Train contr.7

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod PaMi » úte 07 črc, 2009 8:38 pm

supa píše:Zdavím,
Chci využít tohoto vlákna k dotazu jakej je rozdíl mezi TrainController 7.0 Bronze a silver.

Popsal jsem na svých stránkách detailněnji i se screen shotama rozdíly mezi oběma verzemi. Ukázalo se, že to co jsem tady psal minulý týden (překlad z diskuzního fóra Freiwald) není tak úplně pravda. Objevil jsem ještě několik rozdílů a naopak jsem i v Bronzu vyšťoural funkce, které jsou zde popisovány jako nepodporované.
Porovnání je zde: http://www.vlakytt.cz/silver-vs.-bronze.html
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod kvasha » stř 08 črc, 2009 7:32 am

ahoj PaMi.
dobrá práce, jestli budeš na stránky chtít přidat stejné screenshoty z verze Gold a tím porovnání zkompletovat, jsem Ti k dispozici.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod PaMi » stř 08 črc, 2009 9:09 am

kvasha píše:ahoj PaMi.
dobrá práce, jestli budeš na stránky chtít přidat stejné screenshoty z verze Gold a tím porovnání zkompletovat, jsem Ti k dispozici.

Díky za nabídku. Plnou verzi Gold mám, ale ty rozdíly mezi Silver a Gold jsou spíš pro fajnšmekry a teď nemám moc prostoru to vytvářet (jenom ty rozdíly Silver/Bronze jsem hledal a popisoval dva dlouhé večery). Navíc jsou velmi dobře čitelné v manuálu - je tam vždy po straně "zlatá" linka, která znamená že to platí pouze pro verzi Gold.
Jak jsem dřív psal, chtěl bych vytvořit jakýsi videomanuál krok za krokem. Ten budu dělat v Goldu a popisovat tam omezení pro Silver. Ale tohle vidím až na dlouhé zimní večery.
PaMi

Příspěvekod kvasha » stř 08 črc, 2009 9:46 am

OK, i pro tenhle případ platí, že jsem Ti k dispozici. Už mám zase postavené jednoduché kolejiště, takže mohu opět experimentovat ...
měj se
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod Charlie » stř 08 črc, 2009 1:28 pm

Ten aktivační kód je platný pořád, nebo při nutnosti přeinstalování je nutné žádat znovu o klíč? S tím totiž nemám dobré zkušenosti...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Houmr » stř 08 črc, 2009 1:47 pm

U verze 5.8 je aktivační kód platný pro všechna PC.
U verze 7 se používá USB klíč, takže můžeš program naistalovat na více počítačů, ale pojede ti jen na tom, ve kterém bude USB klíč zastrčený. :lol:
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Houmr » stř 08 črc, 2009 1:54 pm

PaMi píše:
Chci využít tohoto vlákna k dotazu jakej je rozdíl mezi TrainController 7.0 Bronze a silver.

Popsal jsem na svých stránkách detailněnji i se screen shotama rozdíly mezi oběma verzemi. Ukázalo se, že to co jsem tady psal minulý týden (překlad z diskuzního fóra Freiwald) není tak úplně pravda. Objevil jsem ještě několik rozdílů a naopak jsem i v Bronzu vyšťoural funkce, které jsou zde popisovány jako nepodporované.
Porovnání je zde: http://www.vlakytt.cz/silver-vs.-bronze.html

Bezva práce, co je docela dobré, tak ty tlačítka reset a refresh, ale i to se dá jednoduše udělat v 5.8, já to mám udělané tak, že vyhybky v nádražích mám všechny v jednom okně switchboard a spojené do jedné cesty a tu pojmenovanou jako výchozí, po kliknutí na cestu se všechny vyhybky přehodí do výchozího nastavení. Pak už PC ví, kam je která přehozena. To je dobré udělat třeba před začátkem ježdění.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod supa » ned 12 črc, 2009 12:11 pm

Jestli tomu dobře rozumím ten USB klíč je přenosná vec, která se je součástí programu a strká se do USB výstupu?
supa

Příspěvekod Houmr » ned 12 črc, 2009 3:23 pm

Ano, program můžeš nainstalovat na více PC, ale půjde ti jen u toho, do kterého strčíš ten USB klíč. Je to vlastně jako flash paměť ze které je generován kód, bez kterého program nepůjde spustit.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod supa » ned 12 črc, 2009 7:37 pm

Dík za informace.
supa

Příspěvekod stefanelmont » čtv 16 črc, 2009 4:21 pm

Nejen, že nejde spustit.
Některé programy potřebují HW klíč pouze při startu, v RailCo musí být přítomen neustále, jinak nahlásí, že je v demo módu. Nejde udělat záložní kopie a na nainstalovaném počítači nejde zadat číslo dvakrát, na čistém jsem nezkoušel.
V HW klíči je jen textový soubor s registračním kódem, který je mírně zpřeházen.
Jirka Š - HO - HOe(KBK)
stefanelmont

train CO

Příspěvekod loser » úte 01 zář, 2009 10:22 am

nejlépe je to popsáno na :http://www.vlakytt.cz/traincontroller.html
loser

Příspěvekod PaMi » pon 14 zář, 2009 8:12 pm

PaMi píše: Jak jsem dřív psal, chtěl bych vytvořit jakýsi videomanuál krok za krokem. Ten budu dělat v Goldu a popisovat tam omezení pro Silver. Ale tohle vidím až na dlouhé zimní večery.

Tak první dvě kapitoly (zatím ale dost nezáživné - instalace a ovládání lokomotivy) jsou hotovy a publikovány na webu: http:/ /www.vlakytt.cz/traincontroller/3.html
PaMi

Příspěvekod Houmr » úte 15 zář, 2009 6:16 am

No musím říct, že nápad s videem je dost zajímavý :D Budu se těšit na pokračování, paráda díky za odvedenou práci.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod loser » úte 15 zář, 2009 8:48 pm

...nezáživné??... pro člověka, který a) nevládne angličtinou, b) začíná, c) vše je pro něj nové a ne zcela pochopitelné, je takový počin naprosto nedocenitelný. Sláva všem nadšencům, kteří neváhají se podělit o své zkušenosti...závěrem: je to super, díky a jen houšť. A i když už vím, že nemáme na práci jen ty vláčky a udělat takový návod není legrace, přesto netrpělivě volám po zkrácení termínů na další pokračování... :P
DCC = Španělská vesnice Ep I,II,III
loser

PředchozíDalší

Zpět na Software