Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod depo201 » ned 30 kvě, 2010 6:18 pm

mlha píše:zase lámeš někoho na bleší měřítko?

:D :D :D

...ale furt lepší blechy v hnízdečku, než moduly v garáži :D
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 30 kvě, 2010 7:19 pm

depo201 píše:

to je jen bledá závist,jsem zvědavý, jak se vytočí v místnosti s tím svým Veselím....,zda budou bourat stěny a přistavovat nové nebo přejdou dobrovolně a s pokorou na ty naše bleší měřítka :D :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » ned 30 kvě, 2010 7:38 pm

milan ferdián píše:
depo201 píše:

to je jen bledá závist,jsem zvědavý, jak se vytočí v místnosti s tím svým Veselím....,zda budou bourat stěny a přistavovat nové nebo přejdou dobrovolně a s pokorou na ty naše bleší měřítka :D :D :D :D

Milane jestli to postaví, tak jim třeba na chvíli půjčím sokolovnu :wink: . Tobě bych ji půjčil taky, ale mám strach jestli bys v ní ty své minimodůlky našel :lol: .
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod štokr » úte 01 čer, 2010 9:02 am

MirekTT píše:
štokr píše:Noné, chvilku jsem nebyl na fóru, a už se modeluje naše Kobylí. Čéče to teda čučim. Až budeš fotit v Kobylí, ozvi se - to mě zajímá. Dáme kafe a pobesedujeme...... :)

Zdravím tě Aleši. Chystám se tě kontaktovat už delší dobu, ale ten čas. A taky jsem tě nechtěl zdržovat, když předěláváš barák.
Ano s Michalem chceme znázornit "naši trať" a budem ti vděční za informace ke Kobylí. No vlastně - kdybys měl chuť - ikdyž jako odkojený hánulkař na Marklinu - taková maketa Kobylského nádraží, sjízdná, modulová, třeba doma do vitrýnky, v Téčku, ať ti to nezavazí, ale občas se s tím projet s náma...... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Až pojedu fotit, dám vědět :wink: Mirek P.

Zdarec Mirku,
doma mám skoro hotovo - skoro, takže není problém se stavit. Teď zařizuju pracovničku - trucovničku, no a čekám na tu správnou ideu od Milana F. Nádraží Kobylí na kolejišti bude určitě i když ve zkrácené verzi jako nádraží lokální trati. Škoda je, že v dnešní době je zrušená a demontovaná manipulační kolej se šturcíkem. V brzké době se bude rušit i sklad, jak mi bylo řečeno. Jako děcko si pamatuju ještě machanické návěsti s lanovody, který měly takový krásný charakteristický zvuk, když výpravčí před kanclíkem přehazoval pomocí páky s pojistkou na volno nebo stůj, ale bohužel v té době jsem nefotil. Byla to nádhera, když šel po kolejích ajzpoňák s rádiovkou, cigárkem, montérbrašnou a olejničkou a mazal lanovody a výhybky a do petrolejek, po kobylsky do petrolínek, dolíval petrolej, po kobylsky petrolín. Ty lanovody jsme jako děcka přelízali, abychom byli dřív na hřišti, ale ty zašmírovaný trencle jsme dycky odnesli výpraskem hned, jakmile nás mamka zahlídla :evil:
Když jsme šli ze hřiště, tak jsme cestou sbírali plechový víčka od piva a sodovek a jakmile zasvištěly lanka od návěsti, tak jsme je na koleje položili, aby je vlak přejel. No a potom jsme je posbírali a měli sme medaile. Teda aspoň v případě, že nás nějakej strejda nehnal vidlema, že chceme vykolejit místní pacifik....... :D
H0 DCC
II. - III. ep.
správa bez vyznání
www.stokr.cz
štokr

Re: Brno a okolí

Příspěvekod depo201 » stř 16 čer, 2010 12:34 pm

test :wink:
depo201

V100

Příspěvekod depo201 » čtv 17 čer, 2010 10:47 am

Nazdar pánové,
když už nám zase jede forum...
Řeším při stavbě T478.3 z odlitku na pojezdu BR218 spoustu problémů, zřejmě daleko více, než u v100...ale když už pojezd doma byl, proč se nepokusit.
Každopádně u obou pojezdů je stejný problém - spřáhla a osvětlení. Pro mě je to důležité vyřešit co nejdříve. Rád bych rozšířil vozový park, testuju co dovede automatika provozu a je třeba více souprav. Jde o to, jestli šetřit na tovární vozidla, nebo vybudovat kvalitní osvětlený pojezd s kinematikou.

Bez osvětlení to pro mě v digitálu nemá kouzlo a raděj si připlatím a pořídím dostupné modely v ČSD. Brejlovce z odlitku mám celkem slušně rozjetého na kvalitním pojezdu, osvětlení ale chybí a spřáhlo mám instalované bez kinematiky napevno.

Pokud by měl někdo zájem vyřešit pojezd V100 pro motorové lokomotivy ČSD v TT s kinematikou a ostvětlením jako unifikované, napište.
depo201

Příspěvekod Tomáš » pát 18 čer, 2010 12:14 pm

Tak tohle zajímá i mě :P spřáhlo jsem skusil řešit tak jak jsme se o töm bavili na poslední schůzi,ale nepovedlo se mi tak krásně proříznout ten lept,tak jak jsme zamýšleli...takže to dopadlo tak všelijak...osvětlení jsem už vzdal,nemám na to správné nářadí a ani nervy.
Mě by spíš teď hlavně zajímalo toto:
1)jë mi někdo z vás ochoten dodat ty kuprexitové pražce na zakončení modulu?Budkovice se už tvoří a rád bych si ty konce dodělal.
2)kdo mi předvede jak poskládat ty styvebnice EW2...Michal se už vlastně nabídl.že
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pát 18 čer, 2010 1:48 pm

Já jsem vláčkaření po neúspěších s vodním tokem nachvíli opustil a věnuju se teď zase baráku a spol. Musím na čas vypnout, než to zkusím znovu. Co se pražců týče, asi jich pár udělám, pokud je dřív v dostatečném množství Michal nevymámí z někoho jíného.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » sob 19 čer, 2010 7:28 am

Čaute

tome zkusil jsem nějaké ks objednat od zababova, ale nevím kdy budou a kolik jich bude volných.....

ew2 ti klidně rád předvedu, ale má to háček, s časem jsem na tom podobně jako Mirek. pokud bys na to spěchal napiš mi SZ a domluvíme se, musel bys ale dojet...

Mirku, já též nic moc nedělám...do podzimu chci mít nachxstané korpusy na Pavlovice a sem tam s malým projedem vlaky po oválu. Když je chvilka a chuť zkouším ty brejle. vše ručně, pilník štětec.... myslím, že tomu odpovídá i výsledek :)
http://img708.imageshack.us/i/dscn3468.jpg/

na podvozek nehleďte, jinak to na br218 nešlo...
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 27 čer, 2010 4:48 pm

trochu jsem pohnul s brejlama... obtisky, zasklení, patina zatím jen olejovkou....

zasklení clearfixem musím udělat znovu. Při tuhnutí mi vyskákaly bublinky, které v otvorech původně nebyly.....

nicméně z makra je to u odlitku masakr :D

http://img94.imageshack.us/i/dscn3505b.jpg/
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 27 čer, 2010 4:50 pm

ješte dodám, že na kolejišti to vypadá hezky z pohledové vzdálenosti :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » ned 27 čer, 2010 7:12 pm

Pokud lze, tak nafoť detaily závěsek, ať všichni vidí, jak to má doopravdy vypadat. Tenhle model je má první opravdu realistické, jaké jsem kdy viděl.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pon 28 čer, 2010 5:25 am

jo, kéž by to tak bylo.... :)

je to bohužel přesně naopak :(, polovina závěsek při broušení upadla (brousí se zevnitř odlitku) a chystám se je nahradit leptem z DK Modelu. Tyhle jsem musel ponechat kvůli zkoušce podvozku. Rozvor náprav nesedí a dělá to trošku paseku při ostrých obloucích.

Zhodnotím mínusy pojezdu BR218
- rozvor náprav +3mm, nevejdou se vzduchojemy
- díky silnému rámu téměř nemožné umístění kinematiky, šachta spřáhla tedy napevno
- stejný problém pro umístění osvětlení

Nějaké plusy co mi dala první stavba
+ zkušenost ohledně barev, maskování páskou tamiya
+ obtisky - nutné zalakovat po uschnutí, jinak se to rukou setře
+ zasklení čelních oken - myslel jsem že to bude daleko horší ale dá se to a v reálu to vypadá celkem slušně.
+ ruzné doplňky, člověk si udělá obrázek kde, co, jak...

Závěr
z odlitku výstavní mašinu udělá jen opravdu profík, ideální se jeví lept pana Kubíčka s vlastním nástřikem a doplňky na pojezdu V100. Zbývá vyřešit kinematiku a světla, ale až po prázdninách :)
depo201

Příspěvekod depo201 » pon 28 čer, 2010 5:31 am

..ještě doplním, kinematiky PEHO a osvětlení - výroba UNI tišťáku včetně odporů + světlovody..ideální varianta použitelná do více lokomotiv
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 11 črc, 2010 5:52 pm

http://depo210.webnode.cz/products/from-dr-to-csd/ malá aktualizace v okurkové sezoně :)
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava