Pao Bramos

Popisy modelů, odkazy na recenze, srovnávací testy.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Pao Bramos

Příspěvekod milancsd » stř 03 pro, 2014 7:39 pm

Vzhledově pěkné vagony s podvozky které nejedou. Nevíte někdo jak je upravit , aby jezdily ?
Kolečka jsem vyměnil, ale nepomohlo to.
milancsd
 
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 24 pro, 2009 2:53 pm
Bydliště: Beroun

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Sandy » stř 03 pro, 2014 8:54 pm

milancsd píše:Vzhledově pěkné vagony s podvozky které nejedou. Nevíte někdo jak je upravit , aby jezdily ?
Kolečka jsem vyměnil, ale nepomohlo to.

Co to znamená: "Kolečka jsem vyměnil?"
Způsobů nápravy je několik:
Nejjednodušší je použít dvojkolí s délkou osy 23,8 mm (Kleinmodelbahn).
Nebo použít ložiska Romford http://www.bankovi.cz/.
Nebo jen prohloubit uložení dvojkolí v podvozku.
Sandy
 
Příspěvky: 863
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Pao Bramos

Příspěvekod milancsd » čtv 04 pro, 2014 8:19 pm

Puvodní nápravy jsem vyměnil za jiné .
milancsd
 
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 24 pro, 2009 2:53 pm
Bydliště: Beroun

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Sandy » čtv 04 pro, 2014 9:25 pm

milancsd píše:Puvodní nápravy jsem vyměnil za jiné .

Změř délku osičky. Standartně bývají 24,5 mm. Do podvozků Bramos jsou nejlepší dvojkolí s osou 23,8 mm. Pak není potřeba na běžné ježdění žadná úprava.
Dvojkolí se dají koupit na burze v Praze (20.12.2014). Jedno stojí 18.- Kč.
Nebo je třeba prohloubit uložení. Běžný vrtáček není moc vhodný. Lepší jsou hodinářské frézy.
Sandy
 
Příspěvky: 863
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Pao Bramos

Příspěvekod mnitka » stř 10 pro, 2014 10:57 pm

Taky jsem na tento problém narazil. Jednoduché řešení jsem popsal zde http://www.mnitka.com/podvozek-26-2-8-bramos-drobna-upava-a-patina/ .
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1143
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod A2C » čtv 11 pro, 2014 5:45 am

Rovnaký problém som riešil aj na mojej Sas-ke, bohužiaľ zmačknutie nestačilo, jediné čo pomohlo bolo obrúsenie vnútorných výstuží smerujúcich k koncom masiek na minimálnu hrúbku, resp odbrúsenie, potom podvozok nebol tak napružený a krásne jazdí.
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1251
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Barbucha » čtv 11 pro, 2014 10:08 pm

Měl jsem jeden osobní patrák Bramos a ve srovnání s Piko to bylo něco šíleného. Okamžitě to šlo z domu, protože to nejezdilo, skříň byla měkká a kroutila se a kinematiky fungovaly na heslo, které nebylo k vozu přiloženo. Mám v krabici dva plošiňáky a zatím se je bojím postavit na koleje.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod mnitka » ned 14 pro, 2014 8:20 pm

A2C píše:Rovnaký problém som riešil aj na mojej Sas-ke, bohužiaľ zmačknutie nestačilo, jediné čo pomohlo bolo obrúsenie vnútorných výstuží smerujúcich k koncom masiek na minimálnu hrúbku, resp odbrúsenie, potom podvozok nebol tak napružený a krásne jazdí.



