Dlho tu nebolo na tému LS Models nič, tak pridám moje posledné postrehy. Kúpil som si od LS Models u Menzels Lokschuppen limitku DB Vectron. Čo sa týka kvality spracovania boli ich predošlé Vectrony na vysokej úrovni s neuveriteľnými detailami. Používané motory Canon boli zárukou spokojnosti u modelárov. Síce o pár desiatok € vyššia cena, ale za tie detaily a motory to stálo. Aké bolo moje nemilé prekvapenie, keď som bol nútený pozrieť pod plošný spoj, lebo mi tam niekde zapadla vzduchová hadica a nevedel som ju vytriasť. V modeli namiesto tradičného Canonu nejaká čínska obluda. Pretože pred časom som si jeden motor na iné účely objednal z Aliexpresu, porovnal som ho a vyzerá úplne rovnako, vrátane rozmeru zotrvačníkov.
Toto je on:
https://de.aliexpress.com/item/10050026 ... pt=glo2deuTakže to čo išlo predtým do predaja za nejakú cenu s motorom Canon teraz ide za rovnakú cenu s nejakou čínskou náhradou.
Nepríjemným prekvapením bola tiež kvalita lakovania. Nejaké fľaky v laku, ktoré nejdú zotrieť. Bublinky v laku, škrabanec. Tak toto už je dosť. Keby to bolo u domáceho predajcu, tak to idem vrátiť, ale posielať to za dvacku, to si to radšej opravím sám.
Ďalším nepríjemným prekvapením je dostupnosť náhradných dielov, lebo LS Models už vyše roka nedodáva náhradné diely. Ešteže Roco nemá problém a pri troche šikovnosti a 3D tlači sa to dá prispôsobiť.
Nedalo mi to, a tak som sa pozrel aj na moje nedávno kúpené dva modely od LSM a tiež tá istá lacná čínska sranda namiesto poriadneho Canonu. Ostatné predošlé majú Canon.
Za nižšiu cenu mám to isté od Roco a žiadny problém s náhradnými dielmi. To by museli vyrobiť niečo, čo nikto iný neponúka a veľmi by som to chcel, vtedy by som sa asi dal ukecať. A tých pár detailov navyše oželiem.