Fortschritt E-512

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JBr » čtv 26 čer, 2008 12:20 pm

Teoreticky se timhle neochylim moc od tematu :) Netusite nahodou, jestli nekdo dela v TT model klasicke "trambusky" (viz obr)? S jakou korbou nebo nastavbou je v podstate jedno, jde mi spis o zaklad auta, na ktery bych mohl posadit korbu na obili.

Obrazek: http://www.farmweb.cz/galerie/7/5318/56389.jpg
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » čtv 26 čer, 2008 2:10 pm

Ve velikosti TT jsem viděl trambusy - stavebnice ale NE :cry: - tady (viz odkazy níže), třeba si vybereš ?

1) http://www.hobby-shop.cz/sh/hled2.php?j ... 5&change=1 cca v polovině stránky jsou modely trambusů firmy ORÁLEK-modely (valník, valník s plachtou, tahač, oplen na dřevo)
´
2) http://www.es-pecky.cz/modely.php?AnchorID=38&Lng=CZ výrobyk od BDDP Pečky (sypač, na obilniny a na kontejnery)

Mám dojem, že jsem trambusy ještě někde viděl, takže když to najdu, doplním :lol: :!: Cenově "nejníž" vychází za 345,- Kč trambus-valník od Orálka, modely od BDDP Pečky jsou za 425,- respektive 389,- Kč (doprodej modelů) !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod JBr » čtv 26 čer, 2008 2:21 pm

Ten z Pecek se asi nejvic blizi moji predstave, ten z Hobby Shopu ma bohuzel velkou kabinu. Jen skoda, ze to nejsou stavebnice. Trochu se mi prici rezat do hotovyho modelu :) Nehlede na to, ze by stavebnice byla urcite levnejsi.
TT/D V/VI.
JBr

Re: Tatra 141

Příspěvekod Jarda H. » čtv 26 čer, 2008 6:15 pm

sco_27 píše:..... Neviete niekto kde zohnať kvalitnú stavebnicu Tatrt 141 pokiaľ možno tak aj s prívesom ale stačí aj bez.
Vopred Dík

.....

To je škoda. Snáď sa tam ešte nijaká objaví. Ale najradšej by som si ju postavil sám :) Skúsim ešte niečo vygoogliť.

Předpokládám, že jsi to vygooglil - stavebnice od Haulera stojí 1.004,- Kč ! Náhodně jsem na to teď narazil v ceníku na modeltrainu (ceník firmy Hauler) ! Což je asi cena hóódně nepříznivá :cry: :!:
Jarda H.

Příspěvekod JBr » pát 27 čer, 2008 7:35 am

Tak jsem vcera nakouknul k Zerbovi a nasel tam trambusku z Pecek, provedeni se zasobnikem na obilniny v barvach byvaleho ZZN. Klasicky to tam meli o dost drazsi, ale vyslo to +- stejne jako kdybych si to z Pecek objednal, takze jsem ho vzal. Tak se snad brzo dockam i styloveho nakladaku ke kombajnu :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod mawerick » pát 27 čer, 2008 7:41 am

Mohl bys sem hodit fotky. Mě připadá, že ten trambus z peček má dost přetaženou střechu nad kabinou. Prostě ten čumák mě u toho moc nesedí.
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod JBr » pát 27 čer, 2008 7:59 am

Jo, ta kabina je takova vetsi, ale stejne ho budu pitvat, takze ho asi trosku pribrousim. Fotky dodam zitra vecer, nemam ted po ruce fotak. Kazdopadne ta silo nastavba na obili vypada dobre, uvazuju, ze si pod ni poridim nejakou normalni Liazku. Byla by skoda to nevyuzit.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod sco_27 » pát 27 čer, 2008 8:46 am

Jarda H. píše:
sco_27 píše:..... Neviete niekto kde zohnať kvalitnú stavebnicu Tatrt 141 pokiaľ možno tak aj s prívesom ale stačí aj bez.
Vopred Dík

.....

To je škoda. Snáď sa tam ešte nijaká objaví. Ale najradšej by som si ju postavil sám :) Skúsim ešte niečo vygoogliť.

Předpokládám, že jsi to vygooglil - stavebnice od Haulera stojí 1.004,- Kč ! Náhodně jsem na to teď narazil v ceníku na modeltrainu (ceník firmy Hauler) ! Což je asi cena hóódně nepříznivá :cry: :!:

Áno niečo som už vygooglil, tiež cena cca 1000 KČ čo je strašne moc. A nevieš či je k tomu aj príves ? Lebo to by sa potom ešte dalo zniesť. Toto je taká "chuťovka" pre môjho tátu, to je jeho obľúbená pretože ako v jedinej ešte nesedel :) Takže ešte na narodky by sa to dalo zniesť :lol:
sco_27

Příspěvekod Jarda H. » pát 27 čer, 2008 1:32 pm

sco_27 píše:...... tiež cena cca 1000 KČ čo je strašne moc. A nevieš či je k tomu aj príves ? ......

Bohužel :cry: , cena je jen za stavebnici T-141 ! Je to bez návěsu, tady v dalším odkazu je resinová stavebnice ještě dražší (1.125,- Kč) :

http://www.modelimex.cz/detail/vojtechn ... tatra-t141

PS : jinak co jsem viděl na netu, šlo o staré modely od ESPEWE, takže nezbývá než pátrat, hledat, čekat na aukce, burzy, bazary, ... :wink: Pokud se najde ještě nějaký současný výrobce, myslím, že cena bude plus-mínus stejná jako Hauler, kolem 1.000,- Kč :?:
Jarda H.

Příspěvekod sco_27 » pát 27 čer, 2008 6:00 pm

Jarda H. píše:
sco_27 píše:...... tiež cena cca 1000 KČ čo je strašne moc. A nevieš či je k tomu aj príves ? ......

Bohužel :cry: , cena je jen za stavebnici T-141 ! Je to bez návěsu, tady v dalším odkazu je resinová stavebnice ještě dražší (1.125,- Kč) :

http://www.modelimex.cz/detail/vojtechn ... tatra-t141

PS : jinak co jsem viděl na netu, šlo o staré modely od ESPEWE, takže nezbývá než pátrat, hledat, čekat na aukce, burzy, bazary, ... :wink: Pokud se najde ještě nějaký současný výrobce, myslím, že cena bude plus-mínus stejná jako Hauler, kolem 1.000,- Kč :?:

Hmm tak to je docela dosť. Ja so myslel že to je aj s prívesom. Skúsim aukciu. Inak celkom dobrý e-shop, je super keď vidím do krabičky :)
sco_27

Příspěvekod VoVo » sob 26 črc, 2008 7:59 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:26 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod JBr » sob 26 črc, 2008 8:16 pm

Nejsem sice Mawerick, ale rozmery ti muzu poskytnout taky :)

Bez zaciho stolu ma E-512 delku 6 cm, sirku 2 cm (se schudky u kabiny 2,4 cm). Chtel bych ale upozornit, ze s nejvetsi pravdepodobnosti by se prepravoval kombajn cely, vcetne zaciho stolu. Ten by byl nejspis ulozen samostatne, bud primo na plosine vozu nebo by byl umisteny na transportnim voziku (nejake fotky transportniho voziku na zaci stul muzu pripadne dodat).

Obrázek
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod VoVo » sob 26 črc, 2008 8:24 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:25 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Jirka1 » sob 26 črc, 2008 9:41 pm

VoVo píše:mawerick: Mohl bys mi prosím změřit šířku toho kombajnu v "transportním" stavu (tzn. bez toho předního sekacího ústrojí a toho sypacího chobotu)? Kvůli umístění na vagón...

Dovolím si doplnit: sypací roura se při transportu sklopí dozadu. A jestli mě paměť neklame, tak se při převozu na vagonech oddělávala i přední kola a kombajn se posadil na vagon přímo na náboje kol (kvůli výšce).
Jirka1

Příspěvekod JBr » ned 27 črc, 2008 5:54 pm

Zne jsou v plnem proudu a co by to bylo za JZD, kdyby tam na svoz obili z pole nepouzivali i Matesy...

Obrázek

Stavebnici Matesa jsem nesehnal, nakonec jsem pitval vuz s nastavbou pro prepravu obilnin (klasicka tmave zelena trambuska ZZN), ktery vyrabi v Peckach. Nastaba byla ale moc pekne zpracovana, tak mi bylo lito ji zahodit. Zaroven jsem taky resil, jak udelat korbu na Matesa. Pokud se podivate na fotky skutecnych, zjistite, ze jsou to trambusky s klasickou sklapeckou, ktera ma na sajtnach privesene drevene nastavce, ktere zvetsuji jeji objem. Ve finale jsem nakonec oba problemy vyresil jednou ranou. Koupil jsem stavebnici sklapecky Liaz, taktez od vyrobce z Pecek, a prehodil nastavby. Mates tedy dostal sklapecku a nova Liazka silo.

Kabinu Matesa jsem prebarvil na modro, primaloval nejake drobnosti a posadil na nej sklapecku s nastavbou udelanou z tenkeho balzoveho prkenka. Silo Liazku jsem prebarvil na jasnejsi zelenou, podle pameti (bohuzel ale asi ne dost jasnou).

Mimochodem, stavba Liazky ze stavebnice byla celkem peklo, proskleni kabiny by do vylisku dostal snad jen kouzelnik, takze to podle toho ve vysledku vypada. Asi bych dosahnul lepsiho vysledku, ale nechtelo se mi s tim vic zabyvat - slo mi precejen primarne o Matesa.

Obrázek
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)