Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
hank61 píše:Martine. Co si představuješ pod termínem větší model? Respektive, pro jaké a jak dlouhé soupravy.
Kulsud píše:hank61 píše:Martine. Co si představuješ pod termínem větší model? Respektive, pro jaké a jak dlouhé soupravy.
Víš, co by bylo úplně nejlepší? Kdybys mi něco postavil při dlouhých zimních večerech.
HonzaM píše:Bylo by dobré správně používat terminologii. Z kontextu vyplývá, že by kulsud měl rád úzké kolejiště na němž si může hrát ježděním sem-tam. Termin modul u modulové železnice ale popisuje prvek s definovanými vlastnostmi, určený pro setkání skupiny modeláŕů, na němž se sestaví rozsáhlé kolejiště.
HonzaM píše:Nevím, jaké má Kulsud představy, zda by třeba uvažoval o možnosti spolupráce s nějakou skupinou moduláŕů, kde by takový modul užil na několika setkáních a v mezidobí by si jezdil jen po svém modulu (děleným na segmenty kvůli transportu), který by měl na obou koncích normovaná čela (jako má ten na obrázku v jeho prvním příspěvku). V měřítku H0 na délce 3 - 4 m udělat nádraží kam by se vešel delší vlak nelze. Já mám na dělce 3 m nádraží (děleném na dva segmenty), kam se vejde rychlík s osmi Y, ovšem v N.
Střelec píše:Vzhledem k požadované délce 3-4 m to nakonec stejně budou moduly nebo segmenty. Představa manipulace čtyřmetrovou "kládou" v interiéru je sama o sobě dost děsivá, a to nemluvím o přepravě. Takže to budou dva až tři díly relativně snadno manipulovatelných rozměrů. Moje nudlodráhy jsou na dílech v délkách od 80 do cca 120 cm při šířce 30 cm (s táhly výhybek 35) jen na polystyrénových blocích a je s nima celkem dost práce - hlavně aby při odstavení "na stojáka" nepadaly "namazanou stranou" dolů.
HonzaM píše:Zkus se podívat na nějaké setkání hánulkářů, čas od času se naskytne možnost odkoupení hotového modulu nebo i několika - pak bys měl možnost je mít doma sestavené. Setkání obvykle nejsou veřejně přístupná, většinou je ale možnost se domluvit na návštěvě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků