POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod boy.rough » ned 23 říj, 2011 7:50 pm

ToVa píše:Má někdo zkušenosti s tímto prodejcem :?:

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/395404/uzivatel/

Já bych rád koupil Multimaus - slušná cena. Myslím, že vše bude v pohodě, ale to víte, prevence je nutná. :wink:

Ahoj,
tak zrovna tohoto inzerátu bych se vůbec nebál.
Olda
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Tomáš » pon 24 říj, 2011 7:07 am

boy.rough píše:
ToVa píše:Má někdo zkušenosti s tímto prodejcem :?:

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/395404/uzivatel/

Já bych rád koupil Multimaus - slušná cena. Myslím, že vše bude v pohodě, ale to víte, prevence je nutná. :wink:

Ahoj,
tak zrovna tohoto inzerátu bych se vůbec nebál.
Olda

mám stejný pocit..jméno,kontakt tel...vše
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomas_C. » stř 26 říj, 2011 1:28 pm

Hoši hoši pokud tam má telefon a jméno stačí lehce zagooglit...
Mimochodem ten pán je velice slušný a férový člověk...tu myšku mám doma... ctil cenu a pořadí reakce na inzerát... :!:
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod ToVa » pát 28 říj, 2011 7:15 pm

Tomas_C. píše:Hoši hoši pokud tam má telefon a jméno stačí lehce zagooglit...
Mimochodem ten pán je velice slušný a férový člověk...tu myšku mám doma... ctil cenu a pořadí reakce na inzerát... :!:

Je. Takových už je málo... Tak mě se obchod bohužel nevydařil, ale to nevadí, já si vystačím s jednou myškou. :mrgreen:
Návrat po letech
Stavba segmentovky podél stěny
TT, digitál, ČD
ToVa

Příspěvekod Jarda H. » pon 05 pro, 2011 10:25 am

crea79 píše:Náhodou nemá někdo zkušenost na modelbazaru s panem Lubomírem Soukupem - mail lubomir.soukup@centrum.cz
údajně z Mladé Boleslavi? Na inzerátu má dobírkou nebo osobní předání a když jsem napsal na osobní předání, tvrdí, že nemá čas atd., tak mi to přijde takové divné, tak jestli nemá někdo zkušenost?

No a je to tady, podezřelá inzerce - pokud se někdo napálil, je vzhledem k informacím o modelbazaru naivní :D Ještě doplním, že inzerent opakovaně vkládal stejný inzerát a stále tvrdil, že nemá jak nafotit :roll: Skutečně podezřelé v dnešní době. Možná se mýlím, ale vypadá to podezřele ....

viz text na modelbazaru : DEJTE POZOR !!! železniční modely › TT › lokomotivy
Rád bych tímto způsobem nabádal k obezřetnosti před pánem, který vystupuje jako Lubomír Soukup email: lubomir.soukup "zavináč" centrum tečka cz jméno i mail může být falešný. Nicméně tento člověk se snaží posílat na dobírku věci co nemá a (zobrazit celý inzerát...) celkem dobře umí svojí nabídku formulovat, že by člověk uvěřil, že se jedná o seriozní obchod. DEJTE VŠICHNI POZOR!!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod czhunter » pon 05 pro, 2011 7:55 pm

Já pracuju v Mladé Boleslavi, takže teoreticky bych se za ním mohl stavit a nafotit/zkontrolovat modely.

Akorát mi musíte věřit, že já jsem důvěryhodná osoba :)
czhunter

Příspěvekod Tomáš » úte 06 pro, 2011 5:58 pm

No nevím jak se k těmto typům inzerátů postavit:
uvedu několik podivných situací a každý ať si přebere jak chce.Nikoho tím,ale nechci chválit ani kritizovat,berte to prosím jako příklad.

TTvlak: já s tímto člověkem (Ivanem Ryšavým) měl jen tu nejlepší zkušennost.Zboží vždy odpovídalo popisu nikdy nic nebylo se zpožděním (aukro,modelbazar)Do nedávna jsem kupoval v jeho E-shopu.Naprostá spokojenost,Zboží mi vozil přímo do Brna (Bydlí v Hustopečích) takže jsem ušetřil na poštovném.Prostě u mě slušný obchodník.To,že se to občas opozdilo neberu jako zdrcující zkušennost.(max 14dní a vždy s kompenzací za čekání.)No,ale pak jsou tu lidé,kteří tvrdí přesný opak:dluží,nedodává inkasuje peníze a nedodává.Nemyslím si,že by si tyto zkušenosti vymýšleli.
Tak a teď babo raď ..je to podvodník,nebo není??

Haniš85 o tomto pánovi,zde padla spousta negací.Někdo nadával,na cenu,někdo nadával,že prodává to co nemá.Osobně se mi to zdálo podezřele.Ovšem nedávno zpět,jsem od tohoto pána objednal na zkoušku odlitky el.lokomotiv.Zajímala mě hlavně jeho technologie a tvrzení "jsem lepší jak p.Číž a Molata"Cena jednoho odlitku byla 250kč.Nevím,za kolik momentálně konkurence prodává,ale pro mě to bylo celkem přijatelné navíc jsem se těšil na "bezpracný odlitek"odlitky došly ok.Veškerá komunikace proběhla naprosto bezproblémově se vším co se má dít.Odlitky mě opravdu mile překvapili,technologicky asi opravdu jiná a opravdu z 95% bezpracné (bez vybrušování) přesněji odlitek jsem měl za 10min komplet hotov.a to pouze s kouskem smirku a jehlovým pilníčkem.Byl jsem velmi spokojen.
Tím pádem,opět moje zkušennost velmi kladná.

Obchodoval jsem i se zde velmi pranýřovaným p.Kotkem,opět žádný problém,vše tak jak se má.Takže opravdu nevím co na toto říct.Mám jen velmi velké štěstí? a nebo jak to je tedy možné,když tu kolem slyším,jen samou negaci?
Jak je to tedy doopravdy s tímto pánem Soukupem? Je to opravdu podvodník,nebo jen člověk starší generace co opravdu neumí a nemá možnost fotit ?Pokoušet to nebudu,ale jednoznačně ho zatracovat taky nebudu.
Co mě osobně na modelbazaru,na aukru a jim podobným vadí jsou naprosto nesmyslné ceny.Ano padl zde názor,každá věc má svého kupce,ale mě se zdá,že tito lidé úmyslně kazí prostředí.Vagónek který stál v dobách NDR max 10kčs byl naprostým sériovým výrobkem a dneska po 30ti a více letech ho v inzerci vidím za 150kč a více,lépe ještě s podtitulkem,že se jedná o naprostý unikát,mi přijde taktéž podvodné.Ano dá se namítnout,že pokud se ti cena nezdá nekupuj.Toto beru,ale jen napůl.Pokud se tyto "přemrsklé" ceny vyskytují čím dál častěji ostatní si myslí,že tyto ceny jsou naprosto normální a běžné i když tomu tak rozhodně není.Příklad: Nový Hektor Tillig se prodává za nějakých 3500 peněz +-.O jeho přednostech proti BTTB nedlouze debatovat.Pak ale vidím v inzerci "T435.ČSD" nový neoježděný za 2500kč (na první pohled se jedná o BTTB)...když se zeptám prodejce proč za 30let starý model požaduje 2500kč odpoví obratem.."no dyť se ta mašina prodává za 3500kč" Co k tomu dodat,když mi co stojíme pevně na zemi víme že Hektor BTTB má hodnotu max 800kč :mrgreen:
Tomáš

Příspěvekod Jarda H. » stř 07 pro, 2011 10:46 am

1) inzerce L.Soukup - já jsem netvrdil 100%, že jde o podvodníka, jen že je to celé podezřelé ..... nejdříve nabízel osobní předání, když chtěl zájemce toto využít, najednou to nešlo :wink: nemá prý jak nafotit - inzeruje (inzeroval) dost dlouho na to, aby mu když tak někdo z kamarádů či známých nafotil ... zkrátka je třeba být opatrný !!

2´) ttvlak - p.Ryšavý ... taky jsem byl ze začátku spokojený, pár objednávek OK, cca 5. v pořadí dlouho neplněná, nebral telefon, nakonec na možná 6 - 7 pokus mobil zvedl, a měl jsem štěstí, peníze po druhé výzvě dokonce vrátil !! Bylo to ale v době, kdy jeho web ještě (jako) fungoval ! Pak dočasným (prý ?!) uzavřením e-shopu ale odřízl nevyřízené objednávky řady lidí a k vrácení peněz se neměl (nemá ?!). Přitom jsem na tohoto pána náhodou narazil na Aukru, kdy kromě prodeje občas i něco koupil a to v době, kdy stále dlužil lidem za nesplněné objednávky.
.. ale už dost na téma ttvlak ! Bylo tu ve fóru řečeno až až.

3) ceny modelů BTTB - píšeš to správně, kupce si to holt najde i za nenormální ceny. Ale kromě Aukra a modelbazaru BTTB modely za "vysoké" ceny prodávají i další, vím minimálně o jednom regulerním e-shopu. Ale je to zkrátka otázka kupce, zda je ochoten za to požadovanou sumu zaplatit. Nemá cenu se v tom pitvat :D
Jarda H.

Příspěvekod crea79 » čtv 08 pro, 2011 10:22 am

Pokud jde o pana Soukupa, vybral jsem si nějaký ten model z jeho nabídky,s tím, že bych si možná vybral i něco jiného,podle stavu, a nabídl jsem mu, že si přijedu do Mladé Boleslavi, najednou mi napsal, že nemá čas, že pouze dobírka a tím skončila jeho komunikace,tak si to přeberte sami. A nejlepší je, že nemá jak nafotit, ale v jiných svých inzerátech, které inzeroval fotky měl, takže zajímavé.
crea79

Příspěvekod vvitty » sob 17 pro, 2011 1:52 pm

Dneska na burze mi nejakej smejd v nestrezenem okamziku ze stolu ukradl sestaveny pojezd na T211 v TT... zrejme vyuzil toho ze jsem se bavil s nejakym jinym zakaznikem a chvilku nehlidal tolik stul... no, asi bude prekvapen mizernymi jizdnimi vlastnostmi a dalsimi chybkami, on ten kousek nebyl pul roku vystavni (a neprodejni) jen pro nic za nic, ale stejne me to s**e uz jen z principu :evil:, nehlede na to ze i ten material nebyl zrovna zadarmo...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Colonel32 » sob 17 pro, 2011 2:19 pm

Ono, kultury, kde se za krádež sekají ruce mají také jisté výhody.
Colonel32

Příspěvekod Ferda » ned 18 pro, 2011 10:56 am

Colonel32 píše:Ono, kultury, kde se za krádež sekají ruce mají také jisté výhody.

Akorát, že při stavu naší justice by tady byla spousta nevinných bez rukou a ti gauneři by se zase smáli :(
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Tomáš » ned 18 pro, 2011 6:56 pm

Zná někdo pána "Bárta" ??
co vystupuje pod emailem bartashop@seznam.cz
Moravskoslezský kraj
díky
Tomáš

Příspěvekod jakdus » úte 20 pro, 2011 5:23 pm

inzerce L.Soukup
Nejvyšší podezření, radši nic. Asi 3-krát mail a v pohodě, poslal i seznam modelů,bylo toho celkem dost. Odpověděl jsem, že trocha fotek by neuškodila a nic. Dobře napsal jsem znovu, že přijedu osobně mám to cca 20 km. Odpověď dnes nejsem doma,zítra taky ne atd. atd. Další 2 maily ode mne zůstaly navždy bez odezvy.
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod Jarda H. » úte 20 pro, 2011 8:15 pm

Tak doufám, že se po tomto tří nebo čtyřnásobném varování nenajde zde na fóru zoufalec, který si postěžuje, že si nechal něco poslat na dobírku a ono nic :wink: .....
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím