Tomáš píše:Budu na vás tiše vzpomínat.Bohužel v tuto dobu budu na opačné straně Brna.
1)Bylo by možné postavit modul tunelu? do vaší modulovky? Vím,že v okolí Hodonína není ani kopeček,ale jen mě napadlo,že by to mohlo celou modulovku pěkně oživit.Tunel by mě lákal na ploše 100x40cm bych se mohl pěkně vyřádit co se týče skal apod.
2)Tak konečně jsem odskoušel DCC Roco.Multimaus mám GER-ENG-FR-IT...Zapůjčil jsem lokomotivu s dekodérem a hurá na první krůčky.Přidání mašiny jsem zvládl selkem snadno..dokonce jsem rožnul i světla

.Pak jsem se ovšem dostal do nějakého nastavení adres a tím testy skončily.Mašina jen zacukala a šlus.Už se mi nepodařilo ji rozjed.
No musím uznat že to DCC má něco do sebe

..zvlášť se mi líbila jednoduchost toho plynulého rozjezdu a zastavení.žádný ptákoviny jako v analogu.
jinak pochopil jsem,že tovární nastavení dekodéru má adresu 3....de to na tom multimausu právě nějak změnit na jiná čísla? právě,že s tímhle jsem si tam asi hrál a dopadlo to tak,že se lokotka už nerozjela

Add. bod 1) já s tunelem do budoucna také počítám, trať 255 je v tomto dost nudná a divácky nezáživná, proto bych do moduliště rád přispěl i fragmenty z trati 244, která je mnohem členitější, najdou se tam i rovné úseky, ale také pořádné krpály a tunely. Mimo jiné by tunel mohl skrývat i vjezd do tzv. skrytého nádraží na střídání souprav.
Add. bod 2) on je problém ten že adresa lokomotivy se musí změnit dvakrát, poprvé přes CV programování, kde pro adresu CV1 zadáš pořadové číslo lokomotivy a uložíš (číslo 3 mají defaultně z výroby, takže jiné číslo). No a v druhém kroku doporučuji vytvořit v Roco novou lokomotivu a té přidělit adresu se stejným číslem jaké jsi zadal do dekoderu. Při tom zadávání adresy na pozici CV1 pozor, musíš mít na koleji kde programuješ jen jednu lokomotivu, protože jinak si přeprogramuješ tuto položku u všech lokomotiv co budou na koleji (kolejišti). Důležité je změnit jak to CV1 přímo v dekoderu lokomotivy, tak i adresu v knihovně lokomotiv v Multimaus.
Jinak předpokládám že mašinka zacukala v momentu kdy jsi uložil to co jsi nastavil při programování CV, mě ta tak alespoň dělá, pokud si tedy něco vložil a změnil položku CV1 na nějakou hodnodu, tak ted´musíš buďto tuto hodnotu nastavit i u té defaultní mašinky co je v Multimaus továrně nastavená - je nastavená také na hodnotu 3 tudíž teď nenajde ten změněnej dekodér, a nebo si vytvoř novou mašinku a v knihovně ovladače a té přiděl tu adresu co jsi nastavil v dekoderu.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století