POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JBr » úte 06 říj, 2009 7:21 am

Ne, to byla moje chyba, jedna se o http://zeleznicni-modelarstvi.cz/ (timto se provozovatelum onoho druheho webu omlouvam, pokud sem chodi). Bohuzel v tech adresach je tady u nas uz trosku chaos, takze jsem se seknul... ono taky zeleznicni-modelarstvi.cz, modelova-zeleznice.cz, modelovazeleznice.cz jsou hodne podobne a kdyz to clovek nepouziva, tak se snadno splete...
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod JM » úte 06 říj, 2009 7:26 am

Upozornil jsem na to právě kvůli tomu, aby nevznikla z tohohle omylu zbytečná špatná reklama, hádky atd... :wink:
JM

Příspěvekod Donatelli » úte 06 říj, 2009 5:31 pm

Pánové, probíráte tady překupníky. Přispěji taky svoji troškou do mlýna. Lněnička je lump, ale u něho alespoň občas víte odkud a za kolik to má. Tesař, to je lump na druhou. On jako obchodník dostává slevy ( cca 25% ). Tak si vezměte, že motorák z Deltaxu ( Work - shop ) on ho měl za nějakých 2350, ať nežeru. A prodává ho 4789,- . Skoro 2,5 tis na JEDNOM kousku. Slušnej busines. Tohle jde jaksi mimo mě, ale co mu nezapomenu je jeho překupování v Německu. Na dni otevřených dvěří v Sebnitz jsem měl tu čest mu některé modely a náhradní díly doslova vyzobat z pod ruky, abych před jeho překupováním alespoň něco zachránil. A potom doma otevřete jeho stránky a hle: trafo co bylo za 15 E je najednou za 833 Kč, m-Wageny co byly za 10 - 15 jsou od 1000,- nahoru apod. Jeho další stopa je v Berlíně. Jezdím tam jednou za rok už několik let a pozoruju, jak se pomalu, ale jistě zvyšují ceny modelů v prodejnách které ten ... navštívil. Vozy co jsem si kupoval pro sebe ( nepřekupuji ani neprodávám ) za 4 E jsou najednou za 6 - 7 apod. Ještě že ten lotr nestíhá obejít ty menší handlery. Tam je to ještě naštěstí normální.
Donatelli

Příspěvekod radekkrupka » úte 06 říj, 2009 6:15 pm

Donatelli píše:Pánové, probíráte tady překupníky. Přispěji taky svoji troškou do mlýna. Lněnička je lump, ale u něho alespoň občas víte odkud a za kolik to má. Tesař, to je lump na druhou. On jako obchodník dostává slevy ( cca 25% ). Tak si vezměte, že motorák z Deltaxu ( Work - shop ) on ho měl za nějakých 2350, ať nežeru. A prodává ho 4789,- . Skoro 2,5 tis na JEDNOM kousku. Slušnej busines. Tohle jde jaksi mimo mě, ale co mu nezapomenu je jeho překupování v Německu. Na dni otevřených dvěří v Sebnitz jsem měl tu čest mu některé modely a náhradní díly doslova vyzobat z pod ruky, abych před jeho překupováním alespoň něco zachránil. A potom doma otevřete jeho stránky a hle: trafo co bylo za 15 E je najednou za 833 Kč, m-Wageny co byly za 10 - 15 jsou od 1000,- nahoru apod. Jeho další stopa je v Berlíně. Jezdím tam jednou za rok už několik let a pozoruju, jak se pomalu, ale jistě zvyšují ceny modelů v prodejnách které ten ... navštívil. Vozy co jsem si kupoval pro sebe ( nepřekupuji ani neprodávám ) za 4 E jsou najednou za 6 - 7 apod. Ještě že ten lotr nestíhá obejít ty menší handlery. Tam je to ještě naštěstí normální.

Poměrně zajímavé informace, nicméně vidím to trošku jinak - pokud někdo jako Lněnička prodává poloviční vrak za vysokou cenu s tím, že se jedná o zánovní neježděný model, jedná se podle mě o daleko větši problém, než předražený přeprodej nových modelů, to se na mě nezlob...navíc TEORETICKY máš u eshopu záruku na zboží.

Já se nikoho nezastávám, ale je to můj názor. Nikdy jsem u Tesaře neposuzoval ceny malosériových, zvlášť pak českých výrobků, nicméně tovární výrobky má na stejné ceně jako zbylé eshopy. Jedná se tedy o předražení pojezdů a jiných maloseriových výrobků? Zajímá mě to, protože pro začínající modeláře jako jsem já je poměrně těžké se v džungli výrobců vyznat. Jediné měřítko pro mě jsou tovární výrobky, kde si zjistím z katalogu doporučenou cenu v eurech a pak vidím, za kolik ho kdo má. U malosérií je to jiné - většina prodejců ani neuvádí, kdo je výrobce.

Jinak bych řekl, že stejný problém můžeme najít u hobby-shopu, některé kamenné prodejny jsou případ sám pro sebe - viz U krále železnic...

Budu samozřejmě rád, pokud se touto cestou dozvím, že tohle a tohle se dá koupit někde za polovinu 8)
radekkrupka

Příspěvekod Aleš Dobšíček » čtv 03 pro, 2009 2:51 pm

Pan lenička, jezdí na burzy do Prahy, Brna a na Aukru se pohybuje pod HESKYM. Jinak osobně tu zkušenost nemám, ale vždy mě před ním varoval kolega modelář. Pokud by jste ho potkali tak mu dáte korunu.

Co se pana Tesaře týče tak ono to zas takové terno není, pokud si vezmete že za něco do toho Berlína musí dojet jezdí tam o víkendu, takže co my si užíváme a těšíme se z našich modelů, rodin atd. tak on jezdí prodávat, nakupovat, šmelí....aby se vůbec uživil. Vy když jedete do Berlína, Sebnizu tak jedete pro zábavu, on musí….
Mají s jeho otcem menší byt v Letovicích který je skutečně poskromnu zařízen, no prostě nic moc... Zisk z prodeje modelů jsou jejich jediný příjem.

Počínání překupníku v tomto oboru není horší nebo odlišný od praktik v jiných oborech viz autobazary, bazary….kde je to o to horší že Vám prodávají I kradené věci a mnohdy za několikaleté úspory.
Aleš Dobšíček

pozor na podvodníky mezi námi

Příspěvekod pavel L » pát 04 pro, 2009 3:10 pm

Pane Dobšíček, je vidět, že máte krátkou pamět: Dne 3.9./08 jste mi volal, měl jste zájem o různé vagony+ vagon Jatt, dodnes si vzpomínám jak jste se mnou smlouval o ceně a já Vám vyhověl, bylo toho za 3353kč. Dále 20.11./08 jsem od Vás kupoval Rokal a následně jsem Vám volal i mailoval ohledně IC vagonu Tillig, byli jsme domluveni - měl jsem je zamluvené a čekal na foto o tom jaké mají zapojení. Neposlal jste! Hned druhý den jste je prodal jinému shodou okolností mému známému. A pak když jsem Vám volal tak jste se jen vymlouval. Tak se zamyslete, než začnete někoho urážet. Lněnička
pavel L

Re: pozor na podvodníky mezi námi

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 04 pro, 2009 7:23 pm

pavel L píše:Pane Dobšíček, je vidět, že máte krátkou pamět: Dne 3.9./08 jste mi volal, měl jste zájem o různé vagony+ vagon Jatt, dodnes si vzpomínám jak jste se mnou smlouval o ceně a já Vám vyhověl, bylo toho za 3353kč. Dále 20.11./08 jsem od Vás kupoval Rokal a následně jsem Vám volal i mailoval ohledně IC vagonu Tillig, byli jsme domluveni - měl jsem je zamluvené a čekal na foto o tom jaké mají zapojení. Neposlal jste! Hned druhý den jste je prodal jinému shodou okolností mému známému. A pak když jsem Vám volal tak jste se jen vymlouval. Tak se zamyslete, než začnete někoho urážet. Lněnička

Teda Pavle ty jsi opravdu dobrý když si pamatuješ kdo Ti volal před rokem a především bezpečně poznáš že Ti volal právě člověk který zde vystupuje pod NICKem Aleš Dobšíček !
Zdenek Valter

pozor na podvodníky mezi námi

Příspěvekod pavel L » pát 04 pro, 2009 8:10 pm

Pane Valter, chce se to jen trochu zamyslet, Rocal jsem kupoval od něho na Aukru, proto také zná moje Aukro jméno, když mi to posílal. A že vše přesně vím, kdy volal atd. Já si vše přesně zapisuji. Na aukru jsem zatím jen kupoval, až mimulý týden dvě věci prodal. Tak znát moje jméno může jen prodávájící. Hold asi těch A. Dobšíčků je víc? Lněnička
pavel L

Re: pozor na podvodníky mezi námi

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 04 pro, 2009 8:43 pm

pavel L píše:Pane Valter, chce se to jen trochu zamyslet, Rocal jsem kupoval od něho na Aukru, proto také zná moje Aukro jméno, když mi to posílal. A že vše přesně vím, kdy volal atd. Já si vše přesně zapisuji. Na aukru jsem zatím jen kupoval, až mimulý týden dvě věci prodal. Tak znát moje jméno může jen prodávájící. Hold asi těch A. Dobšíčků je víc? Lněnička

To si fakt všechno píšeš ?
Jaký k tomu máš k tomu důvod ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Donatelli » pát 04 pro, 2009 9:45 pm

Zdeněk Valter : Pavel Lněnička
1 : 0

:lol: : :(
Donatelli

Příspěvekod Aleš Dobšíček » sob 05 pro, 2009 7:32 am

No jen na vysvětlenou, bylo to myšleno tak že jsem byl varován, ale zkušenost nemá s tím že by byl problém. Na druhou stranu jsem již napodruhé nechtěl pokoušet štěstěnu.

Prodávat p. Leničkovi jsem nic nechtěl ať už to byla BR 03 od rokalu a podobně, protože to stejně chtěl za účelem jeho kupčení, tak jsem vždy preferoval prodej těm co to skutečně chtějí pro sebe.

Můj důvod proče jsem v minulosti obchodoval s modely byl prostý, abych na vláknech nemusel bečet jak jsou modely předražené. Celou dobu jsem se snažil tlačit ceny dolů, 99% modelů totiž pocházelo ze zahraničí.
Aleš Dobšíček

Příspěvekod Tomáš » sob 05 pro, 2009 4:30 pm

Aleš Dobšíček píše: Můj důvod proče jsem v minulosti obchodoval s modely byl prostý, abych na vláknech nemusel bečet jak jsou modely předražené. Celou dobu jsem se snažil tlačit ceny dolů, 99% modelů totiž pocházelo ze zahraničí.

Já něco od tebe nakoupil a ceny byly přijatelné,tím myslím vagony BTTB,které někteří obchodníci prodávají hrůzně předražené
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod jakdus » úte 08 pro, 2009 8:10 pm

Nechápu proč se někteří serou do Tesaře,nebo do jiných prodejců či překupníků. Nikdy nikdo nikoho nenutí nic kupovat. jestli chcete koupit od Tesaře model kupte ho v dnešní době netu není problém, za 1 slovy jeden večer projet internet ,e shopy , ohlasy na e-shopy a kupovat. Něco jiného je způsob prodeje typu zachovalý celkem pěkný model a on je to vrak.To je něco jiného,to je na zabití.
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod jiri739 » stř 09 pro, 2009 10:03 pm

Řekl bych, že si diskusi Tesař a jiné eshopy asi nepochopil. Tady se do Tesaře nikdo "nesere", ale šlo o to si vzájemně sdělit zkušenosti z eshopy, jak dobré tak špatné, aby ti co si něco chtějí objednat "nenalítli" a nekoupili zajíce v pytli. Ono lze třeba i během 1h zkouknout všechny weby eshopů, ale to ti celkem nic neřekne, jak promptně reagují na objednávky, v jaké zasílají kvalitě apod.
V krátkosti jde na tomto fóru o předávání zkušeností a ne házení špíny.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod radekkrupka » stř 09 pro, 2009 10:40 pm

jiri739 píše:Tady se do Tesaře nikdo "nesere", ...

Na tomhle fóru i v tomhle vláknu najdeš dostatek lidí, kteří to právě dělají. Nevím, proč je v tomto ohledu populární právě Tesař, když obchodníků je u nás daleko víc, ale je to tak...

Sdělování zkušeností s eshopy ano, to je velmi přínosná informace. Jsou tu ale lidi, kteří principielně plivou na obchodníky. Já se jich nijak nezastávám, ani Tesaře ani nikoho jiného. Ale já třeba nemám možnost zjistit, že je den otevřených dveří v Sebnitzu a vyrazit na nákupy... když chce někdo mlíko, taky jde do supermarketu a nevyrazí na Šumavu do chlíva. A že by tam koupil mlíko lacino, no ne? Vždyť v tomhle státě se obchodováním živí 50% lidí!
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím