Tomáš píše:P.S. Kolejová smyška EW1 a koleje..? jaké aby to žralo co nejmenší plochu..poradíte? Vracečku budu potřebovat,než dodělám všechny dílce a celý "oval" zacyklím
Opět špatná otázka. Protože odpověď zní - jakákoli flexi a kuchyňské prkýnko. To, že se na tom nic neotočí, je jiný problém, ne problém kolejiva.
Chceš poloměr 310 mm? Pak šíře 2 x 310 + 2 x cca 50 = 720 mm
Chceš poloměr 286 mm? Pak šíře 2 x 286 + 2 x cca 50 = 672 mm
Chceš poloměr 500 mm? Pak šíře 2 x 500 + 2 x cca 50 = 1100 mm
Chceš poloměr 1000 mm? Pak šíře 2 x 1000 + 2 x cca 50 = 2100 mm
Chceš poloměr 100 mm? Pak šíře 2 x 100 + 2 x cca 50 = 300 mm
Mám pokračovat? Jinak to poslední řešení je pro tebe úplně to nejideálnější!!!
Jinak pro tvou informaci, délka toho panelu bude přibližně 3 x poloměr + cca 50. (zatím vše počítám z hlavy a stačí mi na to matematika a geometrie z 3 nebo 4 třídy).
Tys tady před časem nejprve křičel, že hada ne, že radši ovál. Pak ten ovál měl malé poloměry, chtěls větší. Pak zřejmě vyšly díly s takovými poloměry moc velké, tak chceš .... (zase hada s malými poloměry?) A kde na tom prkénku bude ten most?
Hele, mě je úplně jedno, jestli ten můj návrh použiješ nebo ne. Ano, obětoval jsem ti několik hodin, ale o to tu nejde. Jde spíš o to, že si neustále odporuješ, že chceš nerealizovatelný maximum (pokud tedy vůbec víš, co chceš).
Je jen na tobě, pro co se nakonec rozhodneš. A je úplně jedno, budou-li to polystyrenové desky spojené merkurem, prkénka, překližkové krabice nebo kolejivo s podložím, pod které nalepíš karton z krabice a na vrch nalepíš travičku. To všechno je jen technická realizace toho, co chceš mít. Ale proboha, už si konečně vem do ruky tužku a pravítko, připrav kružítko a zakup papír. Dělit dvěma, třema nebo čtyřma snad umíš taky.
Takže to bylo z mé strany vše. Očekávám, čím nás zase překvapíš.
A promiň za tvrdší přízvuk tohoto příspěvku.