POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod fillipho » úte 14 zář, 2010 9:12 am

loscarlos píše:
fillipho píše: Mimochodem co tu čtu zpětně tak Havířov v tomhle boduje,tím se nechci dotknout slušných lidí z Havířova, jelikož ten co nás okradl také byl z Havířova, tak že možná ta samá banda o které se tu píše .......

Je to možné, protože měl v popisu - moravskoslezský kraj. Že by tedy opravdu souvislost ? Poslal jsem mu další 2 emaily - samo, že zbytečně. Tak se pomalu loučím s penězi. Komletní údaje : M.Vaněk, avankova21@seznam.cz, č.účtu:503 143 2001/5500. Myslím, že i kdyby dal další inzeráty pod jiným jménem, těžko si bude měnit účet. Tak pro identifikaci, pro ostatní. Mimochodem nabízel 2x BR110 Piko á 700kč a v druhém inzerátu sergeje za 1200. Snad taky Piko.

Budu tě muset zklamat....po zadání čísla účtu na googlu mi vyjel jen jeden odkaz a to: http://www.odklepnuto.cz/rating-history ... user=83085, viz hodnocení dole od kupujících kde číslo účtu je :( tak že havířov a naše známá firma :!: je mi líto ale peníze už asi neuvidíš :( podal bych trestné oznámení jelikož nebudeš první a ani poslední a řešit se to bude :wink: zálaží zda se ti bude chtít nebo ne
H0 III-IV epocha v DR - stará produkce PIKO a GUTZOLD - analog
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod loscarlos » úte 14 zář, 2010 11:20 am

A ejhle! Tak to díky, i když nevím jestli mám být rád, za takovouto informaci :-). Psal mi v jednom emailu, že pracuje od rána do večera. Tak to asi měl na mysli, spíš od večera do rána jako správný lupič :-). Už se můžu jen smát, své vlastní naivitě, skoro bych se nebál říct i hlouposti ...... :-(.
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod jiri739 » úte 14 zář, 2010 11:37 am

Docela by mě zajímalo jaké měl ten člověk hodnocení na aukru než jsi to od něj koupil.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod loscarlos » úte 14 zář, 2010 11:42 am

Nebylo to aukro, ale modelbazar. Zkouším podniknout nějaké kroky přes známé na policii. Vím že se mi prachy nevrátí, jde mi o to dostat toho hajzla tam kam patří. Snad to prospěje i jiným, poctivým modelářům. Teď jen aby se to chtělo někomu řešit. Uvidíme.
loscarlos

Příspěvekod jiri739 » úte 14 zář, 2010 11:48 am

Aha, tak to jsem se spletl. Já na modelbazaru posílám peníze dopředu výhradně tomu, od koho jsem už koupil a bylo vše v pořádku. Jinak zásadně na dobírku. Problém modelbazaru je, že nemá systém hodnocení jako aukro. I když i ten občas selže, ale je rozhodně lepší a dává určitou záruku.
Jinak přeju hodně štěstí, aby se ti pořadilo aspon něco s tou záležitostí udělat.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod fillipho » úte 14 zář, 2010 3:04 pm

loscarlos píše:A ejhle! Tak to díky, i když nevím jestli mám být rád, za takovouto informaci :-). Psal mi v jednom emailu, že pracuje od rána do večera. Tak to asi měl na mysli, spíš od večera do rána jako správný lupič :-). Už se můžu jen smát, své vlastní naivitě, skoro bych se nebál říct i hlouposti ...... :-(.

Bohužel......určitě to nenech jen tak být, kdyby to každej hodil za klobouk, tak spousta lidí příjde o peníze a on bude vesele vydělávat :x . Myslím si že nebudeš jediný, kdo podá trestní oznámení na jeho osobu. Možná to bude ten samej člověk co okradl tenkrát nás na aukru, ale je zajímavé, že tyhle bejkárny vymejšlej převážně jen v Havířově :?:
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod TTmili » úte 14 zář, 2010 3:26 pm

No tak jsem další, cca 2. září jsem si vydražil na aukru stromky od jakési avanka4. Bohužel jsem doufal že se jen někdo zbavuje sbírky (měla tam i mašiny a tak) a proto si založil aukro. Spletl jsem se. Jméno sice nesedí (představuje se jako p. Svačková nebo tak nějak) ale číslo účtu je stejné. Jde o 192Kč takže nic velkýho ale asi by bylo vhodné podat oznámení na policii (asi to zkusit jako podezření na spáchání přestupku) protože nebudu jediný. Akorát tedy opravdu nevím jak na to, přecejen mi příjde blbý jít na policii kvůli jen dvěma stovkám.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 14 zář, 2010 3:32 pm

TTmili píše:No tak jsem další, cca 2. září jsem si vydražil na aukru stromky od jakési avanka4. Bohužel jsem doufal že se jen někdo zbavuje sbírky (měla tam i mašiny a tak) a proto si založil aukro. Spletl jsem se. Jméno sice nesedí (představuje se jako p. Svačková nebo tak nějak) ale číslo účtu je stejné. Jde o 192Kč takže nic velkýho ale asi by bylo vhodné podat oznámení na policii (asi to zkusit jako podezření na spáchání přestupku) protože nebudu jediný. Akorát tedy opravdu nevím jak na to, přecejen mi příjde blbý jít na policii kvůli jen dvěma stovkám.

Naopak, pokud použiješ jako podklad pro trestní oznámení i odkaz na další poškozené (viz toto vlákno), bude se to brát zcela jinak!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 14 zář, 2010 3:36 pm

Jinak díky podvodníkům z Havířova o okolí je asi nejen pro mě jakýkoliv obchodník a živnostník z tohohle města /krom Milana F. :wink: ) předem zcela odvařenej. Holt důvěru je třeba budovat!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod TTmili » úte 14 zář, 2010 3:40 pm

Měl jsem od té Svačkové nebo jak se vůbec jmenuje i jiné sledování na aukcích a už jsem zkusil kontaktovat výherce jejích jiných aukcí takže podle toho co mi oni napíší tak s tím půjdu na tedy asi na tu policii. Kdybych byl jediný asi bych to opravdu hodil za hlavu (nebolí mě ani tolik ty dvě stovky i když pro mě jakožto studenta jsou to taky peníze) protože jít na policii kvůli tak malé částce to by si přinejmenším zaklepali na čelo :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Ferda » úte 14 zář, 2010 3:48 pm

TTmili píše:No tak jsem další, cca 2. září jsem si vydražil na aukru stromky od jakési avanka4. Bohužel jsem doufal že se jen někdo zbavuje sbírky (měla tam i mašiny a tak) a proto si založil aukro. Spletl jsem se. Jméno sice nesedí (představuje se jako p. Svačková nebo tak nějak) ale číslo účtu je stejné. Jde o 192Kč takže nic velkýho ale asi by bylo vhodné podat oznámení na policii (asi to zkusit jako podezření na spáchání přestupku) protože nebudu jediný. Akorát tedy opravdu nevím jak na to, přecejen mi příjde blbý jít na policii kvůli jen dvěma stovkám.

Není to o dvou stovkách, je to o principu.

Když jim to bude stále procházet, tak se takoví budou množit. Navíc u tebe je to 200,- u dalšího 2.000,- a kolik vás je, to nikdo neví.
A kolik je takových šizuňků to taky nikdo neví.
U nás jeden barevný (měl strakaté triko) dostal přes hubu a další dali pokoj. Až sem někdo napíše, že to dotáhl do konce a jak to dopadlo, tak si možná někteří rozmyslí provozovat podobnou "živnost".
Máváním ruky možná na chvíli zaženeš komára, ale na podobné typy platí pouze, když se o ně začne zajímat policie. Možná se dočkáš i svých stromků, nebo alespoň vrácení peněz. Pokud se na někoho sejde víc oznámení a celkově to překročí 5.000,-, tak už je to trestný čin a pokud by to překročilo 50.000,- tak z toho může koukat i nápravné zařízení.

Většina podobných typů spoléhá právě na to mávání rukou a lenost něco podniknout pro 200,- Kč. Dokud to tak bude, budou se jen smát!
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod fillipho » úte 14 zář, 2010 4:23 pm

Ferda píše:

Není to o dvou stovkách, je to o principu.

Když jim to bude stále procházet, tak se takoví budou množit. Navíc u tebe je to 200,- u dalšího 2.000,- a kolik vás je, to nikdo neví.
A kolik je takových šizuňků to taky nikdo neví.
U nás jeden barevný (měl strakaté triko) dostal přes hubu a další dali pokoj. Až sem někdo napíše, že to dotáhl do konce a jak to dopadlo, tak si možná někteří rozmyslí provozovat podobnou "živnost".
Máváním ruky možná na chvíli zaženeš komára, ale na podobné typy platí pouze, když se o ně začne zajímat policie. Možná se dočkáš i svých stromků, nebo alespoň vrácení peněz. Pokud se na někoho sejde víc oznámení a celkově to překročí 5.000,-, tak už je to trestný čin a pokud by to překročilo 50.000,- tak z toho může koukat i nápravné zařízení.

Většina podobných typů spoléhá právě na to mávání rukou a lenost něco podniknout pro 200,- Kč. Dokud to tak bude, budou se jen smát!

Naprosto s tebou souhlasím :wink: , kdyby nad tím každý mávl rukou, tak budou vesele kšeftovat dál a toto vlákno se bude dál a dál rozrůstat o další podvody, myslím si, že to dělají jedni a ti samý z Havířova. Já jsem také tenkrát přišel asi o 1500kč, počkal jsem jak se vše vyvrbí, po shlédnutí učtu na aukru zaplněným negativy mi vše bylo jasné, kontaktoval jsem ostatní a podali hromadné trestné oznámení, bez ohledu na to, za kolik každý měl škodu....Jít na policii a udat je, nic jiného neexistuje :!:
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod vvitty » úte 14 zář, 2010 4:50 pm

Neni od veci kontaktovat ostatni poskozene, pak jeden (nejlepe nekdo s vetsi skodou, ale v principu je to jedno) poda prvni oznameni a ostatnim posle jeho spisove cislo - pak uz staci jen odkazovat se na tento spis pri podavani vlastniho, ono se to nascita. A v takovem pripade ma i cenu se nenechat odradit tim, ze se policistum mnohde nebude chtit s necim takovym vubec sepisovat.

Jen ty penize bych uz radeji necekal... :evil:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod loscarlos » úte 14 zář, 2010 7:26 pm

vvitty píše:Neni od veci kontaktovat ostatni poskozene, pak jeden (nejlepe nekdo s vetsi skodou, ale v principu je to jedno) poda prvni oznameni a ostatnim posle jeho spisove cislo - pak uz staci jen odkazovat se na tento spis pri podavani vlastniho, ono se to nascita. A v takovem pripade ma i cenu se nenechat odradit tim, ze se policistum mnohde nebude chtit s necim takovym vubec sepisovat.

Tak snad jestli by to vzali jako pokus o spáchání přestupku a až by se nasčítala škoda, tak překvalifikovat na trestný čin. Jinak nevím. Technicky je dost složité dát dohromady skupinu lidí z celé republiky, pro podání trestního oznámení. Zkusím se probít k těm známým na policii a poptat se jaká je vůbec šance. Přeci jen by mne nemuseli poslat k šípku, jak se to dá předpokládat u standartního oznámení. Nemá cenu si dělat iluzi, že si na tom nějaký kriminalista bude chtít udělat jméno . To je smutná skutečnost dnešní policie a potažmo nejen jí, ale i celého právního systému :-(.
loscarlos

Příspěvekod vvitty » úte 14 zář, 2010 10:05 pm

nemusis prece ty lidi dat dohromady na jedno misto ! takze v dnesni dobe to prave naopak muze byt technicky jednodussi, dohledat si je na aukru apod... kazdy at poda oznameni na svem oddeleni policie, s referenci na prvni podane. jen je vhodne to prvni podane na vyssi sumu...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím