Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zkušenosti s e-shopem www.zeleznicni-modelarstvi.cz

Příspěvekod JaroHo » pát 06 pro, 2013 4:46 pm

no, přiznám se, že dneska už bych na toho Ragulina neměl :oops:
To čekání se dalo zvládnout. Stejně to doma nemůžu rozbalit, kdyby to viděl synek, utrhne mi ruce a ragulin nebo jakýkoliv model by byl vyžadován každý den do nekonečna a i zničen neopatrností 3letého kluka.Takhle jenom zrasil malou bobinu TT a jezil si s ní po kolejkách, rezavých, když jsem z ní vycuknul převody. :mrgreen:
Když já vyndám moji sbírku, je to svátek a nikdo není doma. Kolejiště na půdě bude,až bude půda zateplená a obyvatelná.
Ragulina jsem jenom zčíhnul přes obal. je krásnej. Až bude klid, vyndám ho a nafotim.
Zatím zdar.
edit:
nafoceno.
Přílohy
_DSC4001.jpg
_DSC4004.jpg
_DSC4006.jpg
Naposledy upravil JaroHo dne sob 07 pro, 2013 9:00 pm, celkově upraveno 1
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod JaroHo » sob 07 pro, 2013 8:59 pm

eště jedna
snad to nikomu nevadí
Za 2000,- s poštovným je to podle mě velmi muziky za málo peněz! a čekání mi za to rozhodně stálo.
Koupil jsem ho, zrovna v den slevy.

EDIT II.
Já mám objednaný i 2 čmeláky u Tesařů.
Tak uvidím.
Přílohy
_DSC3997 (1).jpg
_DSC3998.jpg
Naposledy upravil JaroHo dne čtv 12 pro, 2013 7:32 pm, celkově upraveno 1
JaroHo

Příspěvekod jano007 » čtv 12 pro, 2013 10:15 am

Zdravim.
Tento obchod vobec nedoporucujem. Pan Tesař vobec na maily neodpoveda, a zo zasielok posiela len to, co sa mu hodi.
Ja som mal u neho objednavku cca za 15 000CZK a poslal mi veci ani nie zo 1/4 ceny :-(
Smutne ked sa takyto obchodnik tvari ako seriozny e-shop.

jano
TT - kolajisko analog 300x180, amater
jano007

Příspěvekod Michal Kučera » čtv 12 pro, 2013 12:24 pm

No tak pro mě to byla první a poslední objednávka u p. Tesaře. Já mám 4 e-shopy u kterých vím že zboží mám do pár dnů doma a kdyby se cokoliv stalo tak je snimi dobrá domluva.. Jenže bohužel ani jeden už neměl BR130 na skladě a tak jsem zkusil objednat jinde no. Naštěstí to dobře dopadlo.

Ještě musím říci že model je opravdu povedený. Jen jsem ho musel pomocí dekoderu trošku zpomalit.
Michal Kučera

Příspěvekod JaroHo » pát 20 pro, 2013 11:59 am

Dnes mi přišel od pana Tesaře Čmeláček, večer nafotim. :mrgreen:
EDIT:
Nafoceno ve vláknu o čmelákovi
JaroHo

Příspěvekod alf » pát 10 led, 2014 8:45 pm

2.1.jsem si u nich objednal čmeláka od Pika,přišlo potvrzení objednávky na mail a..nic.Zatím nic nepřišlo,poslal jsem tedy slušný dotaz mailem,zda mají model na skladě nebo kde je problém..Nic..Dnes jsem neodolal a zvedl telefon..Jedno číslo vypnuto(záznamník),na druhém huhlavý automat a třetí číslo na reklamace někdo po zazvonění típnul..To mě tedy trochu nas...o..Tak nevím..ještě že jsem nedal platbu předem..Po přečtení zdejší debaty UŽ NIKDY TENTO OBCHOD!To jsem si zase dal..čmelák i s poštovným lehce přes2800Kč..No, takže budu jako trotl čekat (měsíc?)než ho laskavě pošle? :oops: :roll: :!:
alf

Příspěvekod NSU » sob 11 led, 2014 7:53 am

Nebudeš čekat měsíc než Čmeláka pošle, ale do dubna, než Piko vyrobí další várku.
NSU

Příspěvekod JaroHo » sob 11 led, 2014 12:03 pm

alf píše:2.1.jsem si u nich objednal čmeláka od Pika,přišlo potvrzení objednávky na mail a..nic.Zatím nic nepřišlo,poslal jsem tedy slušný dotaz mailem,zda mají model na skladě nebo kde je problém..Nic..Dnes jsem neodolal a zvedl telefon..Jedno číslo vypnuto(záznamník),na druhém huhlavý automat a třetí číslo na reklamace někdo po zazvonění típnul..To mě tedy trochu nas...o..Tak nevím..ještě že jsem nedal platbu předem..Po přečtení zdejší debaty UŽ NIKDY TENTO OBCHOD!To jsem si zase dal..čmelák i s poštovným lehce přes2800Kč..No, takže budu jako trotl čekat (měsíc?)než ho laskavě pošle? :oops: :roll: :!:

Prosím vás, čmeláci jsou vyprodaný skoro ve všech krámech a zásadní chyba je, nezeptat se na produkt předem, takto se dnes jistím u všech obchodů.
Zkuste napsat p. Tesařovi po týdnu znova. Neházejte flintu do žita. On Vám stejně napíše, že nejsou skladem nebo napíše že jich má objednaných x a cca kdy.
Na tomhle obchodě nelze brát skutečnost skladem opravdu vážně.
Já mám u něj už objednanýho zvukovýho.
Až bude, bude a z solidní cenu a v klidu.
JaroHo

Příspěvekod Barbucha » ned 19 led, 2014 4:31 pm

Já nevím, kde pořád bere zákazníky. Já od něj kdysi koupil cosi na Aukru a místo popisované věci přišel šrot. Po reklamaci milostivě zboží vyměnil, ale vztek a náklady na poštu, ztráta času se vrátit nedají. Potom jsem objednával nějaké položky, nějak jsem po roce zapomněl souvislost mezi jeho eshopem a Aukrem. Pokaždé nepřišlo vše, ale jen část. Tak jsem si už řekl, dost. Pak jsem ještě jednou blbec neodolal a objednal jsem si DR III. epocha Fleischmann dvojče Stückgutverkehr, cena byla neodolatelná a zboží skladem. Za 14 dní mi došla odřená a dokřoupaná krabička s jiným obsahem. Takže reklamace - vrácení zboží. Navíc jsem platil výjimečně předem, aby to pošťák mohl nechat u sousedů, protože jsem měli jet na dovolenou. Po 2 týdnech jsem volal, kde mám peníze a pan Tesař mi řekl, že na vyřízení reklamace má 30 dní, jen tak pro legraci jsem si ještě týden počkal na peníze. Takže tím jsem s tím člověkem skončil nadobro, i kdyby nabízel cokoliv skoro zadarmo. Popisovat, že jsem třeba zrušil objednávku, protože zboží skladem najednou nebylo, a přesto mi ho poslal, to už byly jen takové ty třešničky na dortu.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod JaroHo » pon 20 led, 2014 6:34 am

to je dost smutné. od toho obchodu se taky začínám odvracet. Další novinky na tento rok jsem si už posichroval u AMB.
JaroHo

Příspěvekod peter_vy » úte 21 led, 2014 7:19 pm

No moje skúsenosti s týmto e-shopom sú (ako to len slušne napísať) veľmi, veľmi rozpačité - vybavenie prvej objednávky bolo v pohode, ale u druhej objednávky - nedodržanie deklarovaného dodacieho termímu (zo sľúbených týždňov boli mesiace) + nedodanie kompletnej objednávky (kto vie kedy príde zbytok) + kvalita časti dodávky akosi nezodpovedala mojej predstave o profi úprave modelu + chýbajúce spriaho (ale to je len drobnosť). Toto všetko bude mať zrejme za následok moju dlhodobú absenciu ďalších objednávok v tomto e-shope!!!
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod ŠtefánikovaHvězdárna » stř 26 úno, 2014 12:32 pm

Naše zkušenosti z obchodem jsou bohužel naprosto otřesné. Potřebovali jsme nějaký materiál na stavbu modelů, naprosto obecné věci - povrchy, domek, auto, lampy atd. O nějaké komunikaci se obchodu ani nesní. Více než měsíc od objednávky se nedělo vůbec nic. Po několikeré telefonické urgenci přišla ručně načmáraná faktura a oskenovná odeslaná z jakéhosi zcela obskurního mailu. Fakturu jsme proplatili (obrovská chyba!) a od té doby opět nic. Na maily neodpovídají. Na telefonáty reagují "příští týden" nebo "už to posíláme". Tyto odpovědi patrně losují. Objednávka v e-shopu provokativně svítí jako "vyřízená". Výsledek za 4 měsíce (objednávka listopad / nyní konec února) nulový. Peníze v pytli. Pokud tedy máte trpělivost a potřebujete něco extra co jinde není tak rozhodně neplatit předem. V ostatních případech pryč a nikdy více.
ŠtefánikovaHvězdárna

Příspěvekod FloP » úte 22 dub, 2014 1:23 pm

V tuto chvíli i já končím s objednávkami u tohoto e-shopu. Trdohlavě jsem všechny poškozené (nové!) modely (jako je limitovaná Bardotka, vozy "Y" Roco nebo Brejlovec OKD - poškrábané nebo poškozené či chybějící díly...) opakovaně vracel a dostal jsem zpět s omluvou o něco lepší modely. Jeden z objednaných setů Fleischmann byl dodán za jinou (vyšší cenu), navíc byl dodán neúplný (chybějící výhybka a kusá kolej) a s poškozenou lampou lokomotivy - a také byl balíček odeslán mnou nežádanou dobírkou... Když jsem kontaktoval firmu ŽM, tak mi nebyli schopni říci, co mi to vlastně poslali dobírkou a za jakou cenu, přesto mne ujišťovali, že je vše v pořádku a ať si balíček vyzvednu (nedělejte to!). Po následující telefonicky slíbené reklamaci jim byl balík odeslán zpět, zatím si jej nevyzvedli... Bohužel se takovéto "nepříjemné" objednávky tento rok u ŽM nakupily a proto bude lepší se tomuto obchodu skutečně velkým obloukem vyhnout. Jediné, čím láká, jsou slevové akce, které však většinou končí reklamací a placením dalšího poštovného... vypadá to, jako by byly poškozené modely opět a opět odesílány nám modelářům. Raději jsem na prodávaného poškozeného "nového" Brejlovce OKD (Rivarossi) upozornil i firmu Ben. Po zralé úvaze tento obchod silně nedoporučuji :!: :!:
FloP

Příspěvekod Barbucha » úte 22 dub, 2014 1:44 pm

Točí prachy v bazarovém zboží a čekají, kdo se nachytá. Ojeté modely na eBay jsou ve srovnání s jejich modely(?) v "akci" v podstatě nové zboží. Za poštovné peníze nevrací, i když by podle zákona měli a navíc každou reklamaci, byť je chyba na jejich straně řeší 30 dní. Při platbě předem mají vaše peníze právě po tuto dobu. Domnívám se, že po jakési očistě trhu, která proběhla v posledních pěti letech, jsou toto poslední podrazáci v branži.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod petrha » úte 29 dub, 2014 6:21 am

Barbucha píše:Točí prachy v bazarovém zboží a čekají, kdo se nachytá. Ojeté modely na eBay jsou ve srovnání s jejich modely(?) v "akci" v podstatě nové zboží. Za poštovné peníze nevrací, i když by podle zákona měli a navíc každou reklamaci, byť je chyba na jejich straně řeší 30 dní. Při platbě předem mají vaše peníze právě po tuto dobu. Domnívám se, že po jakési očistě trhu, která proběhla v posledních pěti letech, jsou toto poslední podrazáci v branži.

To je z té lepší stránky. V loni začátkem září jsem mu posílal na reklamaci T 458 od MTB, koncem listopadu jsem ji ještě neměl, tak jsem mu napsal že odstupuju od kupní smlouvy a za peníze objednal něco jiného. P. Tesař začal reagovat až v polovině prosince, když jsem mu začal vyhrožovat čoi. Také jsem si loni v prosinci u něho objednal kol. pruty od Tilliga, po několika desítek urgencí mi dorazily minulí týden. S tímto e-shopem jsem také skončil, psaná dodací doba dva týdny ve skutečnosti dva Q.
petrha

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci