Nehodový vlak

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Dan Buchtela » sob 01 bře, 2008 6:29 pm

Dneska jsem to diorámatko viděl na ModelMánii v Praze na vlastní oko. Vypadá ještě lépe nž na fotce, jen na kolejích stálo něco jiného :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 01 bře, 2008 6:59 pm

Pánové, děkuji za pochvaly :D ... Není třeba přehánět, udělat si něco podobného není fakt nijak složité, chce to nebát se experimentovat.

Nyní k jednotlivým dotazům - ten kofix je de facto svíčka na mazání skluznic lyží jak psal Michal, já to dostal od kamaráda - nahřeju to nad zapalovačem tak že to chytne plamenem, na konci se musí utvořit kulička a pak z té kuličky tahám nit na délku a tloušťku jak potřebuju. Nit pruží a má průhyb/natažení 2-3 cm než praskne.

Upevnění nákladu (tanku) chci vyřešit pomocí leptaných řetězů co jsem kdysi koupil na burze (sice v měřítku 1/72, ale tank je mohutný, tak řetěz může být taky!) Nejdřív ale udělám novou podlahu a patinu vozu Pao.

Ty stromky p. Buchtely jsou super, jen mi v dnešním počasí odlétla po návratu do Sázavy bublinková folie co jsem měl na dioramátku jako kryt před deštěm - vzala s sebou nejen dráty ale i pár stromků, holt chybama se člověk učí, příště to bude celé v bedně. Dráty paradoxně se nepřetrhly ale povolil vteřińák co drží leptané izolátory ve sloupu! Nalepím to zpátky stejně jako stromky co se "vyrvaly" poryvem větru z kořenů....

Poté co jsem si znova prohlédl fotky slibuju nové nafocení z lepšího úhlu, s pozadím, a hlavně za denního osvětlení - fotil jsem to s bleskem a není to ono... Budou i detaily toho tanku.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Vladimír_B » ned 02 bře, 2008 7:07 pm

Pěkný model. Mam pár fotek pro inspiraci v měřítku 1:1. Jsou to, ale VT 34 (asi) na Px. Zajímavé je, že nejsou přivázané.
http://vladimirb.rajce.idnes.cz/VT_CESK ... C04725.JPG
Vladimír_B

Předchozí

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)