Ahoj,
Moja otázka sa týka Laser-cut stavebníc výpravných budov IGRA na Slovensku, ktoré by mali byť podľa skutočných existujúcich predlôh a asi podľa uhorských normálií (priznám sa, že ja sa v histórií železníc vôbec nevyznám)
Jedná sa o stavebnice Rajec, Prievidza, Trenčín predmestie a posledne Halič.
Stále mi na tých budovách niečo proporčne nesedelo, preto by som sa chcel spýtať najskôr niekoho, kto sa v tom vyzná lepšie ako ja, či je moja teória pravdivá (predtým ako s tým pôjdem za IGRou...)
Opticky mi nesedí výška dverí a okien na prízemnom podlaží. IGRA ich má na výšku 6 okrasných ostení, ale podľa reálnych stavieb by ich malo byť 7. Aj vzdialenosť medzi horným okrajom dverí/okien a prvou rímsou je u IGRy príliš veľká.
Výška prízemia je v reále aj u IGRy 9, to vyzerá byť v poriadku. Aj poschodie vyzerá byť OK. Len tá výška dverí a okien na prízemí je nízka ...
Môj nákres pre lepšiu predstavu a fotky reálnych budov: (fotky asi z vlaky.net, IGRA a novohradske.sk)
Ak je moja teória pravdivá, potom sú doteraz vyrobené stavebnice všetky zle .... čo je veľká škoda, hlavne aj posledná Halič z minulého roka...
Prosím o potvrdenie alebo vyvrátenie (stavebnice som zatiaľ nestaval, vychádzam len z fotografií a nákresov)
Ak som niekde niečo nepresne uviedol, rád opravím
Ďakujem