Stisknout je třeba poměrně razantně. O problému jsem hovořil přímo s výrobcem, ten mi doporučil podvozek s nasazenými nápravani poklepat gumovou palicí.
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1143
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Barbucha » ned 14 pro, 2014 8:44 pm

Bóže. Proč to nepoklepával přímo výrobce? Ještě by se dalo s tím skočit do Borgesky pod buchar. V jedný hale pár mají a poskakuje tam celá hala, když jsou v chodu. Třeba by to klaplo. :roll:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod mnitka » ned 14 pro, 2014 8:48 pm

Předpokádám, že problém se týká pouze podvozků ze stavebnic. Hotové modely se snad prodávají s podvozky náležitě ošetřenými :wink: .
Uživatelský avatar
mnitka
 
Příspěvky: 1143
Registrován: úte 28 říj, 2008 7:08 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod milancsd » ned 21 pro, 2014 8:58 pm

Mám od Bramosu asi 5 ruzných vagonu a mizerně jezdí všechny. Budu je muset upravit.
Nejedná se o stavebnice , ale o hotové vozy.
milancsd
 
Příspěvky: 35
Registrován: čtv 24 pro, 2009 2:53 pm
Bydliště: Beroun

Re: Pao Bramos

Příspěvekod forex » ned 21 pro, 2014 10:38 pm

PAtrak Bramos jsem pustil do sveta obdobne jako Barbucha, to bylo fakt crazy.
Jinak od Bramos mam Wap, Pao a Raj, zatim jsme do provozu vyndal z krabicek jen ty Wapky. Kdyz opomenu,ze to je obcas krive sestaveno, hlavne celniky s naraznikama,popr plosina. Ale co se tyka jizdy, tak nemam zatim komplikace s podvozkama, popr kinematikama. Co me ceka u Pao a Raj zatim netusim,ale jsem pripraven na vse :)
Digital Roco - Multimaus
Ep.IV
forex
 
Příspěvky: 1059
Registrován: úte 16 črc, 2013 5:46 am
Bydliště: Praha 6

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Barbucha » ned 21 pro, 2014 10:41 pm

No, dej si panáka, než to postavíš na koleje. Bramos už ke mě domů nesmí, naštěstí jejich produkce DDR snad skončila, tak se mě to přestalo týkat. Ty podvozky fakt nechápu, možná to časem nějak vylepšili, ale to co jsem měl já, to nedělalo ani Piko v dobách plastových koleček.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Pao Bramos

Příspěvekod alik » čtv 25 pro, 2014 4:22 pm

milancsd píše:Vzhledově pěkné vagony s podvozky které nejedou. Nevíte někdo jak je upravit , aby jezdily ?
Kolečka jsem vyměnil, ale nepomohlo to.

Můžete prosím upřesnit, za jakých podmínek vám "nejedou" - oblouk nebo typ kolejiva atp. Já mám od Bramosu snad všechny typy (max 2 roky staré), a jezdí bez problémů i na R365 Fleischmann (není to sice tak lehký chod, jako třeba u vagonů Roco). Je fakt, že při postrku byl problém s jejich originál spřáhly, to vagony vykolejovaly. Po výměně za krátká spřáhla FLM je i postrk bez problémů.
alik
 
Příspěvky: 47
Registrován: pon 27 srp, 2012 5:02 pm

Re: Pao Bramos

Příspěvekod Barbucha » čtv 25 pro, 2014 4:59 pm

alik píše:… a jezdí bez problémů …, že při postrku byl problém s jejich originál spřáhly.

To že vagony nejdou sunout s originálními spřáhly bych se neodvážil tvrdit, že jezdí bez problémů. Už toto je celkem slušný problém nebo ne? Výrobce ani nevyzkouší, jak to jezdí? Nevím jak bych provozoval soupravu pater s řídícím vozem? Zlaté Piko a za míň peněz. To jsem sunul do oblouku 410 mm a přes spoustu výhybek skryťáku bez zaváhání a byly to čtyři vozy. Oblouk 420 mm do kopce taky bez problémů. Bramos vyletěl při prvním náznaku tlaku na kinematiku s Roco KKK. Na svahu 1 ‰ stál, Piko odjely.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Recenze modelů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník