Včera jsem si dal k sobě dvě soupravy, které ještě doplním. Před Roco rychlíkáčema, je to dost dávno, jsem kupoval poslední tilligy ze starší formy, které měly krásnou zelenou barvu a hezké šedostříbrné rámečky oken, hezky oblé, a zastánci Roco kritizovali u Tilligu zjednodušená okna a já jsem si říkal, že prostě ten Tillig vypadá na těch kolejích líp. ČSD Y vozy Roco jsem nikdy neměl, mám zelené ČD a včera jsem si vybalil ČSD poslední produkci Roco a postavil na koleje s částí Západního expressu od Piko pro srovnání a musím říct, že co se týče provední laku a obtisků, detailů, obě produkce vypadají dobře. Každá má jiný odstín zelené, rámečky oken Roco v porovnání s Piko jsou hrozivé, ano, jsou složitější ale finální vzhled je prostě hezčí u Piko a starýho Tilliga. Jako celek se mi líbí obojí.
Jen přemýšlím jak postavit ryhlíky z každé z nich, co dokoupit nebo připojit. Myslel jsem, že obě soupravy spojím ale ty okna jsou prostě vidět a nedělalo by to dobrotu. Služebák k Piko vozům dám Tillig. Mám v zásobě BDSka dvě.
Cena..no Roco cca 1500,- a Piko skoro dva tisíce. Za kvalitu se prostě platí, navíc Roco nemá osazený dopňky a Piko jen vybalíte z krabičky a postavíte na koleje, vyměníte max. spřáhla.
P.s.: v popředí je světlejší roco bez obsazených doplňků a vzadu Piko, část záp. expresu