Já bych tématu plánované modulovky dal trošku formu. Já budu stavět domácí soběstačné moduliště, z nějž velká část budou normomoduly použitelné na setkání. Zatím mám dvě zatáčky R700mm/45st, obě z čely RR+ZN. Dále mám rovinku 1metrRR. Vše je tématicky širá trať. Dále vím, že doma budu ještě potřebovat jedenkrát obě zatáčky 45st R700 a ještě jednu stejnou rovinku. Tohle budou čisté "moduly" s širou tratí.
Výhledově pak budu určitě stavět jeden metrový rovný normomodul, ale z odbočkou na segment, který bude z boku přiléhat k modulu. Na segmentu bude nějaký tématický provoz. Horkým kandidátem tématu je lesní svoz dřeva na překladiště po úzké. Segment bude převozitelný, ale odbočka bude na továrním oblouku r396.
Pak budu potřebovat s dalšímy výhledy samozřejmě nějakou staničku - počkám, až s čím přijdou ostatní a pak se uvidí.
Shrnuto: letos ode mne budou k dispozici čtyři oblouky R700/45st a dvě metrové rovinky. Vše širá trať. Některá čela ještě nemám definována, ale nejběžnější Zababovské jsou RR a ZN, proto je také používám. Pokud někdo použijete jiné čelo, nebo dokonce nenormalizované, na setkání byste k němu měli dodat normalizační kus.
Můj návrh zní: sesumarizujte si doma, co budete stavět za domácí kolejiště a co z toho půjde použít v normalizovaném modulovém provozu, nebo chcete jen do party s jedním sólo modulem. Ujasněte si stanice a rozmyslete čela vzhledem k terénu na předlohách. Dále zvažte vaše stavební možnosti/schopnosti, co postavíte během letošního roku (střízlivý odhad).
Tento nástřel zde zveřejněte řekněme do 14-ti dnů a zadáme centrální výrobu dřeva (nejlevnější varianta velmi schůdná pro lidi s omezenými dílenskými možnostmi). Moduly bych doporučil dokončit do úrovně černé bočnice a minimálně natřený terén + sjízdné zaštěrkované koleje. Holé dřevo na setkání mi přijde pusté.
Pokud projdou výše uvedené návrhy a procesy, založil bych pod nadpisem Moduly nové vlákno. Dřív ale určitě ne. Projděme teď spolu všichni první metou - dokažme si, že se umíme dohodnout. To bude důkaz, že nemáme jen horké hlavy a že to myslíme vážně.
Další návrhy:
Návrh názvu modulového sdružení: KaBrňáci
Předseda sdružení: depo210
Pokladní: každý sám za sebe, společné investice poměrným dílem.
Příjem nových členů: prozatím zdarma/přines normomodul na setkání
Loajalita: závazek splnit, co jsem slíbil. Nevstupujte, pokud víte, že to v půlce zabalíte.
Doplňujte další......