No nevím jak se k těmto typům inzerátů postavit:
uvedu několik podivných situací a každý ať si přebere jak chce.Nikoho tím,ale nechci chválit ani kritizovat,berte to prosím jako příklad.
TTvlak: já s tímto člověkem (Ivanem Ryšavým) měl jen tu nejlepší zkušennost.Zboží vždy odpovídalo popisu nikdy nic nebylo se zpožděním (aukro,modelbazar)Do nedávna jsem kupoval v jeho E-shopu.Naprostá spokojenost,Zboží mi vozil přímo do Brna (Bydlí v Hustopečích) takže jsem ušetřil na poštovném.Prostě u mě slušný obchodník.To,že se to občas opozdilo neberu jako zdrcující zkušennost.(max 14dní a vždy s kompenzací za čekání.)No,ale pak jsou tu lidé,kteří tvrdí přesný opak:dluží,nedodává inkasuje peníze a nedodává.Nemyslím si,že by si tyto zkušenosti vymýšleli.
Tak a teď babo raď ..je to podvodník,nebo není??
Haniš85 o tomto pánovi,zde padla spousta negací.Někdo nadával,na cenu,někdo nadával,že prodává to co nemá.Osobně se mi to zdálo podezřele.Ovšem nedávno zpět,jsem od tohoto pána objednal na zkoušku odlitky el.lokomotiv.Zajímala mě hlavně jeho technologie a tvrzení "jsem lepší jak p.Číž a Molata"Cena jednoho odlitku byla 250kč.Nevím,za kolik momentálně konkurence prodává,ale pro mě to bylo celkem přijatelné navíc jsem se těšil na "bezpracný odlitek"odlitky došly ok.Veškerá komunikace proběhla naprosto bezproblémově se vším co se má dít.Odlitky mě opravdu mile překvapili,technologicky asi opravdu jiná a opravdu z 95% bezpracné (bez vybrušování) přesněji odlitek jsem měl za 10min komplet hotov.a to pouze s kouskem smirku a jehlovým pilníčkem.Byl jsem velmi spokojen.
Tím pádem,opět moje zkušennost velmi kladná.
Obchodoval jsem i se zde velmi pranýřovaným p.Kotkem,opět žádný problém,vše tak jak se má.Takže opravdu nevím co na toto říct.Mám jen velmi velké štěstí? a nebo jak to je tedy možné,když tu kolem slyším,jen samou negaci?
Jak je to tedy doopravdy s tímto pánem Soukupem? Je to opravdu podvodník,nebo jen člověk starší generace co opravdu neumí a nemá možnost fotit ?Pokoušet to nebudu,ale jednoznačně ho zatracovat taky nebudu.
Co mě osobně na modelbazaru,na aukru a jim podobným vadí jsou naprosto nesmyslné ceny.Ano padl zde názor,každá věc má svého kupce,ale mě se zdá,že tito lidé úmyslně kazí prostředí.Vagónek který stál v dobách NDR max 10kčs byl naprostým sériovým výrobkem a dneska po 30ti a více letech ho v inzerci vidím za 150kč a více,lépe ještě s podtitulkem,že se jedná o naprostý unikát,mi přijde taktéž podvodné.Ano dá se namítnout,že pokud se ti cena nezdá nekupuj.Toto beru,ale jen napůl.Pokud se tyto "přemrsklé" ceny vyskytují čím dál častěji ostatní si myslí,že tyto ceny jsou naprosto normální a běžné i když tomu tak rozhodně není.Příklad: Nový Hektor Tillig se prodává za nějakých 3500 peněz +-.O jeho přednostech proti BTTB nedlouze debatovat.Pak ale vidím v inzerci "T435.ČSD" nový neoježděný za 2500kč (na první pohled se jedná o BTTB)...když se zeptám prodejce proč za 30let starý model požaduje 2500kč odpoví obratem.."no dyť se ta mašina prodává za 3500kč" Co k tomu dodat,když mi co stojíme pevně na zemi víme že Hektor BTTB má hodnotu max 800kč