Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod airwar » pát 25 úno, 2011 11:25 am

depo201 píše:MODULY_TT_BRNĚNSKO by bylo fajn, ale počkal bych až na hospůdku na čem se všichni shodneme

Myslím že název už určil velitel (mirekTT): Modulového sdružení KaBrňáci :mrgreen:
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod milan ferdián » pát 25 úno, 2011 11:29 am

airwar píše:
depo201 píše:MODULY_TT_BRNĚNSKO by bylo fajn, ale počkal bych až na hospůdku na čem se všichni shodneme

Myslím že název už určil velitel (mirekTT): Modulového sdružení KaBrňáci :mrgreen:

Sice výstižné ,ale dlouhé.Název musí být jednoduchý a adresný.
MODULY_TT_BRNĚNSKO to by šlo. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » pát 25 úno, 2011 11:53 am

Ještě jedna věc.

Máme v Brně najaký kamenný obchod,kde se dají LEVNĚ koupit stavitelné patky a šrouby?

Jestli ne, objednám tu http://www.europlast-beran.cz/4878-stav ... /?im=15247 mám s nimi dobrou zkušenost. Vzal bych větší množství, tak zkuste zapřemýšlet, kolik toho kdo bude chtít. ;)
depo201

Příspěvekod milan ferdián » pát 25 úno, 2011 11:59 am

depo201 píše:Ještě jedna věc.

Máme v Brně najaký kamenný obchod,kde se dají LEVNĚ koupit stavitelné patky a šrouby?

Jestli ne, objednám tu http://www.europlast-beran.cz/4878-stav ... /?im=15247 mám s nimi dobrou zkušenost. Vzal bych větší množství, tak zkuste zapřemýšlet, kolik toho kdo bude chtít. ;)

Nad tím nepřemýšlej.Já jsem si od nich objednal toho více a nelituju.Objednané položka ti dojdou v solidně zabalené krabičce.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » pát 25 úno, 2011 12:00 pm

Kabrňáci budem, až se na všem dohodnem. Jak se bude jmenovat případný spolek je jedno. "Moduly TT Brněnsko" definují měřítko, oblast i druh provozu. Ale druh provozu, tedy moduly, bude definován umístěním vlákna v diskuzi Moduly. Definice oblasti by tam být mohla, a měřítko bych doporučil.

K těm stavitelným patkám Michale: budem je dávat na všechny nohy?
Zde mně napadá další aspekt setkávání. Asi to půjde jen v prostorech s rovnou (myšleno opravdu rovnou) podlahou.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » pát 25 úno, 2011 12:01 pm

depo201 píše:Ještě jedna věc.

Já tedy nevím, sám jsem nedávno něco podobného sháněl, ale nabídka kamenných obchodů je žalostná a ceny vysoké. V poslední době většinu takovýchto technických nákupů řeším přes inteernet, běhat po obchodech mě nebaví, takto to zabere to mnohem méně času, lepší nabídka a cena. Já se určitě také připojím k objednávce. Základní představu mám cca. 16 ks, možná ještě upřesním. Stejně tak bych pořešil i nákupy těch konektorů (při vyšší ceně je i sleva).
Naposledy upravil airwar dne pát 25 úno, 2011 12:08 pm, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod airwar » pát 25 úno, 2011 12:03 pm

MirekTT píše:K těm stavitelným patkám Michale: budem je dávat na všechny nohy?
Zde mně napadá další aspekt setkávání. Asi to půjde jen v prostorech s rovnou (myšleno opravdu rovnou) podlahou.

Rozhodně bych je dával do všech noh, doma se mě to také osvědčilo. Každou nohou vyrovnáš cca. 2-3 cm, takže nároky na rovnost podlahy jsou minimální.

Proč do všech je jasné, když jenom do jedné, dosáhneš sice toho že se rám nebude houpat, ale může stát křivě, pokud bude regulace v každé noze dá se rám ustavit naprosto vodorovně.
Naposledy upravil airwar dne pát 25 úno, 2011 12:10 pm, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod depo201 » pát 25 úno, 2011 12:07 pm

Já určitě na všechny ano. Plánuju jen 3 metry rovné trati prozatím.

Viděl jsem tam kde nestačí délka stavitelného šroubu použít pivní podtácky. To mi velmi imponuje :lol:

U Berana mají nejdelší šroub o délce 40mm, to by mělo snad stačit :)
depo201

Příspěvekod milan ferdián » pát 25 úno, 2011 12:08 pm

airwar píše:

Rozhodně bych je dával do všech noh, doma se mě to také osvědčilo. Každou nohou vyrovnáš cca. 2-3 cm, takže nároky na rovnost podlahy jsou minimální.

Do všech.... :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 25 úno, 2011 12:09 pm

MirekTT píše:Kabrňáci budem, až se na všem dohodnem. Jak se bude jmenovat případný spolek je jedno. "Moduly TT Brněnsko" definují měřítko, oblast i druh provozu. Ale druh provozu, tedy moduly, bude definován umístěním vlákna v diskuzi Moduly. Definice oblasti by tam být mohla, a měřítko bych doporučil.

K těm stavitelným patkám Michale: budem je dávat na všechny nohy?

Mě nejde o název vašeho spolku,ale o název v tématu moduly... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » pát 25 úno, 2011 12:11 pm

Co to má ze spodu za povrch (myslím ty stavitelné šrouby)? Jde mi o ty lakované parkety v tělocvičnách.
Jinak v Pavlovicích jsou dva sály. Nová tělocvična ve škole, o které jsem zde psal, a pak stará sokolovna, tam se chodí v botech. Na obojí bychom asi dosáhli, mám nějaké kontakty, ale zjišťovat zatím nic nebudu. Dřív jak za rok to stejně aktuální nebude.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 25 úno, 2011 12:12 pm

milan ferdián píše:

Milane, když nám tady děláš, k naší spokojenosti, odborný dozor, nechceš se k nám přidat jako externí člen? :mrgreen:
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 25 úno, 2011 12:15 pm

depo201 píše: k naší spokojenosti, odborný dozor,

Pšššt! Ať ho nevyplašíš. Taky jsem rád, že se nám ho podařilo vtáhnout do debaty :D :mrgreen:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » pát 25 úno, 2011 12:15 pm

depo201 píše:
milan ferdián píše:

Milane, když nám tady děláš, k naší spokojenosti, odborný dozor, nechceš se k nám přidat jako externí člen? :mrgreen:

Díky za nabídku,ale to by mohli začít jiní žárlit a zase tak extra toho neznám.Já jenom čerpám z toho čím jsem si prošel a je zbytečne opakovat stejné chyby...... :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod airwar » pát 25 úno, 2011 12:26 pm

MirekTT píše:Co to má ze spodu za povrch (myslím ty stavitelné šrouby)? Jde mi o ty lakované parkety v tělocvičnách.
Jinak v Pavlovicích jsou dva sály. Nová tělocvična ve škole, o které jsem zde psal, a pak stará sokolovna, tam se chodí v botech. Na obojí bychom asi dosáhli, mám nějaké kontakty, ale zjišťovat zatím nic nebudu. Dřív jak za rok to stejně aktuální nebude.

Záleží jak které, buďto plastové (polyamid) a nebo gumové. Já bych volil zátky s gumou. Otázka je jaká bude cena za který typ, Pokud bude plast výrazně levnější, čehož se bojím, tak bych volil plast v kombinaci s filcovým kluzákem.

Mě tedy mají za optimistu, ale pokud věříš že za rok budeme mít modulů an tělocvičnu, tak co seš pak ty. :mrgreen:
Naposledy upravil airwar dne pát 25 úno, 2011 12:29 pm, celkově upraveno 1
airwar

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava