Ostravsko

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Ostravsko

Příspěvekod ondras » sob 04 zář, 2010 6:02 pm

Tak máme 2 a půl hodiny záznamu :o :o :o :P :P Musím to sestříhat a až bude hotovo ozvu se a DVD bude k mání.
To Mlha: HERKULES :D
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod mlha » sob 04 zář, 2010 6:36 pm

díky,díky,můžete to dvd vzít do luhačovic
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » sob 04 zář, 2010 6:48 pm

Koukám ,že mě Ondras předběhl .Chtěl jsem napsat"právě jsem se vrátil z hr.. :mrgreen:
Workshop byl velmi zajimavý . Norbert má talent od přírody a zlaté ručičky, co se týká pro tvorbu stromů.Kolega mnitka nám ukázal svůj postup.Bylo to velmi příjemné strávené odpoledne,kdo tam nebyl ,ten o hodně přišel.
Jinak jsem rád ,že můžu informovat o vzniku další modulové sekce v naší oblasti,která pracuje v modelové velikosti H0/1:87.Jejich moduly budou kompatibilní s moduly se sekci SLOVÁCKO a se skupinou lidí z LUHAČOVIC.Napočítal jsem bratru cca 8 kusů modulů,nemluvě o dalších dvou rozbočovacích modulech.Na fotce jsem viděl z modulů sestavený ovál ,jako základ.
Přejme těmto nadšenců,spoustu energie,vytrvalosti a velmi příjemných chvilek stravených při realizaci svých plánu.
Jedině co jim chybí je název.Snad něco vykoumáme.Mě napadl název "REGION KLUB"
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ostradik » sob 04 zář, 2010 8:48 pm

I přes to že jsem se dnes zúčastnil na pouhý okamžik, byl i ten pouhý okamžik velice zajímavý. Sice pořád radši budu stavět vagóny než motat stromky , ale ve volné chvilce si to taky zkusím.
Ps: Ferdovi jsem předal cd s fotografiemi popisek na několika lokomotivách-odpovědná osoba si jej vyzvedne.
Ps: Ty moduly co tam stojí v rožku garáže vypadají velice zajímavě.....mohli by jste se o nich trošku rozepsat?
Ho patláma patláma
ostradik

Příspěvekod milan ferdián » ned 05 zář, 2010 8:34 am

Dnes jsem "REGION" oficialně uvedl na konfeře ZABABOV, ať se o vás ví. :wink: Teď již vše záleží jen na vaši píli :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod ondras » ned 05 zář, 2010 8:49 am

ostradik píše:Ps: Ferdovi jsem předal cd s fotografiemi popisek na několika lokomotivách-odpovědná osoba si jej vyzvedne.

Cd nakonec skončilo u mne a já asi vím pro koho má být.Nechť se majitel 40 lokomotiv a jednoho panťáku jezdící často do Prahy ozve !
A souhlasím s Milanem.Kdo o workshop přišel,přišel o mnohem víc než jen o tvorbu stromů :!:
ondras

Příspěvekod norbert » ned 05 zář, 2010 6:19 pm

Kolega mnitka nám také byl velkou inspiraci tvorbou stromu...díky :P
Pro skrytého kolegu posílám čísla foliáže na borovici...Polák: 7855, 7805 - táto se mi osvědčila více. :!: :idea:
Jinak všem děkují za účast a snad to bylo přínosem. :P
norbert

Příspěvekod Ferda » ned 05 zář, 2010 6:33 pm

Norberte, děkujeme! :D

Milane, Děkujeme! :?
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod mnitka » ned 05 zář, 2010 7:06 pm

Ogaři, bylo to dobré :wink:. Dík
mnitka

Příspěvekod Koblovák » pon 06 zář, 2010 3:31 pm

Děkuju Norberte. Tu borovici určitě zkusím postavit. Zase se mi jednou potvrdilo, že není nic lepšího jak nazorná ukázka.
Jenom je mi líto, že jsem stačil sledovat pouze jeden způsob stavby. Ten kmen který vytvořil kolega mnitka přímo před náma byl také skvělý a doufám, že někdo z těch co seděli vedle něj sledovali jak ty smyčky kmene a větví vlastně tvořil.
Modelařím pro radost a ne abych počítal nýty.
Koblovák

Příspěvekod norbert » pon 06 zář, 2010 6:43 pm

Jsem rád , že je to přínosem pro zúčastněné.
Budu se těšit na foto, borovice je nejjednodušší na vypletení, ale náročná na patinu.
...názorná ukázka je skvělá, ale lepší je si vše osahat a vyzkoušet...není nad vlastní zkušenost.
Také mi uniklo jakým způsobem začínal kolega Mnitka vyplétat strom...domlouvali jsme se, že mi názorně předvede jak to provádí, ale okolnosti nás k tomu nepustili...
Přemýšlím jak vytvářel smyčky, ale není mi to jasné...byl by vhodný taktéž mini seriálek. :P :idea:
norbert

Příspěvekod Dašek » pon 06 zář, 2010 6:45 pm

Sledovali,sledovali,ale někdy byl moc rychlý.
Dašek

Příspěvekod Koblovák » pon 06 zář, 2010 8:40 pm

Souhlasím. Miniseriálek o tom jak to dělá mnitka by se hodil.
A Norberte, vlastní zkušenost je opravdu super ale nebýt tvojí ukázky tak bych teď zkoušel různé postupy tvorby podle toho co jsem kde vyčetl. Takhle jsi mi zkrátil čas zkoušek a já se můžu zaměřit na stavbu. Teď se snažím vytvořit dub z té vstupenky (momentálně mám zasypáno lógrem) , zkusím vyplést břízu a ta borovice přijde až nakonec.
Modelařím pro radost a ne abych počítal nýty.
Koblovák

Příspěvekod Víťas » ned 12 zář, 2010 8:55 am

Ahoj chlapci :!: :!:
Tak se po dlouhé době zase ozývám :) Jak to vidíte se srazem :?: :?: Tento měsíc navrhuju 19. nebo 26.Tak mě napadlo že bychom mohli změnit místo a to o "pár metrů" dále - http://lafutura.orio.cz/
Výhodou je rychlejší personál, větší výběr jídla :D :D (např.pizza) a za cca 200 Kč/4 osoby(50/osoba) bychom si mohli na hoďku zaplatit bowling :!: Takže dejte vědět ať můžu případně rezervnout stůl (Ondráš už toho má plné zuby :D :D )
P.S. 25.9 je den železnice v Olomouci, takže kdo chce ať se přidá. Jede tam City Elefant, platí v něm SONE+ 150 Kč pro 5 osob BEZ OHLEDU NA VĚK( :!: ) takže čím víc tím líp :)
viz. http://www.denzeleznice.cz/
Určitě se účastním já a Ondráš
Všechno a nic pořádně
Víťas

Příspěvekod ondras » ned 12 zář, 2010 9:27 am

19. nemůžu.
26. ještě nevím.

Víťasi nápad na změnu lokálu se mi nějak nezamlouvá.Helbich je dostupný tramvajově a i autobusově (např.: Pavel).Na Dubinu by "přespolní" museli jet k Hlubiňáku a pěšky nebo tramvají na místo určení.V nejhorším řípadě od Helbicha tramvají do lokálu.Proto bych místo neměnil a stejně je to už takové zažité.

Ke Dni železnice.Joo kdyby nebyl Ondráš a Ferda,kde by byly nápady na výlety :D .K tomu Elefantu (471) je to pravda.SONE+ bez ohledu na věk.
Ideální pro získání podkladů na patinu/stavbu.Histrické i současné vozy + parní lokotky a také hurvajs,sergej atd. atd. prostě mnoho vozů ke shlédnutí.
Ke přečení zde: http://www.denzeleznice.cz/exponaty
ondras

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava