Ostravsko

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Ostravsko

Příspěvekod radekkrupka » úte 05 čer, 2012 8:01 am

Tuž je to region razovity, nu ni?

Pravopis je celkem OK, ale co zcela chybí, je interpunkce :) Ale to už se tu řešilo mnohokrát a je to míněno spíše v úrovni doporučení :wink:
radekkrupka

Příspěvekod BaWiS » úte 05 čer, 2012 10:09 am

Tak jako myšpulín to myslel jako srandu, proto to i tak napsal, jak bylo evidentně vidět :) Ale někdy se tady z takových věcí dělá fakt věda. kuTTil tam zas tolik chyb, neměl aby se to muselo omýlat. A taky někteří zapomínají, že ti co dělají chyby můžou být i dysgrafici. Někdo dělá chyby, bo holt v té češtině pokulhává, jiný se zase neumí vykoktat a jiný zase píše pseudoučeně archaickým stylem.
Jako psát česky a né cesky je jasné - kvůli srozumění. Interpunkce taky - pak nejde poznat, co k čemu patří. A nejvíc mi snad vadí, jak ti druzí na to upozorňují shazováním a podobnými nechutnými věcmi. (nemyslím myšpulína :) ten to udělal vtipně, né výsměchem). Holt někteří se cítí být důležití jak bedna kitu :evil: ale svoji důležitost ať projevují jinak než nemístným poučováním, jak jde tady často (nemyslím v tomhle vlákně :) ) vidět.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod harttman » úte 05 čer, 2012 10:53 am

kuTTil píše:zdravím všechny přináším vám reportáž jestli se to dá tak nazvat z jízdy parním vlakem z Ostravy hl.nádraží na Ostravici a zpět .NA Ostravici na místním koupališti byla akce pro dětí country den no a Já s mladším bráchou jsme se vypravily na lysou ale nedošli jsme až na horu protože nezbývalo moc času a raději jsme šli zpátky aby nám neujel zvláštní vlak mám tam i nějaké videa tak doufám že to bude dobré k prohlížení a hlavně k počtení pokud to patří ještě do nějákého tématu rád to přidám i tám

Kurňa, nějak mi tá akce unikla. Sebral bych nejmladší holku ať se taky podívá. A mimochodem mám nějaké informace že by snad v září mněl být v Bohumíně na nádraží den otevřených dveří. Prozatím se o tom veřejně nemluví, ale maj to v plánu.
harttman

Příspěvekod ondras » úte 05 čer, 2012 1:37 pm

http://himmer.rajce.idnes.cz/vylet_parn ... CF3831.jpg
Toto je tzv. tubogenerátor.
Pára svým průchodem a rychlostí (tlakem) roztáčí turbínu,která vyrábí přes generátor elektrické napětí,které slouží k osvětlení v kabině,svítilen,vodoznaků atd. ....
http://himmer.rajce.idnes.cz/vylet_parn ... CF3836.jpg
Není to kliková hřídel.Je to spojení ojnice a spojnice a na něm je protiklika,která řídí pohyb kulisy,ale to je na delší debatu .... .
http://himmer.rajce.idnes.cz/vylet_parn ... CF3840.jpg
Toto je injektor.Slouží k dolňování vody z van do kotle.
Voda a pára odchází normálně ... netěsnosti.Tak to hold na páře je.

K temu ovládání ... naprosto jednoduché
ta tyč,která má závit - to je ovládání vystavení rozvodu.
Ta zahnutá tyč v pravo nahoř to je regulátor - ovládá kolik páry půjde do válců
Ty 2 s malými očky - jedna bude odvodnění válců (ať se dostane pryč voda z parního stroje ) a druhá bude ovládání pískování
http://himmer.rajce.idnes.cz/vylet_parn ... CF3845.jpg
Vodoznak .. ukazuje kolik vody je v kotlu.

Ten pilštyk nebyla žádná pomocná mašina, nýbrž pk tedy postrk ... vypomáhá páře ve stoupání,případně kdyby něco,tak může sunout,bo páry už nejsou to co bývaly ...

Jestli máš ještě nějaké dotazy,ptej se :wink: :wink:
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod ondras » stř 13 čer, 2012 4:48 pm

Již tradičně se blíží veletrh Czech Rail Days, který nám přinese novinky,co se budou objevovat na našich kolejích a cestách.
Místo je stále stejné a to :
Obrázek
úterý 19. 6. 2012 - 9.30 - 18.00 - běžná otevírací doba
středa 20. 6. 2012 - 9.00 - 18.00 - běžná otevírací doba
čtvrtek 21. 6. 2012 - 9.00 - 16.00 - běžná otevírací doba
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod BaWiS » pon 18 čer, 2012 7:22 pm

Jojo, dneska už byly připraveny nějaké ty lokomotivy, viděl jsem RegioPantera a fotbalovou 163.047, takže výstava asi bude :D Jel jsem kolem 14 h po Mariánskohorské, taxem pokukoval :D
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod milan ferdián » úte 19 čer, 2012 12:16 am

Synci,tak vás nepotěším.Planovany sraz v Kunčicích ruším,bo není proč ho pořadat.Takže mame posledni možnost se potkat tuto neděli 24.června v Helbichu.Jestli sraz bude,já tam určitě budu,ale odmytam tam sam strašit.Takže kdo z vas přide na ostatnego szuga :?: A kdo zajisti stoly :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod kuTTil » úte 19 čer, 2012 6:04 am

milan ferdián píše:Synci,tak vás nepotěším.Planovany sraz v Kunčicích ruším,bo není proč ho pořadat.Takže mame posledni možnost se potkat tuto neděli 24.června v Helbichu.Jestli sraz bude,já tam určitě budu,ale odmytam tam sam strašit.Takže kdo z vas přide na ostatnego szuga :?: A kdo zajisti stoly :?:

Ahoj Milane, to JSI MNĚ MOC NEPOTĚŠIL,ALE JE DOBRÝ TEN NÁVRH S TÍM HELBICHEM ,UŽ JSEM SE CHTĚL PTÁT KDY BUDE SRAZ a tys mně předběhl.Já se tam určitě ukážu a doufám ,že i Bawis přijde, u mně doma už byl a moc se mu moje kolejiště líbilo ,jestli se to dá tak nazvat,takže určitě dorazím KUTTIL
kuTTil

Příspěvekod jeniksk » úte 19 čer, 2012 1:30 pm

zdravím ostravsko...chci se zeptat...neví někdo jestli jsou ještě v Ostravě burzy??? pokud ano nějáké info?....kdy kde jak proč??? díky za odpověd
jeniksk

Příspěvekod kuTTil » úte 19 čer, 2012 1:46 pm

ahoj no pokud já vím tak už od ledna nejsou, měly tam problémy s místnosti,kde se ty burzy konaly .Možná něco málo by se mohlo ještě sehnat na bleším trhu, někteří prodejci tam asi v Lednu nebo v únoru byli,ale nevím to jistě jinak většína bývá v Praze, tam to prý je vždycky narváno tot vše co vím zdraví kuttil
kuTTil

Příspěvekod jeniksk » úte 19 čer, 2012 8:50 pm

kuTTil píše:ahoj no pokud já vím tak už od ledna nejsou, měly tam problémy s místnosti,kde se ty burzy konaly .Možná něco málo by se mohlo ještě sehnat na bleším trhu, někteří prodejci tam asi v Lednu nebo v únoru byli,ale nevím to jistě jinak většína bývá v Praze, tam to prý je vždycky narváno tot vše co vím zdraví kuttil

Konecne nekdo odpovedel...tak to je skoda...mam to do ostravy nejbliz...takze ted jedine teda brno? Kdyby jste meli info ze jsou burzy v ostrave dejte vedet do sz;-) dekuji
jeniksk

Příspěvekod harttman » stř 20 čer, 2012 5:41 am

Ahoj kluci,
mám v úmyslu se u Helbicha ukázat. Přinesl bych na ukázku MiniMaus co jsem si postavil podle Fuldy a bezdrátovou myš.
harttman

Příspěvekod Ferda » stř 20 čer, 2012 8:49 am

harttman píše:... Přinesl bych na ukázku myš.

Tak se modli, aby někdo nepřinesl kocoura :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod harttman » stř 20 čer, 2012 11:07 am

Ferda píše:
harttman píše:... Přinesl bych na ukázku myš.

Tak se modli, aby někdo nepřinesl kocoura :mrgreen:

Mám dva kocourky. Nechce někdo? :D
Obrázek
harttman

Příspěvekod radekkrupka » stř 20 čer, 2012 11:34 am

Co to je za měřítko?
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava