Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod freekey » stř 09 úno, 2011 9:49 pm

Býka z leptu neumím, ale mám tu master model krávy, takže by mohl být odlitek. Máte někdo typák toho býka?
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod depo201 » čtv 10 úno, 2011 6:50 am

Tome,
doufám, že sis nějaké čela nechal na svůj supermodul :!: :D
depo201

Příspěvekod airwar » čtv 10 úno, 2011 8:45 am

depo201 píše:Tome,
doufám, že sis nějaké čela nechal na svůj supermodul :!: :D

Myslím že všechno rozprodal a pak bude tvrdit že nemá na čem stavět. Asi se mu na ten supermodul nádraží Hodonín budeme muset složit. :mrgreen:
Naposledy upravil airwar dne čtv 10 úno, 2011 1:58 pm, celkově upraveno 1
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Tomáš » čtv 10 úno, 2011 8:57 am

No moment,já psal,že si postavím max.1 modul a to určitě RR.Kdy? to je otázkou,rád bych prvně dokončil to co mám doma rozdělaný.Takže zatím pouze člen divák
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 11 úno, 2011 6:26 pm

Co vy na to ?
http://aukro.cz/multimaus-set-komplet-n ... 05855.html
Chtěl bych slyšet co nejvíc názorů.Mě se to líbí.
Tomáš

Příspěvekod MAREKHO » pát 11 úno, 2011 7:55 pm

ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod MAREKHO » pát 11 úno, 2011 7:58 pm

www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod Tomáš » pát 11 úno, 2011 7:59 pm

MAREKHO píše:http://inzerce.modelbazar.cz/p/338330_1294344299.jpg

Není to tohle?

řekl bych že ano,ale moc informací tam není musel bych se optat prodejce..
Tomáš

Příspěvekod airwar » pát 11 úno, 2011 8:03 pm

Tomáš píše:Co vy na to ?

Obecně je toto nejjednodušší způsob jak začít s digitalizací, má to svá omezení která ale lze postupně vyřešit. Pro tvé kolejiště je to myslím řešení naprosto dostatečné. pokud by jsi v budoucnu potřeboval z toho dostat víc, dá se udělat "svépomocí" lepčí centrála, dekodery obsazení, vyhybek a podobně. V tom bych ti mohl být i nápomocen. Houmr používá stejný ovladač plus doma dělané komponenty. Určitě je toto dobrá koupě i cena je velice dobrá, v obchodech to stojí cca. 4 - 4,5 tisíc
airwar

Příspěvekod MAREKHO » pát 11 úno, 2011 8:07 pm

MULTIMAUS---DOBRÝ
CENA----UJDE
TRAFO---KOUPIT SILNĚJŠÍ
ZESILOVAČ---DOBRÝ, JEDEN TI MOHU DÁT,JE MI NA NIC...

KVŮLI MYŠI JSEM KOUPIL CELÝ SET, NEB TO VYJDE LEVNĚJI.....
JE TO NA HLAVU, JAKO VŠE V TOMTO STÁTĚ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: !!!!!!!!!!!!
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod Tomáš » pát 11 úno, 2011 8:15 pm

airwar píše:
Tomáš píše:Co vy na to ?

Obecně je toto nejjednodušší způsob jak začít s digitalizací, má to svá omezení která ale lze postupně vyřešit. Pro tvé kolejiště je to myslím řešení naprosto dostatečné. pokud by jsi v budoucnu potřeboval z toho dostat víc, dá se udělat "svépomocí" lepčí centrála, dekodery obsazení, vyhybek a podobně. V tom bych ti mohl být i nápomocen. Houmr používá stejný ovladač plus doma dělané komponenty. Určitě je toto dobrá koupě i cena je velice dobrá, v obchodech to stojí cca. 4 - 4,5 tisíc

No já bych to opravdu bral jako začátek a vstup do DC...pro moje použití asi jen provoz lokomotiv..na okruhu v provozu max.1-2
spíš bych prvně potřeboval pomoct s těma dekodérama do mašin.aby se hýbaly.Bohužel ty origo plošňáky na připojení dekodéru jsem prodal...tak snad to půjde napojit i bez patice přímo k motoru
Tomáš

Příspěvekod freekey » pát 11 úno, 2011 8:19 pm

Dnes jsem vzal Tomáše do KMŽ Brno a ukázal mu co a jak, když viděl pře-elektrizovaný spodek modulu, tak se dost vyděsil a to ještě neví, že TT jezdí v KMŽ na analog. Plně digitální je jen to velké kolejiště s modulovkou v H0.

Bavili jsme se i o digitalu, a doporučil jsem mu začít právě tímto setem. Je totiž velmi pravděpodobné, že i na případném modulovém setkání by se jezdilo na Rokomyškách, takže její vlastnictví asi nebude pro nikoho na škodu. V současné době je to pro domácí pokusy asi nejlepší řešení.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Tomáš » pát 11 úno, 2011 8:25 pm

freekey píše:Dnes jsem vzal Tomáše do KMŽ Brno a ukázal mu co a jak, když viděl pře-elektrizovaný spodek modulu, tak se dost vyděsil a to ještě neví, že TT jezdí v KMŽ na analog. Plně digitální je jen to velké kolejiště s modulovkou v H0.

Bavili jsme se i o digitalu, a doporučil jsem mu začít právě tímto setem. Je totiž velmi pravděpodobné, že i na případném modulovém setkání by se jezdilo na Rokomyškách, takže její vlastnictví asi nebude pro nikoho na škodu. V současné době je to pro domácí pokusy asi nejlepší řešení.

jjo super akce mám o čem přemýšlet... :wink: ....jehličnany jsou fakt super
Tomáš

Příspěvekod airwar » pát 11 úno, 2011 9:17 pm

freekey píše:Dnes jsem vzal Tomáše do KMŽ Brno a ukázal mu co a jak, když viděl pře-elektrizovaný spodek modulu, tak se dost vyděsil a to ještě neví, že TT jezdí v KMŽ na analog. Plně digitální je jen to velké kolejiště s modulovkou v H0.

I borci co mají něco za sebou hodnotí Multimaus od Roco jako lepší řešení než ovladače řady 90 a 100 od Lenz - především z důvodů ergonomie. Nevýhodou této sestavy je ten zesilovač, který umožňuje jen základní propojení s PC (pak ale tuším nejde připojit Multimaus), neumožňuje čtení dekoderů při programování, tuším že ani zpětnou vazbu. Ale za tu cenu je to super, protože Roco má podivnou politiku a samotná Multimaus stojí víz než základový set. On ale i set řady 100 od Lenz stojí o několik tisíc méně než součet všech komponentů. Takže každopádně se tento set pro začátek vyplatí.

Ideální kombinace pak asi je kombinace Multimaus s lepším zesilovačem-centrálou - Lenz 100, nano-X, H-centrála či Booster od Grulicha - všechny domácí centráli se dají pořídit případně vyrobit do 1000 kč.

Co mě osobně naprosto odradilo od analogu je toto, to je teprve maso: http://kolejiste-zdar.wz.cz/web/obvody/ ... index.html - některé fotky, zvláště rozvody ovládacích panelů, či releové skříně jsou skutečně jen pro otrlé
Naposledy upravil airwar dne pát 18 úno, 2011 12:50 pm, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod airwar » pát 11 úno, 2011 9:48 pm

Tomáš píše:Spíš bych prvně potřeboval pomoct s těma dekodérama do mašin, aby se hýbaly. Bohužel ty origo plošňáky na připojení dekodéru jsem prodal...tak snad to půjde napojit i bez patice přímo k motoru

Pokud jsi mašina stavěl z V100 musel by jsi stejně pálet dekodér k plošňáku protože tam nebýval konektor, obecně je zapojení dekoderu jednoduché, použijese drátový dekoder, dva poly jdou na kola, dva na motor, pokud je sedum drátů je zbylý jeden drát společný pól pro dva okruhy světel, pokud má jen šest drátů, používá se jako společný pol tuším něco od motoru. Na stránkách Wiki-Zababov je o tom článek to by se pořešilo, já sám budu minimálně dvě lokomotivy takto digitalizovat, takže záhy budu mít nějaké zkušenosti.
airwar

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava