Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod airwar » pát 04 úno, 2011 9:57 pm

MirekTT píše:
airwar píše:Takže pro začátek bych to viděl na dva rovné moduly, myslím že ty budu schopen do podzimního období dokončit

Ano přesně tuhle odyseu jsem měl na mysli :wink:
Jinak s tím rozdílením funkcí to měla být jen taková prča, to jste doufám pochopili (zapoměl jsem na funkci elektrobosse, toho by mohl dělat Freekey :) ). Nikdo nechce nikomu vnucovat žádné regule. Vše bude o vzájemných dohodách doufám. Jakou vnitřní infrastrukturu bude mít tento modulový spolek, bych nechal až na další pivoschůzi 8) Tam byste také upřesnili, co by kdo chtěl dělat. :wink:

Že to s funkcema nebude tak horké jsem pochopil, je ale jasné že nějaký řád musí být a vždy je dobré aby byl někdo kdo má přirozenou autoritu a jehož rozhodnutí ostatní budou respektovat, což mě k tobě sedí. U piva by se skutečně měli dohodnout zásadní věci, především pak alespoň nějaký základní směr, kterým by se ty moduly měli rozvíjet, aby to mělo hlavu a patu a dalo se na tom v budoucnu alespoň trochu projet.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod MAREKHO » pát 04 úno, 2011 10:23 pm

Mirku,pěkně jsi to rozjel... :) Ode mě máš hlas na post nejvyšší... :lol: :lol: :lol:
Co se týče mého modulu v tt- max. pro začátek jeden kus -- rovina ,všude obilí a na kraji jeden zajíc z leptu... :lol: :lol: :lol: :lol:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod airwar » sob 05 úno, 2011 7:06 am

MAREKHO píše:Mirku,pěkně jsi to rozjel... :) Ode mě máš hlas na post nejvyšší... :lol: :lol: :lol:
Co se týče mého modulu v tt- max. pro začátek jeden kus -- rovina ,všude obilí a na kraji jeden zajíc z leptu... :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak adepta na nejrealističtější modul už máme, holt se poperu alespoň o druhé místo. :D
airwar

Příspěvekod MirekTT » sob 05 úno, 2011 2:56 pm

MAREKHO píše:pro začátek jeden kus -- rovina ,všude obilí a na kraji jeden zajíc z leptu... :lol: :lol: :lol: :lol:

To je skvělé Marku!. Dřevo vyrobíme kolektivně, rovnou kolej a štěrk ti na to dám a zkušenosti s přírodou využiješ pak na svém H0 kolejišti. A nemusíš ani kupovat téčková vozidla, stejně se na setkání budou lidi prát o funkce výpravčích, takže si zajezdíš jako fíra:wink:
Akorát u toho zajíce dbej na správnou kamufláž, co se epochy týče :lol:

Takže abych to shrnul, naši sympatizanti jsou Michal, Marek, Mirek, Tomáš, Tomáš, Tomáš, s nedostatkem místa pak váhá Tomáš a Tomáš zase váhá, zdali dodělat Budkovice, nebo začít modul. Říkám to správně? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PS: Matine, nepřidáš se taky? :D
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod freekey » sob 05 úno, 2011 7:13 pm

K leptům: Zajíce neumím, ten by šel udělat jako odlitek. Pokud přinesete jednoho, udělám vám jich z toho mastermodelu třeba 100.

V současné době eviduji požadavek na výrobu 2 vozů na přepravu kontejnerů - v přípravě, sháním další podklady

Dále eviduji požadavek na plechovou boudu do zastávky, pokud bude to co potřebuji tak do 14ti dnů bude stavebnice hotová.

Mirek se mi neozval ohledně toho mostu, škoda, na most jsem se zvlášť těšil.

Pokud by chtěl někdo dělat sloupy, budu leptat konzoly na sloupy, takže dejte vědět co nejdřív, pokud je chcete.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod freekey » ned 06 úno, 2011 10:38 pm

A je tu klid :-D
freekey

Příspěvekod airwar » pon 07 úno, 2011 6:58 am

freekey píše:A je tu klid :-D

Všichni děláme na modulech, a Marek honí po poli model pro tvoje odlévání.
airwar

Příspěvekod Tomáš » pon 07 úno, 2011 8:23 am

Tak soudruzi ve středu jedu pro čílka,takže jak se domluvíme na předání?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pon 07 úno, 2011 12:13 pm

Jak budu mít cestu, tak se ozvu Tome. Co že mám vlastně rezervováno? Můžeš mi to zopáknout prosím?
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod freekey » pon 07 úno, 2011 11:51 pm

Zjistil jsem že tu mám asi 20m flexi kolejí, ale vše betonové pražce, kdyby se našel někdo, kdo by se mnou část vyměnil, vůbec bych se nezlobil :P Chtěl bych mít na kolejišti i nějaké dřevěné 8)
freekey

Příspěvekod freekey » úte 08 úno, 2011 12:21 am

Kdyby tu byl někdo, kdo by chtěl stavět nějaký modul (nejspíš staniční) a nemá na to prostor tak mi dejte vědět, přemýšlím, že bych v KMŽ Brno inicioval nějaký rozjezd stavby stanic, ale sám jich moc neudělám (sám žádnou).

co by se třeba dalo dělat z 319 (berte to s rezervou :-D):

1. Hodonín - je největší a jsou tam nejlepší možnosti na posun. Navíc
tam jezdí ECka, 380 a možná by sem mohl i ešus další super stroje.
Také odtud vede trať na Slovensko, takže když desiro nemůže na 319,
tak by mohlo jezdit do Holiče. Navíc Hodonín má MHD, takže by se tam
mohl udělat Faller Car System s nějakým tím autobusem.
délka stanice v TT: 16m

2. Zaječí - také je to poměrně velká stanice, Desiro asi nebude, ale
zas tu jezdí rakouské Taurusy (to je letošní novinka v TT), také
380ky, EC, IC, laminátky, no prostě super stanice.
délka stanice v TT: 15m

3. Čejč - ta už není tak super, jen 3 dopravní koleje, žádné Desiro,
žádný Taurus, jen 810 a to ještě samostatná. Manipulační koleje 3, ale
aspoň je kompletně osazená světelnými návěstidly a má přejezd s AŽD
71.
délka stanice v TT: 3,5 m

4. Mutěnice - zase 3 dopravní koleje a jedna manipulační. Zase žádné
Desiro (i když by třeba mohlo jezdit do Kyjova) ani Taurus :-( Super
je to, že odbočuje trať do Kyjova. Z téhle stanice mám někde pár
fotek.
délka stanice v TT: 4m

5. Velké Pavlovice - Tahle stanice sice splňuje můj limit minimálně 3
dopravní koleje, ale má nějaké pošahané zabezpečovací zařízení, které
neumožňuje víc vlakových cest současné, takže efektivní křižovaná dvou
vlaků moc efektivní nebude :-( Proto je na posledním místě a vůbec se
mi do ní nechce i když splňuje podmínku počtu kolejí.
délka stanice v TT: 3m
freekey

Příspěvekod airwar » úte 08 úno, 2011 6:27 am

freekey píše:Kdyby tu byl někdo, kdo by chtěl stavět nějaký modul (nejspíš staniční) a nemá na to prostor tak mi dejte vědět, přemýšlím, že bych v KMŽ Brno inicioval nějaký rozjezd stavby stanic, ale sám jich moc neudělám (sám žádnou).

Pokud jde o mě, moduly a stanici, tak o něčem takovém uvažuji nejdříve v roce 2012, pokud tedy zvládnu alespoň ty dva moduly co jsem slíbil. Z tebou nabízených bych si troufnul asi na Mutěnice, ty se mě celkem líbí, i když mými favority je koncová stanice Lednice (možno udělat i jako průjezdní), pokud ne Lednice tak bych to viděl na Čelechovice na Hané - tam jsem vyrůstal a je ta taky rovina, jako oblast Hodonín - Čejč takže by do moduliště zapadla. A pokud bych si troufnul na něco většího tak bych to viděl na Střelice nebo Moravské Bránice.

Tomáš píše:Tak soudruzi ve středu jedu pro čílka,takže jak se domluvíme na předání?

Myxslím že i na mě tam něco zbylo, podívej se co komu prodáváš a pokud opravdu něco zbude, dej vědět a nějak se domluvíme, stavil bych se pro to. Pokud půjde vše dle plánu, budeme s Michalem Bernátkem (depo201) rozebírat v sobotu to jeho kolejiště, jak bych to měl doma, dám vědět, aby jsi se rozhodl jestli z toho něco budeš chtít a co (vyhybky, koleje, překližka).
airwar

Příspěvekod depo201 » úte 08 úno, 2011 6:48 am

airwar píše:
freekey píše:Kdyby tu byl někdo, kdo by chtěl stavět nějaký modul (nejspíš staniční) a nemá na to prostor tak mi dejte vědět, přemýšlím, že bych v KMŽ Brno inicioval nějaký rozjezd stavby stanic, ale sám jich moc neudělám (sám žádnou).

Ahoj, je to spíš na osobní schůzku u dalšího piva. Nechci aby to vyznělo nějak rejpavě nebo namyšleně ano, ale pokud nemáš žádné zkušenosti se stavnou a pouze se ti např. líbí postavené stanice v KŽM Brno je nejlepší dát na radu Mr. Veselého. "Nejdřív si postav modul širé trati, pokud vše dopadne dobře, přejdi ke stanici. Pokud ne, nevyhodíš do luftu tolik peněz".
A má svatou pravdu, klidně Ti u piva dám X argumentů proč to tak je.

Hodonín je narovinu MEGA projekt, který spolkne okolo 100tis CZK a nebude zdaleka finálně dokončený.

Velké Pavlovice mi v rozpočtu vyšly na cca 20tis - jen digi a elektro a to májí pouze skupinové odjezdové návěstidla (úspora digi komponent).

Mám teď hotové 3 rovné korpusy s rozhraním RR na stanici 400x1000 mm a pořád ještě trošku tápu , jak je nejlíp využít.
Další debata možná :)

Pak je tu ještě jeden háček, stavíme všichni III.-IV. epochu :wink: tak aby to bylo využitelné pro případné setkání někde vejš :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » úte 08 úno, 2011 8:08 am

:arrow: Freekey
Já se tě chci zeptat, to máš pro domácí ježdění tu plánovanou stanici? Když nepočítám Hodonín a Zaječí, i tak sis vybral dost velké sousto.
Hodonín býval vždycky pustý a Zaječí nudné. Já bych Zaječí dělal pouze v případě, že by mně žena s vláčky vyhnala na půdu. Mám tam mnohem více místa, ale mě se tam nechce, protože dílnu mám ve sklepě. Navíc na Zaječí byl nejzajímavější železný přechod přes koleje, který už je fuč a který jsme vždycky obcházeli přes koleje se zřízencem, který z lokálky převážel poštu na dvoukoláku přes koleje.
Zaječí taky mělo vlečku, kde se montovaly koleje. Pamatuju si, že tam byly odstavené nějaké přestavby starodávných vagonů na ubytovací vozy. Asi mohlo jít i o vzácné exempláře možná i z historických motorových vozů, ale to už všechno pohltil šrot. Jó kdyby tehdy byly digitální foťáky.
Je možné, až začnu modulovkou zabírat tu suterénní místnost, tak se manželka šprajcne a fakt budu muset na tu půdu. Musel bych ji dozateplit a udělat lepší schodiště. Mám tam jen stropní schůdky a ty limitují vše na rozměr 60x70x200cm.
Pokud bych schůdky sundal, prošel by otvorem po nich modul o velikosti 60x100x250cm (60 je maximální výška terénu). Pokud by to stěhování nastalo, začal bych o Zaječí vážně uvažovat. Ale časový horizont na takový projekt v nedohlednu (do důchodu daleko :lol: )
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mnitka » úte 08 úno, 2011 10:31 am

Dlouho odolávám, čtu, mlčím...
Tomáši airwar..., kuwa Douškova směs mi vyžrala v karoserii dííííííru :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . Zase jsem chytřejší :idea: :mrgreen:

K modulům :arrow:
těm co chtějí dvoukolejku... co takhle trať z Brna směrem ČT. Trať je to romantická, pěkná , hlavní, v členitém terénu, vhodná pro III-V ep (brejlovci, sergeje.... taurusy, 380), IDS JMK. Co stanici Adamov modifikovat na odbočnou a místo vlečky Adast připojit JIHOMORAVSKÉ LOKÁLKY
Naposledy upravil mnitka dne úte 08 úno, 2011 11:00 am, celkově upraveno 1
mnitka

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava