Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 6:36 pm

Tomáš píše:Tak ještě by tu byla jedna možnost.Měl bych teoreticky člověka co by to mohl taky udělat.Velmi šikovný stolař.Dělal nám nábytek do ceýho bytu.Je to dobrej známej.Touto dobou a přez léto nemívají moc práce,takže pokud by byly plánky mohu to s ním probrat.Mají komplet vybavení a s překližkou taky dělají.Skusil bych ho ukecat.De jen o to,že by se mu muselo dát víc objemu zakázky aby se to vyplatilo.(využití materiálu atp.)

Tak se zdá že možnost jak vyrobit moduly bude, nadšení nás snad neopustí, tak teď ještě najít nějaké slušné náměty na detaily trati.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » čtv 03 úno, 2011 7:06 pm

Hoši jste se ale rozjeli...nestačím valit oči... :shock:
...ale já bych se ,ale stejně viděl někde v Zaječí...než v Muťenicích...jinák se hlásím k aktivitám....chtělo by to ale trošku vše ujasnit....příště až se slezem tak se nebude mluvit o ničem jiným...
přeji hodně zdaru ....Tomáš (ten co si koupil ten busík)
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » čtv 03 úno, 2011 7:13 pm

Tomas_C. píše:Hoši jste se ale rozjeli...nestačím valit oči... :shock:
...ale já bych se ,ale stejně viděl někde v Zaječí...než v Muťenicích...jinák se hlásím k aktivitám....chtělo by to ale trošku vše ujasnit....příště až se slezem tak se nebude mluvit o ničem jiným...
přeji hodně zdaru ....Tomáš (ten co si koupil ten busík)

Jo určitě by si to chtělo dát drobný odstup, a počkat až opadne prvotní nadšení (asi tak týden až 14 dní). Pak bychom si mohli základně sesumírovat pravidla (což už zde bylo probráno ale opakování matka moudrosti), TT-čkaři plus co do toho jdou dobrovolně si ujasní co by kdo chtěl stavět, případně se to umravní (ta Eifelova věž a Ruský kolo v Prátru se fakt na lokálku nehodí :mrgreen: ). MarekHO dostane moduly rozkazem. :mrgreen:

A podle počtu lidí (doufám že v tom kluky nenecháme) bychom se pak eventualně dohodli co dál.
airwar

Příspěvekod MAREKHO » čtv 03 úno, 2011 8:28 pm

MarekHO dostane moduly rozkazem.
:mrgreen:

No-uvidíme, lákáte mě hezky.... :roll: :roll: :roll:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod freekey » čtv 03 úno, 2011 11:11 pm

Tak jsem to konečně dočetl a tady jsou odpovědi a reakce:

Motorové vozy 853 a 854 jsou ve vývoji. Budou, je to otázka času, nemám stále dostatek podkladů. Problém bude pojezd. Dekodér a osvětlení je ve vývoji. Vlastní karoserie bez ničeho je možné v podstě už teď objednat a dodávku lze očekávat na přelomu února a března (u 854).

Zababov a moduly:
moje tramvajovo-vlakovo-autobusové moduly se připravují a to zcela nezávysle na jiných. Určitě vytvořím alespoň jeden malý modul, který by se dal do muduliště použít. Nádraží ale asi budu mít všechna 100-130 cm dopravních kolejí, o vozovnu tramavají se bát nemusíte, ta bude diostatečně velká :-D.

DCC - konzultoval jsem problém s lokonetem a je to opravdu tak, že není problém Rocomyš odpojit a připojit jinde. Vlak pojede dál. Lokonet a fredy jsou celkem drahá záležitost a pokud se nenajde někdo, kdo by to pro ostatní pořídil, tak je asi vhodnější přejít na Rocomyši a nanox nebo opendcc centálu, což jsou záležitosti okolo 1000-2000 kč, které navíc doma všichni využijete. Co vozidlo, to Rocomyš, centrála bude jen jedna, takže to není problém. Kdo nemá Rocomyš pro svoje vozidlo nemusí zoufat, velmi brzy zveřejním nějakou levnou a snadno svépomocí postavitelnou náhradu Rocomyši. U každého nádraží bych počítal tak se 3 konektory na Rocomyši.

Kdo chce dělat něco z leptu, perte to na mě. Napiště si SZ, na jaký email máte poslat podklady a uvidíme co se s tím dá dělat. Momentálně zvládám technologii leptání od 0.1 do 0.5 mm a odlévání odlitků. Další technologie se připravují.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod airwar » pát 04 úno, 2011 6:01 am

MAREKHO píše:
MarekHO dostane moduly rozkazem.
:mrgreen:

No-uvidíme, lákáte mě hezky.... :roll: :roll: :roll:

No jo s tebou je to těžký ... tichý ... nesmělý ... sedíš v koutě ... sám by ses nepřidal ... a po nocích bys brečel pod polštářem, že chceš dělat taky TT-čkový moduly ... neboj vybereme ti něco pěkného ... nějakou lokálkovou staničku ... maximálně s jednou manipulační kolejí ... a s točnou. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil airwar dne pát 04 úno, 2011 6:06 am, celkově upraveno 1
airwar

Příspěvekod airwar » pát 04 úno, 2011 6:03 am

freekey píše:Zababov a moduly:
moje tramvajovo-vlakovo-autobusové moduly se připravují a to zcela nezávysle na jiných. Určitě vytvořím alespoň jeden malý modul, který by se dal do muduliště použít. Nádraží ale asi budu mít všechna 100-130 cm dopravních kolejí, o vozovnu tramavají se bát nemusíte, ta bude diostatečně velká :-D.

Tak to máme první modul který svým pojetím myslím přesně pasuje do lokálkové trati. :mrgreen:
airwar

Příspěvekod depo201 » pát 04 úno, 2011 7:05 am

Jak už tu někdo psal,
nechte vychladnout hlavy, aby nezůstalo jen u jedna paní povídala :). Ono "natlachat" se toho dá za 10 minut spoustu, realita je pak přesně opačná.

Jak sem na to koukal, tak každej by chtěl na modulu nějakou specialitu. Jeden most, druhej viadukt, další přejezd. Pak se to sešroubuje a je z toho paskvil :).

Ale ono by bylo třeba udělat i širou trať, jak rovinku tak oblouky
http://www.polakmodel.com/web/savedata/ ... erie/4.jpg

jen malá inspirace od kolegů z N-scale
http://www.youtube.com/watch?v=TOHP_7nN-ZA
depo201

Příspěvekod airwar » pát 04 úno, 2011 7:40 am

depo201 píše:Jak už tu někdo psal,
nechte vychladnout hlavy, aby nezůstalo jen u jedna paní povídala :). Ono "natlachat" se toho dá za 10 minut spoustu, realita je pak přesně opačná.

Jak sem na to koukal, tak každej by chtěl na modulu nějakou specialitu. Jeden most, druhej viadukt, další přejezd. Pak se to sešroubuje a je z toho paskvil :).

Ale ono by bylo třeba udělat i širou trať, jak rovinku tak oblouky
http://www.polakmodel.com/web/savedata/ ... erie/4.jpg

jen malá inspirace od kolegů z N-scale
http://www.youtube.com/watch?v=TOHP_7nN-ZA

Inspirace pěkná. S tim paskvilem to nebude tak horký, já mám třeba hodně dobře projitou trať ze Střelic do Moravských Bránic. Na těch cca. 10 km najdeš jedne poměrně vysokej cihlovej viaduk s kovovou mostovkou, další cca. šest mostů pod kterýma probíhá silnice, různé mostky přes potoky a propustky nepočítám, dále jeden hodně krátkej a jeden trochu delší tunel, vím o čtyřech světelnou signalizací chráněných přejezdec, o dalších menších přejezdech jen s kříži a menších polních přejezdech se raději ani nezmiňuji. obávám se že se prostě na modulech tyto paskvili čas od času objeví.

