Takže dneska jsem absolvoval expedici,za účelem nafotit a zaměřit zastávku Budkovice.Pochopitelně i okolí a vše zajímavé co se železnicí souvisí.Některé fotky stojí za okouknutí.Zvláště bych chtěl upozornit na to,že celá trať 244 prochází dokonalou modernizací.Hlavně návěstí SSSR a staré ručičkové nahrazují AŽD.Viz fotky.
Zaujaly mě vyhybky na odstavném seřadišti.Hlavně ty dokonalé srdcovky.Kdyby takové byly i u EW2.Chci zkusit u jedné ten hnusném plast nahradit právě tak jak to je ve skutečnosti.
Co se týče Buškovic,jsem velmi spokojen.Celá zastávka má ve skutečnu délku 200m a já mohl použít 120m takže většinu postavím,to je více než pozitivní..mám z toho opravdu radost..počítal jsem že budu délkově muset moc slevit.Co se týče šíře tak to je ještě lepší pozitivum,celá zastávka se v pohodě vleze na 20m a já počítal z 36m.Rozložení na dva díly bude super proveditelné.Bohužel je tu jeden problém.Jak už jsem kdesi psal zastávka je ve tvaru S..jen nepatrná rovinka 25m mezi oblouky.Tak a teď babo raď.Jak to udělat.To bylo přesně to proč jsem už kdysi psal,že nechci kolej na „modulu“ v rovině,že asi ve skutečnosti v rovině není…..co s tím?
Poslední fotky jsou věnované rozbočení tratě.Jedna směrem na Krumlov,druhá do Ivančic.Společně se sbíhají v Bránicích.Jo mít tak místo tak by to byl nádherném motiv.Někoho to může inspirovat.železňák je taky dokonalej,ten budu mít taky,i když o měřítkovém rozměru si mohu nechat jen zdát.
P.S. co to je za bazmek na fotkách 149 až 151 ?
http://tauvec.rajce.idnes.cz/Budkovice_a_okoli/#album