Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod Tomáš » čtv 03 bře, 2011 10:42 am

Budu na vás tiše vzpomínat.Bohužel v tuto dobu budu na opačné straně Brna.

1)Bylo by možné postavit modul tunelu? do vaší modulovky? Vím,že v okolí Hodonína není ani kopeček,ale jen mě napadlo,že by to mohlo celou modulovku pěkně oživit.Tunel by mě lákal na ploše 100x40cm bych se mohl pěkně vyřádit co se týče skal apod. :mrgreen:

2)Tak konečně jsem odskoušel DCC Roco.Multimaus mám GER-ENG-FR-IT...Zapůjčil jsem lokomotivu s dekodérem a hurá na první krůčky.Přidání mašiny jsem zvládl selkem snadno..dokonce jsem rožnul i světla :mrgreen: :mrgreen: .Pak jsem se ovšem dostal do nějakého nastavení adres a tím testy skončily.Mašina jen zacukala a šlus.Už se mi nepodařilo ji rozjed.
No musím uznat že to DCC má něco do sebe :oops: ..zvlášť se mi líbila jednoduchost toho plynulého rozjezdu a zastavení.žádný ptákoviny jako v analogu.

jinak pochopil jsem,že tovární nastavení dekodéru má adresu 3....de to na tom multimausu právě nějak změnit na jiná čísla? právě,že s tímhle jsem si tam asi hrál a dopadlo to tak,že se lokotka už nerozjela :roll:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod D » čtv 03 bře, 2011 11:02 am

Ani já tentokrát nedojdu. Také budu na druhé straně Brna.
D

Příspěvekod depo201 » čtv 03 bře, 2011 11:18 am

Tomáš píše:Budu na vás tiše vzpomínat.Bohužel v tuto dobu budu na opačné straně Brna.

1)Bylo by možné postavit modul tunelu? do vaší modulovky? Vím,že v okolí Hodonína není ani kopeček,ale jen mě napadlo,že by to mohlo celou modulovku pěkně oživit.Tunel by mě lákal na ploše 100x40cm bych se mohl pěkně vyřádit co se týče skal apod. :mrgreen:

2)Tak konečně jsem odskoušel DCC Roco.Multimaus mám GER-ENG-FR-IT...Zapůjčil jsem lokomotivu s dekodérem a hurá na první krůčky.Přidání mašiny jsem zvládl selkem snadno..dokonce jsem rožnul i světla :mrgreen: :mrgreen: .Pak jsem se ovšem dostal do nějakého nastavení adres a tím testy skončily.Mašina jen zacukala a šlus.Už se mi nepodařilo ji rozjed.
No musím uznat že to DCC má něco do sebe :oops: ..zvlášť se mi líbila jednoduchost toho plynulého rozjezdu a zastavení.žádný ptákoviny jako v analogu.

jinak pochopil jsem,že tovární nastavení dekodéru má adresu 3....de to na tom multimausu právě nějak změnit na jiná čísla? právě,že s tímhle jsem si tam asi hrál a dopadlo to tak,že se lokotka už nerozjela :roll:

Modul tunelu za mě ANO, proč ne.... :)

když zadáš do CV 8 hodnotu 33, tak se dekodér resetuje do továrního nastavení a lokomotiva bude zase chodit na adrese 3. Těžko říct, co jsi tam pomačkal za vemínka :D. A Nevím jestli se to u Roca neprogramuje jinak :) , nemám s tím zkušenost.
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 bře, 2011 11:25 am

Já myslím, že všichni uvítají modul s tunelem. Akorát do něj Tomáši vymysli nějaký přístup, aby se z něj v případě nehody nemusely vláčky vytřepávat, pokud by byl delší.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » čtv 03 bře, 2011 11:38 am

Tomáš píše:Budu na vás tiše vzpomínat.Bohužel v tuto dobu budu na opačné straně Brna.

Add. bod 1) já s tunelem do budoucna také počítám, trať 255 je v tomto dost nudná a divácky nezáživná, proto bych do moduliště rád přispěl i fragmenty z trati 244, která je mnohem členitější, najdou se tam i rovné úseky, ale také pořádné krpály a tunely. Mimo jiné by tunel mohl skrývat i vjezd do tzv. skrytého nádraží na střídání souprav.

Add. bod 2) on je problém ten že adresa lokomotivy se musí změnit dvakrát, poprvé přes CV programování, kde pro adresu CV1 zadáš pořadové číslo lokomotivy a uložíš (číslo 3 mají defaultně z výroby, takže jiné číslo). No a v druhém kroku doporučuji vytvořit v Roco novou lokomotivu a té přidělit adresu se stejným číslem jaké jsi zadal do dekoderu. Při tom zadávání adresy na pozici CV1 pozor, musíš mít na koleji kde programuješ jen jednu lokomotivu, protože jinak si přeprogramuješ tuto položku u všech lokomotiv co budou na koleji (kolejišti). Důležité je změnit jak to CV1 přímo v dekoderu lokomotivy, tak i adresu v knihovně lokomotiv v Multimaus.

Jinak předpokládám že mašinka zacukala v momentu kdy jsi uložil to co jsi nastavil při programování CV, mě ta tak alespoň dělá, pokud si tedy něco vložil a změnil položku CV1 na nějakou hodnodu, tak ted´musíš buďto tuto hodnotu nastavit i u té defaultní mašinky co je v Multimaus továrně nastavená - je nastavená také na hodnotu 3 tudíž teď nenajde ten změněnej dekodér, a nebo si vytvoř novou mašinku a v knihovně ovladače a té přiděl tu adresu co jsi nastavil v dekoderu.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod airwar » čtv 03 bře, 2011 11:47 am

MirekTT píše:Já myslím, že všichni uvítají modul s tunelem. Akorát do něj Tomáši vymysli nějaký přístup, aby se z něj v případě nehody nemusely vláčky vytřepávat, pokud by byl delší.

Já bych to koncipoval tak že by v rámci modulu vlak vjel do tunelu, za tím by byly cca. 2 moduly holého nádraží (tzv. skryté nádraží) a zase modul s výjezdem z tunelu, ta skrytá část pochopitelně může mít i kryt aby případní diváci neviděli co se v tunelu děje. Myslím že do budoucna se skrytému nádraží nevyhneme.
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 03 bře, 2011 11:52 am

airwar píše:...proto bych do moduliště rád přispěl i fragmenty z trati 244

- Oslavany nebo Bránice? ;)
depo201

Příspěvekod airwar » čtv 03 bře, 2011 12:15 pm

depo201 píše:
airwar píše:...proto bych do moduliště rád přispěl i fragmenty z trati 244

- Oslavany nebo Bránice? ;)

No já osobně mám pokud jde o kolejiště v "merku" úsek Střelice - Moravké Bránice, což je cca. 10 km dlouhá fragment, z jinak 63km dlouhé tratě mezi Brnem a Hrušovany nad Jevišovkou. Z Moravských Bránic vede trať dál na Moravský krumlov a nebo na Ivančice a dále do Oslavan (koncová stanice).
airwar

Příspěvekod depo201 » čtv 03 bře, 2011 12:23 pm

Střelice :o

aby Mira nemusel řezat čela na dvoukolejku :mrgreen:

pokud by k tomu někdy došlo, zamlouvám si do pětiletky zastávku Troubsko, hrál jsem tam 12 let fotbal, poprvé se opil, poprvé.... :roll:

..a tak :mrgreen:
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 bře, 2011 12:25 pm

A mně by se zase líbila nakládka v drtírně štěrku v M.Krumlově :D K sakru, to by bylo facek, ehm, totiž faccsek, nebo fallssek? Už sám nevím :lol:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » čtv 03 bře, 2011 1:19 pm

depo201 píše:Střelice :o

aby Mira nemusel řezat čela na dvoukolejku :mrgreen:

pokud by k tomu někdy došlo, zamlouvám si do pětiletky zastávku Troubsko, hrál jsem tam 12 let fotbal, poprvé se opil, poprvé.... :roll:

..a tak :mrgreen:

Já ten úsek beru jako inspiraci pro kolejištěm, ne že to postavím celý v měřítku 1:120. Přece jenom 10 km i po zmenšení je 83 merů. :mrgreen:

No 83 metrů v modulovce není zase tak moc, to je jen 104 ks 80cm modulů :mrgreen:
airwar

Příspěvekod MirekTT » čtv 03 bře, 2011 2:40 pm

Polívkáři přidejte do kroku. S Markem tam budem už od pěti 8) :lol:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » čtv 03 bře, 2011 3:28 pm

MirekTT píše:Polívkáři přidejte do kroku. S Markem tam budem už od pěti 8) :lol:

No tak to objednej ty polívky ty.
airwar

Příspěvekod MirekTT » stř 09 bře, 2011 3:53 pm

Začíná to vypadat, že tohle vlákno bude sloužit už jen k domlouvání hospodských sezení. Tak já navrhuju další na první týden v dubnu. A neměl by to být čtvrtek a možná ani středa ne. A možná se to přesune i do jiného týdne.
Záměrně hospodu nedomlouvám v našem modulovém TT vlákně, protože historie prokázala, že účast ostatních vláčkařů je víc než vítána.

Tak, hažte termíny
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » stř 09 bře, 2011 4:23 pm

MirekTT píše:Začíná to vypadat, že tohle vlákno bude sloužit už jen k domlouvání hospodských sezení. Tak já navrhuju další na první týden v dubnu. A neměl by to být čtvrtek a možná ani středa ne. A možná se to přesune i do jiného týdne.
Záměrně hospodu nedomlouvám v našem modulovém TT vlákně, protože historie prokázala, že účast ostatních vláčkařů je víc než vítána.

Tak, hažte termíny

Za mě kdykoli, kromě 14-16 dubna, což je naštěstí termínově mimo. :mrgreen:

Taky mě zarazilo, že jak jsme se přesunuly do modulového vlákna je zde mrtvo, sakra netvrdte mě že modelové železnici se v Brně a okolí věnuje jen cca. 12 lidí. :cry:
airwar

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava