WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sco_27 » pát 17 úno, 2012 2:45 pm

Ahojte,
Tak som nainštaloval WinTrack10 Demo a ide to v pohode otvoriť. Úpravu nepotrebujem, stačí mi len prezerať.
Ďakujem za pomoc, hlavne harmi-mu :wink:
sco_27

Příspěvekod Kalimero » sob 28 dub, 2012 5:09 pm

Zdravím vespolek a samozřejmě prosím o radu(proč bych taky jinak psal, že?) :D
Sice si vystačím s tužkou a papírem ale přece jen jsem chtěl napomoct své představivosti a nainstaloval jsem si Win Track 8(CZ).Poté jsem vzal návod a jal se s ním (programem i návodem :) )poprve v životě něco dělat.No a jako spráný tukan jsem hned narazil na problém a nevím co s ním.Když namaluju kus trati a vložím na ni tunel(přesně dle návodu) tak se mi zobrazí ve 3D jen přední portál, zadní už ne.Dělám něco blbě nebo je to tak normální? A pokud dělám něco blbě(jakože nejspíš jo) poradíte někdo co?
obr1.JPG
obr1.JPG (21.11 KiB) Zobrazeno 8357 krát
obr2.JPG
Kalimero

Příspěvekod harmi » sob 28 dub, 2012 5:30 pm

Kalimero, musis posunut znacku tunelu tak, aby si tie rovne casti mal este na viditelnej trati a koliesko na oblukovej casti v skrytej. Skratka posunut znacky tunelu viac od seba.
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Příspěvekod Kalimero » sob 28 dub, 2012 6:21 pm

Díky za radu,hned je ten večer veselejší :D
Kalimero

Příspěvekod workousek » ned 10 čer, 2012 1:44 pm

Proč se wintrack neobjevuji všechny objekty? Dají se někde náhrat? Děkuji za info
workous
workousek

Příspěvekod harmi » ned 17 čer, 2012 6:49 pm

Otazka mi velmi jasna nie je. Ak sa ti neobjavuju objekty v 3D animacii, ale v 2D plane ich mas, tak im chyba subor te3 v adresari models alebo models2. Ak sa ti neobjavuju ani pri kresleni v 2D vo Vybere Kolejiva, tak je moznosti viac. Bud ich wintrack vobec neobsahuje (presnejsie niektora TRL kniznica), alebo mas zapnute nastavenie, ze mas vidiet len tie, ktore maju k dispozicii 3d objekty alebo nastavenie, ze mas vidiet len tie objekty, ktore su urobene presne pre tvoju mierku.
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Příspěvekod NnODemon » sob 07 črc, 2012 2:42 pm

Chlapy měl bych prosím otázečku,nevím jak převést plány z wintracku do souboru jpg.Pokud se to zde někde řešilo,můžu poprosit o vlákno,nenašel jsem.Díky moc 8) .
NnODemon

Příspěvekod michal.kubista » sob 07 črc, 2012 3:08 pm

Jednoduché - v Editoru použiješ "Export" a zvolíš formát souboru no a v 3D prohlížeči dokonce jen "Uložit" :D
michal.kubista

Příspěvekod NnODemon » sob 07 črc, 2012 3:40 pm

dopr..e :oops: ,ale je to easy :) ,stačilo se jen zeptat,díky moc.
NnODemon

Příspěvekod petr.machy » ned 15 črc, 2012 11:40 am

Ahoj, snad se to neřešilo jinde, ale zkusím dotaz - ten zní, zda se ve win tracku dá pracovat s kolejivem Roco - N, které vlastním. Stáhl jsem si verzi 8 a tam jsem to nenašel. Asi je to záležitost nějakých knihoven, nemáte někdo ponětí, kde by se nechaly stáhnout?
Machy
petr.machy

Příspěvekod juroH0 » ned 15 črc, 2012 12:43 pm

na hornej lište: nastavení/soubory symbolu :wink:
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod lajblt » úte 31 črc, 2012 9:22 pm

Na své stránky jsem přidal objekty traťových značek pro Wintrack - ke stažení zde: http://vlaky.bestsite.cz/files/planky_kolejist/models2.zip. Balení obsahuje rychlostníky, předvěstníky, předvěstní upozorňovadla, značku "konec nástupiště", námezník a lichoběžníkovou tabulku. Pokud se vám nechce se se všemi objekty po jednom importovat, zkopírujte obsah souboru "symbole.tre" ze staženého zip archivu do stejného souboru v existující instalaci Wintracku a 3D objekty (*.te3) zkopírujte do adresáře "models2". Navíc jsou v souboru "symbole.tre" ještě koleje Peco HOm a Bemo HOm, použitelné i ve velikosti TT (Bemo HOm má třeba DKS mnohem lepší geometrie než Tillig) a trojcestná výhybka Tillig.

Jinak ve Wintracku 8 lze používat 2D a 3D objekty z demoverze 10. Stačí je zkopírovat do stejných adresářů v "osmičce". A kdo by měl zájem o demoverzi 10.0.5 s možností ukládání a 3D náhledu (též s ukládáním) :), hledejte na ul.to. Jediné, co v této verzi nefunguje, je 2D export. Vytvořená schémata je ale možno ukládat ve formátu verzí 9, 8 i 7 a exportovat v nich. ;)
lajblt

Příspěvekod BohousP » pon 06 srp, 2012 2:38 pm

lajblt píše: Pokud se vám nechce se se všemi objekty po jednom importovat, zkopírujte obsah souboru "symbole.tre" ze staženého zip archivu do stejného souboru v existující instalaci Wintracku a 3D objekty (*.te3) zkopírujte do adresáře "models2". ;)

V mé instalaci, bohužel, nemám "symbol.tre". Takže obsah zazipovaného souboru do něj okopírovat nemůžu. Je jiné řešení?
Díky.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod lajblt » pon 06 srp, 2012 2:46 pm

V tom případě stačí zkopírovat celý soubor "symbole.tre" do kořenového adresáře instalace Wintracku a nastavit k němu cestu z menu (je to pod položkou Options). Tento soubor si Wintrack zakládá až ve chvíli, kdy si uživatel nadefinuje nějaké vlastní objekty (koleje, výhybky, návěstidla apod.).
lajblt

Příspěvekod BohousP » pon 06 srp, 2012 3:07 pm

Díky. Samozřejmě, tuto možnost jsem zkoušel také. Problém je jinde. Ve Windows 7 je tento soubor uložený v adresáři C:\Users\<jmeno-profilu>\AppData\Roaming\WinTrack . Tedy ne standardne v Program files ... atd ... :evil: . Už to funguje. :lol: A ještě jednou děkuji za velmi užitečnou knihovnu (jen jsem v ní nenašel trojcestnou výhybku).
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

PředchozíDalší

Zpět na Software