depo201 píše:zdravím z přednášky marketingu

Mirku vlzou, ale bude to o prsa korejské ženy.
Tome, veksle nemůžou začínat hned na kraji modulu, potřebují místo pro přestavníky.... pro běžný přestavník cca 5cm
To je zajímavý postřeh, ale má dvě ale...1) zatím je to jen nákres, převedený z reálné stanice, ze vzdálenostmi se bude +- cm ještě pracovat (myslím že jsem to i psal), 2) nepoužívám běžný přestavník, ale modelářské servo a táhlo či bovden, takže mohu dát vyhybku v podstatě kamkoli.
mnitka píše:airwar
Tomáši, ty s programováním vozidel pomocí PC nemáš zkušenosti? Myslím, že jsi se tu o tom zmiňoval...
Zatím jen základní, byl jsem u kolegy a ten mě to předváděl, chystám se na to. V zásadě potřebuješ centrálu co umí komunikovat s PC, nejlépe oběma směry - umí i číst dekodéry, což ta základní Roco neumí, umí to Lenz 100, nano-X, H-centrála atd. No a pak nějaký program pomocí kterého zadáváš konkrétní data pro konkrétní CV, my jsme zkoušeli prográmek z Houmrových stránek, program se jmenuje LokProgrammer a je k němu i čeština, fungoval bezproblémově a to i s centrálou zapojenou přes USB, uměl číst dekodér, načítat data ze souboru, ukládat data do souboru, vkládat data do dekodéru. člověk jen v jednotlivých oknech zada lklíčové hodnoty a program je pak jednu po druhé vkládal do dekoderu, co položka to drobné cuknutí lokomotivy, jedno CV po cca. 0,5 sekundě. Na konci to vypíše přenastavené položky. Možná se k tomu ještě sám do srazu doma dostanu, tak bych pak věděl víc.
Houmrův postu programování je zde:
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00012.htm, nám každopádně fungoval, ale zkoušeli jsme jen jednu lokomotivu, dekodér Kuehn 45, ale to by nemělo hrát roli.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století