka a výjezd bloku je chráněn návěstidlem, potřebuji, aby osobní vlaky zastavily dvakrát, jednou na zastávce, podruhé u návěstidla.
A druhý dotaz, jak zohlednit stoupání kolejí? Každá lokomotiva zvládá stoupání jinak a její rychlostní křivka, měřená na rovině, pro stoupání neplatí. Každá lokomotiva potom zastavuje na jiném místě.
jares

Příspěvekod Houmr » pát 05 bře, 2010 2:14 pm

1. Ano, za použití virtuálního kontaktu.
2. No nejlepší je mít dekodéry s regulací zátěže, kdy pak lokomotiva vždy jede stejně rychle jak z klesání, tak do stoupání. Pak všechny vlaky zastavují tam kde mají. Ale toto umí již vetšina dekodérů, che se tedy jen podívat do manuálu.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod jares » úte 16 bře, 2010 10:19 am

Mám na dvoukolejné trati přejezd mezi kolejemi, prostě dvojitá kolejová spojka, nejprve z první do druhé a hned zase nazpátek. Trať mezi výhybkami na první koleji je označená jako blok, neboť sice je krátká, ale lokomotiva se tam vejde. AutoTrain mi však má tendenci tento blok objíždět, tj tento úsek projíždí po spojce na druhou a zase zpátky na první. Nevíte proč? Je v programu nějak preferována trasa mimo bloky? Dá se s tím něco udělat?
jares

Příspěvekod kvasha » úte 16 bře, 2010 1:44 pm

Žádná preference pro jízdu mimo bloky není. Z podstaty fungování RailCa ani fungovat nemůže. Průjezd blokem lze pouze zakázat nebo v opačném případě preferovat.

Situaci lze tedy řešit preferováním některých bloků. Ve Tvém případě preferováním bloku na první koleji. Další možností je manuálně nastavit bloky v cestě, kterými vlak pojede.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod jares » úte 16 bře, 2010 1:57 pm

Díky, on ve druhé koleji žádný blok není, tam je spojení výhybka na výhybku, mezi nimi není žádná kolej. nevím, jestli to srozumitelně vysvětluji. Ale právě mne zaráží, že TC raději vede vlak dvakrát do odbočky, než přímo. Preference bloku je dobrý nápad, vyzkouším.
jares

Train 7

Příspěvekod VašekM69 » stř 05 kvě, 2010 5:02 pm

Zdravím, nemáte někdo ve svém okolí schopného programátora ???
Zkoušel jsem kopírovat USB klíč, ale bez úspěšně. Mám k dispozici několik čísel klíčů a potřeboval bych se poradit .
Musí přeci někdo existovat kdo to se mnou rozlouskne a pomůže všem. 400 éček za Gold moc.

Těsím se na odpovědi

S pozdravem

Vašek
VašekM69

Re: Train 7

Příspěvekod PaMi » stř 05 kvě, 2010 7:07 pm

VašekM69 píše:Zdravím, nemáte někdo ve svém okolí schopného programátora ???
Zkoušel jsem kopírovat USB klíč, ale bez úspěšně. Mám k dispozici několik čísel klíčů a potřeboval bych se poradit .
Musí přeci někdo existovat kdo to se mnou rozlouskne a pomůže všem. 400 éček za Gold moc.

Těsím se na odpovědi

S pozdravem

Vašek

Krást TC je opravdu dost složitý a pokoušelo se o to už dost lidí. Doporučuji Ti jednodušší cestu. Běž večer vykrást pár aut nebo nějaký byt(krádež jako krádež - to Ti může být fuk) a za utržený peníz z bazarů za ukradené věci si ten TC Gold kup.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod michal.kubista » stř 05 kvě, 2010 8:38 pm

Proč nevjenuješ energii, kterou chceš použít na prolomení klíče TC, nevjenuješ na něco rozumnějšího? Třeba si vydělat a pak TC koupit a nebo pokud nechceš podporovat ty, kteří drží ceny SW na dosti vysoké úrovni, radši se naučit ovládat free SW a případně ho podpořit a rozvíjet :idea:
michal.kubista

PředchozíDalší

Zpět na Software