Máš ovšem naprostou pravdu, že to chce hlavně moduly širé tratě, a proto půjdu příkladem, vidím to tak na šest až osum modulů, a aby to nebylo moc komplikované, čerpal bych nějaké jednoduché náměty ta současnosti, třeba čtyři moduly s řepkou olejnou, jeden modul s větrnejma elektrárnama a tři moduly plné solárních panelů. Bude to tak správně? :)

PS: a preventivně jsem objednal cca. 50 ks těchto fóliáží http://www.polakmodel.com/web/savedata/ ... /5821w.jpg
airwar

Příspěvekod Tomáš » pát 04 úno, 2011 1:58 pm

železo se musí kout dokud je mladé :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AŤ ŽIJE "TT"
Přílohy
P1010028.JPG
P1010028.JPG (50.78 KiB) Zobrazeno 5652 krát
P1010027.JPG
P1010027.JPG (58.11 KiB) Zobrazeno 5652 krát
P1010026.JPG
P1010026.JPG (57.48 KiB) Zobrazeno 5652 krát
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pát 04 úno, 2011 3:50 pm

Já bych tématu plánované modulovky dal trošku formu. Já budu stavět domácí soběstačné moduliště, z nějž velká část budou normomoduly použitelné na setkání. Zatím mám dvě zatáčky R700mm/45st, obě z čely RR+ZN. Dále mám rovinku 1metrRR. Vše je tématicky širá trať. Dále vím, že doma budu ještě potřebovat jedenkrát obě zatáčky 45st R700 a ještě jednu stejnou rovinku. Tohle budou čisté "moduly" s širou tratí.
Výhledově pak budu určitě stavět jeden metrový rovný normomodul, ale z odbočkou na segment, který bude z boku přiléhat k modulu. Na segmentu bude nějaký tématický provoz. Horkým kandidátem tématu je lesní svoz dřeva na překladiště po úzké. Segment bude převozitelný, ale odbočka bude na továrním oblouku r396.
Pak budu potřebovat s dalšímy výhledy samozřejmě nějakou staničku - počkám, až s čím přijdou ostatní a pak se uvidí.
Shrnuto: letos ode mne budou k dispozici čtyři oblouky R700/45st a dvě metrové rovinky. Vše širá trať. Některá čela ještě nemám definována, ale nejběžnější Zababovské jsou RR a ZN, proto je také používám. Pokud někdo použijete jiné čelo, nebo dokonce nenormalizované, na setkání byste k němu měli dodat normalizační kus.

Můj návrh zní: sesumarizujte si doma, co budete stavět za domácí kolejiště a co z toho půjde použít v normalizovaném modulovém provozu, nebo chcete jen do party s jedním sólo modulem. Ujasněte si stanice a rozmyslete čela vzhledem k terénu na předlohách. Dále zvažte vaše stavební možnosti/schopnosti, co postavíte během letošního roku (střízlivý odhad).
Tento nástřel zde zveřejněte řekněme do 14-ti dnů a zadáme centrální výrobu dřeva (nejlevnější varianta velmi schůdná pro lidi s omezenými dílenskými možnostmi). Moduly bych doporučil dokončit do úrovně černé bočnice a minimálně natřený terén + sjízdné zaštěrkované koleje. Holé dřevo na setkání mi přijde pusté.

Pokud projdou výše uvedené návrhy a procesy, založil bych pod nadpisem Moduly nové vlákno. Dřív ale určitě ne. Projděme teď spolu všichni první metou - dokažme si, že se umíme dohodnout. To bude důkaz, že nemáme jen horké hlavy a že to myslíme vážně.

Další návrhy:
Návrh názvu modulového sdružení: KaBrňáci :D :lol: :mrgreen:
Předseda sdružení: depo210 :D :wink:
Pokladní: každý sám za sebe, společné investice poměrným dílem.
Příjem nových členů: prozatím zdarma/přines normomodul na setkání
Loajalita: závazek splnit, co jsem slíbil. Nevstupujte, pokud víte, že to v půlce zabalíte.

Doplňujte další......
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 04 úno, 2011 4:40 pm

To je příspěvek chlapa :!:,
díky za návrh na "generála", ale myslím, že na to nemám dost zkušeností ohledně železnice a hlavně, v tomto roce musím najít nové bydlení. Budu mít hlavu někde jinde dost možná. Takže seš Mirku opravdu horkej kandidát :)

Každopádně já bych rád dodal do konce roku sjízdnou modulovou stanici, včetně modulů s vjezdovým návěstidlem.
Z obou stran rozhraní ZN
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 04 úno, 2011 5:45 pm

depo201 píše: Takže seš Mirku opravdu horkej kandidát :)

Já jsem si spíš brousil zuby na pozici "klubového politruka" :mrgreen:

depo201 píše:Každopádně já bych rád dodal do konce roku sjízdnou modulovou stanici, včetně modulů s vjezdovým návěstidlem. Z obou stran rozhraní ZN

A takovéto prohlášení by měli učinit všichni zájemci :wink:

Zbytek by se doladil u piva 8)
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » pát 04 úno, 2011 8:33 pm

MirekTT píše:A takovéto prohlášení by měli učinit všichni zájemci :wink:

Tak chceš po nás střízlivý odhad našich stavebních možností a schopností, a nebo chceš čtvrtý díl vesmírné odisei?

Já začínám budovat pevné kolejiště z několika rámů o velikosti 200 x 65 a 200 x 50 cm, mám několik verzí ohledně velikosti kolejiště, jedna možnost počítá i se začleněním modulů jako křídla s koncovou stanicí.
Takže pro začátek bych to viděl na dva rovné moduly, myslím že ty budu schopen do podzimního období dokončit do tebou pořadovaného stavu, rozhraní upřesním ale budu se nejspíš držet dvou preferovaných formátů. Pokud by při objednávání vyšlo dřevo vezmu třeba i třetí či čtvrtý modul, ale zázraky do konce roku neslibuje.

Pokud se budou dělat moduly 80 x 40 cm tak mě to doma ve výsledku vychází na čtyři moduly ( v extrému až osum, ale to by mě taky mohla drahá polovička zabít), tím ovšem netvrdím že v případě úspěchu něco nepřidám, případně i nějakou zatáčku.

Přesnější specifikace modulu doplním počítám behem 5-7 dnů, zatím by šlo o širou trať, stanici bych si střihnul až v druhém kole.

Jinak k tvému obsáhlejšímu příspěvku není co dodat, se vším souhlas, jen bych se asi také přimluvil k tomu, aby jsi to ošéfoval ty, přece jenom bych mladého člověka (myšleno Michala) bez pevného zázemí nezatěžoval takovým břemenem. Můžeš mít i funkci politruka, dříve bývala běžná kumulace funkcí, například prezident státu byl zároveň předsedou strany... :mrgreen:
airwar

Příspěvekod MirekTT » pát 04 úno, 2011 9:16 pm

airwar píše:Takže pro začátek bych to viděl na dva rovné moduly, myslím že ty budu schopen do podzimního období dokončit

Ano přesně tuhle odyseu jsem měl na mysli :wink:
Jinak s tím rozdílením funkcí to měla být jen taková prča, to jste doufám pochopili (zapoměl jsem na funkci elektrobosse, toho by mohl dělat Freekey :) ). Nikdo nechce nikomu vnucovat žádné regule. Vše bude o vzájemných dohodách doufám. Jakou vnitřní infrastrukturu bude mít tento modulový spolek, bych nechal až na další pivoschůzi 8) Tam byste také upřesnili, co by kdo chtěl dělat. :wink:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava