Moderátor: Michal Dalecký
miroslav lengyel píše:Tady ale nejde o to,že chce někdo osočovat začátečníky,ale o to,že se např.ptají na tu samou věc ve více vláknech bez toho,aby si vůbec něco zkusili přečíst a přemýšlet o tom.
Přečti si poslední příspěvky v začátečnickém fóru a uděláš si obrázky sám.Míra
miroslav lengyel píše:Tady ale nejde o to,že chce někdo osočovat začátečníky,ale o to,že se např.ptají na tu samou věc ve více vláknech bez toho,aby si vůbec něco zkusili přečíst a přemýšlet o tom.
Yarda píše:miroslav lengyel píše:Tady ale nejde o to,že chce někdo osočovat začátečníky,ale o to,že se např.ptají na tu samou věc ve více vláknech bez toho,aby si vůbec něco zkusili přečíst a přemýšlet o tom.
Míro, to máš úplnou pravdu. Z druhé strany ale zase vidím, že na jeden hloupý dotaz připadá 5 chytrých odpovědí ve stylu "neumíš hledat???" Jarda
radekkrupka píše:Tak minimálně by mohlo téma sloužit k tomu účelu, že zde budou admini přesunovat podobné dotazy z jiných vláken. Skutečně je někdy zajímavé, pod jakým tématem je někdo schopen se zeptat třeba "na kolik voltů jezdí mašinky".
Yarda píše:V zásadě nemám nic proti grafomanům, jasně že je to přátelské diskusní fórum a každý máme tendenci si pokecat ale trochu mi vadí, když ti samí grafomani osočují jiné (a nejlepším terčem jsou "začátečníci") ze zaplevelování fóra...
Sandy píše:Mně osobně dotaz na to, jestli je flexikolej ohebná, neuráží. Buď vím, kde se odpověď najde nebo mlčím. Spíše mně vadí arogantní odpovědi typu "Hledej"....Ale najde se tu pár jedinců, kteří se každou chvíli "kácí na záda" a pozastavují se nad kdejakým příspěvkem, aniž by ale svou odpovědí věc posunuli, byť jen o milimetr.
radekkrupka píše:Případně dotazy na věci, které jsou podle mě jasné a nebo se dají zjistit opravdu naprosto primitivním způsobem - např. jestli se dá flexi ohýbat. Stačí mrnkout do katalogu (na webu, v obchodě) nebo na web každého druhého modeláře?
Sandy píše:radekkrupka píše:Tak minimálně by mohlo téma sloužit k tomu účelu, že zde budou admini přesunovat podobné dotazy z jiných vláken. Skutečně je někdy zajímavé, pod jakým tématem je někdo schopen se zeptat třeba "na kolik voltů jezdí mašinky".
Řekl bych to asi takhle (a tím nechci nikoho urazit) : "Žádný učený z nebe nespad', ale blbce jakoby shazovali"
Tím chci říci, že na začátku každý z nás v mnoha věcech tápal, a byl rád za každou radu.
Založení tematu Začátečnické dotazy byl výborný nápad, ale doufám, že tam budou jen ty nejzákladnější dotazy.
Mně osobně dotaz na to, jestli je flexikolej ohebná, neuráží. Buď vím, kde se odpověď najde nebo mlčím. Spíše mně vadí arogantní odpovědi typu "Hledej". Z vlastní zkušenosti vím, že někdy se hledání prostě nedaří. Třeba proto, že mě nenapadne klíčové slovo.
Pokud jde o "zaplevelování", tak si myslím, že každý z nás má občas nutkání napsat příspěvek, jehož vypovídací hodnota je nulová nebo nule blízká. Ale najde se tu pár jedinců, kteří se každou chvíli "kácí na záda" a pozastavují se nad kdejakým příspěvkem, aniž by ale svou odpovědí věc posunuli, byť jen o milimetr.
Díky výšeuvedenému se, samozřejmě, stává forum (eufemisticky řečeno) méně přehledné.
Tady by měli nastoupit moderátoři, kteří by ve svém tematu občas udělali pořádek.
Ale v 90% je to M.D. a ten to určitě nemůže stihnout. Takže tady je "pole neorané" pro dobrovolníky......
Třeba tyhle (Yardo, tebe nemyslím)Yarda píše:V zásadě nemám nic proti grafomanům, jasně že je to přátelské diskusní fórum a každý máme tendenci si pokecat ale trochu mi vadí, když ti samí grafomani osočují jiné (a nejlepším terčem jsou "začátečníci") ze zaplevelování fóra...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník