POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod Jarda H. » sob 04 úno, 2012 10:54 am

...a z modelbazaru je v tyto dny "chat" se zprávami kolem trestního oznámení na Čunderleho :wink:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod JM » sob 04 úno, 2012 11:14 am

Jarda H. píše:...a z modelbazaru je v tyto dny "chat" se zprávami kolem trestního oznámení na Čunderleho :wink:

Jarda H. Jojo, taky koukám, docela mne překvapilo, kolik dokázal napálit lidí.
JM

Příspěvekod kulhis » pon 06 úno, 2012 6:13 pm

Tak koukám, že Čunderle obral a obírá stále spoustu lidí, já na něj podával trestní oznámení asi před 9-ti měsíci, kdy mě obral na Aukru skoro o 3.000,-. Myslím si, že je malá pravděbodobnost, že ho chytí, podle mého se stále přesunuje a pobývá v komunitách. A když ho chytí tak si sedne a stejně nebude mít z ničeho splácet. Policie mi napsala, že přestupek přehodnotily na trestný čin a počítám, že mi za čas napíšou , že případ odložily. Doufám, že ho někde náhodně načapou a půjde. Naštěstí jsem včas žádal na Aukru v programu ochrany kupujících o vrácení peněz a navzdory papírování a podání TO na PČR se mi vše mimo poštovného 100Kč vrátilo. Pohledávku vykoupilo Aukro a ať si s tím dělaj co chtěj. Proto bych chtěl doporučit nakupovat dražší věci na portále, který je proti podvodníkům daným způsobem ošetřen, samozřejmně je hodně věcí, které na Aukru neseženete a je na rozváženou zda to zkusit nebo radši jen snít, ale mít penízky doma. Toť vše
kulhis

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 26 úno, 2012 4:59 pm

Ochrana na aukčních portálech je poměrně iluzorní věc. Na aukru i E-bay nakupuju už léta, pokud nemáš v případě E-bay paypal (ta jediná garance kdy ti můžou vrátit prachy, neb po stížnosti paypal dotyčnému blokne peníze na jeho paypal účtu nebo to stáhne z jeho platební karty a až do vyjasnění případu je to blokované) tak je to stejně jen tvrzení proti tvrzení a prachy zpátky nedostaneš! Tyhle virtuální pseudogarance viz třeba aukro jsou naprosto na nic - pokud nemáš protokol od policie a není z něj jednoznačně jasný /tj vyšetřeno/, že došlo ke krádeži/podvodu, tak aukro nehne ani prstem! A to jsem aukro kontaktoval už ve vícero případech... Nejlepé skutečně trvat na osobním předání - i když ani v kamenném krámě nemáš jistotu že je vše OK. Už jsi zkoušel někdy reklamovat mašinu, co jsi si předtím odzkoušel, přivezl domů, dle návodu rozebral a dal do ní svůj dekodér a ejhle nastal problém? Není zas v Čechách tolik obchodníků, který ti to vemou zpátky s tím, že sis mašinou nic neudělal sám v důsledku rozborky modelu...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod "Beňa" » stř 21 bře, 2012 9:46 am

Nějaké zkušenosti s panem Vladimírem Hortem, teď má něco na modelbazaru. Pořád uznávám presumpci slušného člověka, a navíc jsem měl vždycky štěstí, ale víte jak to v dnešní době je. Přecejen se radši zeptám.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod ondrejSitar » pon 02 dub, 2012 11:48 am

Takže mě teda také potěšil pan Heftleiš

Karel Hetfleiš a adresa 5. Května 1937 Dvůr Králové nad Labem 544 01
Email matrix104@email.cz

Blokují se jejich IP adresy na modelářské servery? Pokud ne tak by určitě měli. Aby byli maximálně ochránění poctiví lidi.
ondrejSitar

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 02 dub, 2012 2:42 pm

ondrejSitar píše:Takže mě teda také potěšil pan Heftleiš

Karel Hetfleiš a adresa 5. Května 1937 Dvůr Králové nad Labem 544 01
Email matrix104@email.cz

Blokují se jejich IP adresy na modelářské servery? Pokud ne tak by určitě měli. Aby byli maximálně ochránění poctiví lidi.

Zdeňka Řehounková
> 5.Května 1937
> Dvůr Králové nad Labem
> PSČ: 544 01
az.obchod@email.cz , drobecek20@email.cz
parchant koupil odemě vagon a měsíc leží na poště je to na dobírku tak ,že volám na poštu ať to vrátí

http://ostatni.bazos.cz/inzerat/1493068 ... cky-TT.php
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 02 dub, 2012 3:04 pm

Jo a teď jsem si dal přes katastr vyhledat osoby žijící na té adrese
SJM Jirkovský Petr a Jirkovská Adéla 751/1913
Jirkovský Petr 5.května 1937, Dvůr Králové nad Labem, 544 01

Líbalová Lenka 5. května 1937, Dvůr Králové nad Labem, 544 01 586/1913
Maděránková Marta Náprstkova 350, Dvůr Králové nad Labem, 544 01 326/1913
Sobotka Josef
ale nikde nevidím Zdenku Řehounkovou
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod cernos » úte 03 dub, 2012 12:33 pm

V katastru nemovitostí uvidíš jen vlastníky pozemků a budov. Pokud je to nějaký katastr osob žijících v daném objektu, tak tam nejspíš budou jen osoby s trvalým pobytem - ale nevím zda takový katastr existuje (a pokud ano tak jestli je pro nahlížení veřejnosti). Adresa 5.Května 1937, Dvůr Králové nad Labem je jen doručovací adresa. Já si taky nechávám posílat zásilky do práce a v katastru tam moje jméno nenajdete ;) Navíc pokud budu podvodník a budu něco prodávat (samozřejmě převodem na účet) tak rozhodně neuveřejním svojí pravou adresu, ale nějakou která sice existuje, ale je na druhém konci světa :)
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod loscarlos » sob 28 dub, 2012 6:22 am

Ahoj,
včera mi přišla obálka od soudu v Karviné. Cituji,vybírám:
Rozsudek... obžalovaný Pavel Čunderle ..... je vinen že na různých aukčních portálech, kde vystupoval pod smyšlenými jmény, nabízel ke koupi ž. modely, notebooky, mobily ........zboží nedodal a od počátku jednal pouze v úmyslu od zákazníků vylákat peníze. Dál následuje seznam osob na cca 3 str A4 z Čech i Slovenska. ... tohoto jednání se dopustil i když byl v 4 leté podmínce za podvod z 27.11.2009 ... čímž spáchal přečin podvodu ... za to se odsuzuje k trestu odnětí svobody v trvání 20 měsíců nepodmíněně a zařazuje se do věznice s dozorem. .... je obžalovaný povinen uhradit poškozeným .. a zase stejný seznam jmen. Dál následuje odůvodnění , se obžalovaný v přípravném řízení zcela doznal, mimo jiné je (bylo) proti němu vedeno řízení jako proti uprchlému ( v současné době se zdržuje na neznámém místě). Celková škoda je přes 180 000 kč.
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod kulhis » sob 28 dub, 2012 10:29 am

No pěkně, tak to mi to v týdnu asi taky přijde. No moc nedostal hajzl, doufám, že ho někde náhodně čapnou a přidaj mu ještě za nenastoupení k trestu.
kulhis

Příspěvekod mpx » sob 28 dub, 2012 11:02 am

kulhis píše:No moc nedostal hajzl

Pokud byl v podmínce tak k tomu dostane ještě původní trest (který bych tipoval bude podobný), takže s trochou štěstí tam shnije ve vězení tak 3 až 4 roky... a pokud nevrátí všechny peníze (třeba protože je nejspíš mezitím utratil), tak nejspíš během jeho nepřítomnosti mu veškerý jeho zbylý movitý a nemovitý majetek seberou exekutoři.
mpx

Příspěvekod MirekTT » sob 28 dub, 2012 12:12 pm

Celková škoda je přes 180 000 kč.

A kvůli tomuhle to celé páchal? Pěknej imbecil. To by snad dostal víc i na pracáku :lol: :lol: :lol: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod TTmili » sob 28 dub, 2012 5:36 pm

No tak mi to taky přišlo, ale není to nic co bych nečekal. Stejně ty svoje peníze už neuvidím, ale můžu si říct že to nějaký význam mělo.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod 2111 » sob 28 dub, 2012 5:57 pm

A ještě mu zaplatíme lázně z našich daní.
2111

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím