POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod pavel L » pon 15 úno, 2010 1:55 pm

Doplnění, p. Smutek je JACEK na mod. biz.
pavel L

Příspěvekod Lubomír Dudek » pon 15 úno, 2010 1:56 pm

Nějaké modely od pana Smutka jsem osobně viděl a za tu cenu je to perfektní práce.Ty peníze si zaslouží,neboť modely staví,ale myslíte,že si je zasloužíte i vy překupníci,kteří nemáte k modelařině vztah a lidi jen motáte na nejrůznější rarity a vitrýnovky????Co mne pak uplně nejvíc dostává,jsou příběhy typu"mám k té lokomotivě fakt hluboký vztah a kdybych nutně nepotřeboval peníze,nikdy bych neprodal"
Všechno máte samozřejmě na oko doložitelné,ale máte v tom akorát pěknej bordel a my důvěřiví blbci na to doplácíme.
A vy Pavle radši na nikoho neupozorňujte,jste jen o stupínek lepší,než ten,kdo si nechá zaplatit a model nedodá vůbec. :evil:
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod pavel L » pon 15 úno, 2010 2:26 pm

Pane Smutek/Jacek, já psal o Georgovi jen se souvislosti s tím, aby nenaletěl další. Kupování přes internet je riziko, minulý týden jsem koupil za 664EU z Ebay-Německo vojáky na koni a přišel rozsekaný vrak za cenu tak 100EU, nemluvě o 310Eu za pěší vojáky, ty už dva měsíce čekám a tvrdí, že to posílal. Nikde si ale veřejně nestěžuji a nikoho neurážím a nepomlouvám. Tak je to hold riziko! Pana ..... co to kupoval, moc dobře věděl, jaká byla prodejní cena a od koho jsem ji kupoval,mohl ji koupit od něho, tak to kupovat nemusel, ale ono sehnat ji tenkrát, už bylo pomalu zázrak. Já jsem uveřejnil další 2 prodejce, které tak vítám v klubu podvodníků a překupníků. Dál už se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu. Urážet můžete jak chcete.
pavel L

Příspěvekod paveltt » úte 16 úno, 2010 8:13 pm

Na modelbazaru někdo podává nesmyslné inzeráty,používá telefonní čísla ,e-mailové adresy a jména inzerentů z modelbazaru.Inzeráty jsou plné gramatických chyb a nesmyslných cen za modely.Tomu nejde asi nijak zabránit,tak pokud tam inzerujete,dejte si pozor.
paveltt

Příspěvekod luboš32 » úte 16 úno, 2010 8:43 pm

Mohl bys dát konkrétní případy?já sice stejně kupuji jen u osvědčených prodejců(Koubek atd..),ale nikdy nevím kdy budu kupovat u někoho jiného.
luboš32

Příspěvekod paveltt » stř 17 úno, 2010 3:38 am

Jak jsem napsal,používá e-mail adresy a telefoní čísla opsaná z modelbazaru.Čili skutečná a skuteční majitelé čísel a adres se o tom nedoví,dokud je někdo nekontaktuje.Mě se v poště objevilo potvrzení o podání inzerátu minulý týden a protože jsem v tu dobu žádný nepodával,tak jsem na to přišel zhruba hodinu po uveřejnění.I tak se ozval zájemce,kterému jsem vysvětlil ,že na moji e-mail adresu a telefon někdo podal nesmyslný inzerát.Už jsem ho vymazal a na modelbazaru jsem ho nechal též smazat.Včera tam byl uveřejněn další,byla tam adresa jiného modeláře a můj telefon.Na telefon se mi ozval modelář,kterému se nelíbilo použití fotek s jeho přezdívkou z aukra.Rovněž jsem mu vysvětlil o co jde a kontaktoval modeláře na e-mail.Přesně podle předpokladu došlo k zneužití jeho e-mail adresy.Netuším,kdo se takto baví.takže může použít jakékoliv telefonní číslo nebo e-mail.Nakolik by bylo možné zjistit přes modelbazar,kdo to dělá, netuším.Dal jsem to sem jako varování pro modeláře,kterým se někdo ozve na inzerát z modelbazaru o kterém ani neví.Gramatika a styl inzerátu je mírně řečeno stylem IQ tykve a poslední žák pomocné školy by se za to styděl.Rovněž ceny hodně nízké,popřípadě darování.Fotky jsou použity z modelářských obchodů nebo z aukra.
paveltt

Příspěvekod albatros.498 » stř 17 úno, 2010 2:53 pm

paveltt píše:Jak jsem napsal,používá e-mail adresy a telefoní čísla opsaná z modelbazaru.Čili skutečná a skuteční majitelé čísel a adres se o tom nedoví,dokud je někdo nekontaktuje.Mě se v poště objevilo potvrzení o podání inzerátu minulý týden a protože jsem v tu dobu žádný nepodával,tak jsem na to přišel zhruba hodinu po uveřejnění.I tak se ozval zájemce,kterému jsem vysvětlil ,že na moji e-mail adresu a telefon někdo podal nesmyslný inzerát.Už jsem ho vymazal a na modelbazaru jsem ho nechal též smazat.Včera tam byl uveřejněn další,byla tam adresa jiného modeláře a můj telefon.Na telefon se mi ozval modelář,kterému se nelíbilo použití fotek s jeho přezdívkou z aukra.Rovněž jsem mu vysvětlil o co jde a kontaktoval modeláře na e-mail.Přesně podle předpokladu došlo k zneužití jeho e-mail adresy.Netuším,kdo se takto baví.takže může použít jakékoliv telefonní číslo nebo e-mail.Nakolik by bylo možné zjistit přes modelbazar,kdo to dělá, netuším.Dal jsem to sem jako varování pro modeláře,kterým se někdo ozve na inzerát z modelbazaru o kterém ani neví.Gramatika a styl inzerátu je mírně řečeno stylem IQ tykve a poslední žák pomocné školy by se za to styděl.Rovněž ceny hodně nízké,popřípadě darování.Fotky jsou použity z modelářských obchodů nebo z aukra.

Co k tomu dodat snad jen že je to IQ houpacího koně
jedu v TT V.epocha
albatros.498

Příspěvekod jakdus » čtv 18 úno, 2010 7:19 pm

Po přečtení některých příspěvků je to fakt sranda,ale trochu i k blití. Typicky české chováni,sakra proč od těch překupníků nebo podvodníků (mám na to úplně jiný názor) něco kupujete.Proč teď na sebe lejete špínu lněnička + jacek+dudek.Kupujte kde chcete ,výběr možností je dost velký ,spousta e-shopů,spousta kamenných obchodů. Ty vaše dohady kdo co komu za kolik prodal jsou trapné a připadá mi velice hloupé se navzájem takhle schazovat. Nebo závidíte Lneničkovi že prodal ze ziskem,prodejte taky,vždycky to platí a platilo stále že na lidské blbosti se nejvíc vydělává a nejde jenom o vláčky. Já třeba nechápu jacka který dohodil kamrádovi koupi a neřekl mu kolik ten model stojí a teď nadává druhému že ho natáhl.No a tato věta od Dudek je úplně na hlavu ,,Ty peníze si zaslouží,neboť modely staví, ale myslíte,že si je zasloužíte i vy překupníci,kteří nemáte k modelařině vztah,,.To je vždy tak a zaplať pánbůh pro ostatní že jsou lidi ,kteří mají modely na kšeft a záleží na každém jak se rozhodne.Co když má Lněnička větší vztah než vy? Jak to posoudíte, co když si Jacek stavbou modelů vydělává?Příště méně příkrosti a více rozhledu.
Naposledy upravil jakdus dne čtv 18 úno, 2010 9:45 pm, celkově upraveno 1
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod MirekTT » čtv 18 úno, 2010 7:48 pm

Svatá slova Jakdusi. Apropo existují také lidé, kteří chtějí ten který model, nejlépe ihned a dokonce nehledí cenu. Upřímně slovo překupník nemám moc rád. Zkrátka kdo je šikovný, umí prodat za draho, ale určitě bych zákazníky těchto lidí nepovažoval za blbce. Možná jen nevěnovali dostatečnou pozornost trhu, nebo na to mají a nechtěli čekat.
MirekTT

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 19 úno, 2010 9:37 am

jakdus píše:Po přečtení některých příspěvků je to fakt sranda,ale trochu i k blití. Typicky české chováni,sakra proč od těch překupníků nebo podvodníků (mám na to úplně jiný názor) něco kupujete.Proč teď na sebe lejete špínu lněnička + jacek+dudek.Kupujte kde chcete ,výběr možností je dost velký ,spousta e-shopů,spousta kamenných obchodů. Ty vaše dohady kdo co komu za kolik prodal jsou trapné a připadá mi velice hloupé se navzájem takhle schazovat. Nebo závidíte Lneničkovi že prodal ze ziskem,prodejte taky,vždycky to platí a platilo stále že na lidské blbosti se nejvíc vydělává a nejde jenom o vláčky. Já třeba nechápu jacka který dohodil kamrádovi koupi a neřekl mu kolik ten model stojí a teď nadává druhému že ho natáhl.No a tato věta od Dudek je úplně na hlavu ,,Ty peníze si zaslouží,neboť modely staví, ale myslíte,že si je zasloužíte i vy překupníci,kteří nemáte k modelařině vztah,,.To je vždy tak a zaplať pánbůh pro ostatní že jsou lidi ,kteří mají modely na kšeft a záleží na každém jak se rozhodne.Co když má Lněnička větší vztah než vy? Jak to posoudíte, co když si Jacek stavbou modelů vydělává?Příště méně příkrosti a více rozhledu.

Máš taky svou pravdu.Hold někdo si nejdřív musí nabít hubu,aby to pochopil.Je to i můj případ.No ale když už souhlasím s cenou,protože model chci a koupim ho,očekávám,že bude v avizovaném stavu.No a když nebude,pak budu ječet a upozorňovat.A nemyslim si,že bych potřeboval zvětšit rozhled.Co se ti zdá na hlavu??že když Jacek postaví model s náklady x,že si připočte přiměřený zisk Y a cenu tvoří součet xY???
že si peníze nezaslouží?zaslouží si je snad víc ten,kdo model koupí,odjezdí,presentuje ho jako svojeho vitrýnovýho miláčka a pošle ti vyšmajdanou herku?
já sice nemám psaný projev tak trefný s vybranými slovy,ale jako blijón hovínek si nepřipadám a ať už tady brečim nebo ne,je to jen kvůli tomu,abych upozornil na riziko a aby si příští nakupující tohle všechno riziko uvědomil a kupoval a sháněl radši na kvalifikovanějších místech.

Nechte nás prosím vy chytřejší zde v tomto vlákně brečet a stěžovat si a ve vaší inteligenci si o tom své jen myslete,nebýt tohodle vlákna i vy jste mohly skřípat zubama při vyslovení jména některého překupníka se vztahem k modelařině.

Pokud mi někdo budete osobně chtít sdělit váš názor na mě jako na blbce a pokud mě někdo budete chtít rovnat,použijte SZ,nebo to můžem probrat mluveným slovem na březnové burze.to by mi i více vyhovovalo,člověk se alespoň tolik nesnaží chytračit.
Nechci se tu s nikým dohadovat,vše je jen můj názor.válečnou sekeru s Pavlem L.jsem zakopal a dál se hodlám věnovat železnici
Jackovi přeju,ať mu to fachčí,je šikovnej

:)
Lubomír Dudek

Příspěvekod Radek Strnad » pát 19 úno, 2010 5:46 pm

Mirek TT i jakdus mají samozřejmě z hlediska ekonomiky a trhu,což je vztah nabídka-poptávka naprostou pravdu.Je těžké přesně stanovit definici překupníka.Ale na tomto foru jsme myslím hlavně modeláři a srdcaři.V minulém svém příspěvku jsem jako příklad uvedl chování našich překupníků v Sebnitz.Pokud někdo téměř spí před branou závodu,aby byl ráno první u lizu,skoupí co se dá a na čem se dá něco trhnout a pak to po kouskách rozprodává na burze nebo v Aukru,to je přesně to,co štve mě a asi většinu normálních lidí.Chápu,že někdo musí být vždy první,ale normální člověk si koupí to co potřebuje na přestavbu,na ježdění do sbírky,kamarádovi,dítěti apod.Samozřejmě si koupím i to ,o čem zjistím,že to nakonec nepotřebuju nebo se to nehodí proto, co jsem zamýšlel.Pak to samozřejmě prodám na burze a pokud nejsem vyložený lidumil,tak na tom nechci prodělat,to je snad normální.Výše popsaný překupník tady křiví trh tím,že nenechá ostatním volný přístup ke zboží,skoupí ho sám a pak nám ho se 100%prodává.Tato slova zde nepíšu proto,že by mi snad něco v Sebnitz uteklo,žádné modelářské zázraky a rarity tam opravdu nebývají,ale je zvláštní,že soudruzi z NDR se takto nechovají,jsou v klidu a pohodě.To jenom mezi námi čechy se vždy najde někdo,kdo chce s ostatními vy....t.Jo a mezi překupníky bych pak zařadil i notorické burzovní somráky,o kterých jsem psal minule.Takto bych tedy já definoval překupníka počesku.Věřím,že mě někteří kolegové z fóra ještě doplní.Modelařím skoro 30 let,občas něco koupím v Aukru,občas něco prodám a koupím na burze,někdy si postavím nějaký model prostě průměrný modelář.Nestěžuju si,nebrečím,jen popisuju stav našeho trhu.Chlapi,přece modelařina je hlavně koníček,záliba a je dobře,že tady můžeme napsat co nám vadí a podělit se s ostatními.Vovovo..votom toje.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod jakdus » sob 20 úno, 2010 7:20 am

Ano máte také pravdu viz koupě v Sebnitz, má ji i částečně i ,,dudek,,.I když nevím proč se tak rozčílil :oops: . Já pouze nerad škatulkuji lidi např. na překupníky,podvodníky, stavěče modelů k prodeji atd. Můj připsěvek neměl cíl někoho urazit :P
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 21 úno, 2010 7:24 am

Nejsem rozčílenej a nezlobim se.zapomeňme na to a věnujme se železnici. :wink:
Lubomír Dudek

Příspěvekod kubulak » pon 22 úno, 2010 9:56 am

Nevim. Kdyz nekdo u prodejce kleci na kolenou, hraje na city a pomalu s brekem prosi a smlouva, aby mu zbozi bylo prodano za nizkou cenu, protoze (nasleduje vymyslena historka cislo 1, vcetne bachorek jak to nikdy neproda), a nasledne to nekde otoci s X0(0)% ziskem, opet hrajic na city, opet lzi jaka je to rarita a jak by to nikdy neprodal, nebyt te svoji strasne situace (vymyslena historka cislo 2), tak to pro mne neni zadnej obchodnik, ale akorat obycejnej vychcanek a lhar. A temahle lidma, ktery jsou tak rovny, ze kdyby spokli hrebik, vyserou vyvrtku, z hloubi duse pohrdam.

A dokud budou existovat lidi, kteri takovyhle chovani schvalujou a brani a rikaji tomu ze dotycnej je proste dobrej obchodnik, tak se bohuzel k lepsimu nepohneme...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Papa.smurf » pon 22 úno, 2010 10:14 am

Pokud se jedná o jednoznačnou definici slova překupník, pak stačí nahlédnout na aukční server odklepnuto do sekce modelů velikosti TT. Dneska jsem na tohoto prodejce narazil na modelbazaru i s jeho maloseriovkama, raritama a sběratelskýma kouskama. Dle jeho vyjádření vlastní 20000 modelů - slovy dvacet tisíc a v současné době má v běhu 2500 aukcí. Při jeho cenách a pokud by se našli blázni, kteří koupí, ten člověk je multimilonář. Finančák by z něj měl určitě radost :lol: :lol:
Papa.smurf

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím